De Battlefield 2042 setting uitgelicht

Article
zaterdag, 26 juni 2021 om 13:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
Met alle informatie die we de laatste tijd over Battlefield 2042 krijgen, zijn we ook meer te weten gekomen over de Battlefield 2042 setting. Het lijkt er in ieder geval op dat de wereld niet in een al te beste staat is in de Battlefield 2042 setting.
Het meest logische van de Battlefield 2042 setting is natuurlijk de tijdsperiode. De titel verklapt namelijk wel een beetje dat de nieuwe shooter van DICE zich zal afspelen in het jaar 2042. Dat is dus in de nabije toekomst en blijkbaar hebben we toch wat dingen fout gedaan. Naast extreme weersomstandigheden mogen we ook verwachten dat verschillende landen in elkaar gestort zijn en dat we afhankelijk zijn van de klassieke grootmachten om de orde te herstellen.

Geen campagne, wel een verhaal

Het belangrijkste voor de setting van een game is altijd een goed verhaal en Battlefield is daar geen uitzondering op. Een singleplayer campagne mag dan misschien ontbreken in de nieuwe shooter van DICE, maar dat betekent niet dat er geen verhaal is dat de Battlefield 2042 setting vormgeeft. Het verhaal begint in 2031, een kleine tien jaar in de toekomst, wanneer het waterpeil stijgt, economieën instorten en allianties verbroken worden, dat alleen klinkt al als een recept voor een grootschalige oorlog.
Toch houdt het hier niet op, in 2035 valt de Europese Unie uit elkaar door een zware economische crisis. Dit leidt er vervolgens weer toe dat veel landen als het ware verdwijnen en mensen zonder huis komen te zitten. In ieder verhaal zijn er uiteindelijk twee landen die toch wel blijven staan en ook in de Battlefield 2042 setting spelen deze twee landen een prominente rol. Dan hebben we het natuurlijk over de Verenigde Staten en Rusland, maar een echte grootschalige oorlog durven ze toch niet aan.

No-Pats

In Battlefield 2042 zal je een zogeheten No-Pat spelen, dat is eigenlijk een afkorting voor Non-Patriated. Simpel gezegd betekent die term dat jij geen thuisland hebt en het land waar je vandaan komt dus niet meer bestaat. Je zal dus in principe een nieuw land moeten kiezen om te wonen en laat de twee grootmachten van de wereld daar nou gretig van gebruik willen maken. Tegen 2042 aan leven de Verenigde Staten en Rusland met elkaar op gespannen voet en door een incident in 2040 waarbij satellieten uit de lucht vallen gaan de supermachten de strijd met elkaar aan.
Het lastige van een supermacht zijn, is natuurlijk dat je liever niet overduidelijk elkaar dwarszit op het internationale toneel. Gelukkig is er een aantal mensen zonder thuisland dat makkelijk in te huren is voor een klusje om zeldzame grondstoffen te verzamelen in verschillende delen van de wereld. Zie het een beetje als een nieuwe Koude Oorlog, maar waarbij de Russen en Amerikanen mensen met een ander vlaggetje op de borst inhuren om hun oorlog uit te vechten.
Met ruim 1,2 miljard No-Pats in de wereld hebben de supermachten in ieder geval meer dan genoeg mensen om uit te kiezen voor het uitvechten van de oorlog. Toch zijn er nog wel een paar andere dingen in de Battlefield 2042 setting waar je rekening mee moet houden, want niet alleen Rusland en de Verenigde Staten zijn een dreiging op het slagveld. Er is namelijk nog een supermacht die een grote rol speelt in Battlefield 2042.
battlefield 2042 battlefield 6 2f1623244005

Moeder natuur is ontevreden

De derde supermacht die het speelveld betreedt, is net zo onvoorspelbaar als dat ze gruwelijk is. Moedertje natuur wint altijd en ook in de Battlefield 2042 setting lijkt deze veelgebruikte uitspraak waarheid te worden. Iedere grote crisis in het verhaal van Battlefield 2042 is eigenlijk terug te herleiden naar een natuurramp. In 2031 stijgt de zeespiegel door de opwarming van de aarde, in 2033 krijgen we de eerste categorie zes oorkaan te verduren en in 2040 zorgt een ruimte-storm voor het conflict tussen Rusland en de Verenigde Staten.
Als je dacht dat moeder natuur het daarbij liet, dan staat je nog wat te wachten. In de beelden die we te zien hebben gekregen van Battlefield 2042 zien we tornado's en grote stormen het slagveld betreden als extra dynamisch evenement. Het is dus duidelijk dat de planeet om de een of andere reden wraakzuchtige gevoelens koestert tegenover de mensheid in de Battlefield 2042 setting.
Belangrijke grondstoffen zoals olie en zelfs eten zijn in de wereld van Battlefield 2042 ook een stuk schaarser geworden. Natuurlijk wil iedereen, vrij letterlijk, een stukje van de taart hebben en dus moet er een kant gekozen worden. Helaas kan je niet de kant kiezen van moeder natuur, want dat lijkt toch de duidelijke winnaar te zijn in deze strijd, maar moet je kiezen tussen Rusland en de Verenigde Staten.
battlefield 2042 battlefield 6 5f1623244109

Ontbrekende supermachten

Als we naar de huidige wereld kijken, dan is er wel een supermacht die schittert van afwezigheid in Battlefield 2042. Waar China precies uithangt in dit hele verhaal is eigenlijk niet duidelijk, maar er is misschien wel een toekomstplan. De nieuwe shooter van DICE moet net als vorige delen weer een paar jaartjes meegaan en zal in de toekomst nieuwe content krijgen. De EU is in de Battlefield 2042 setting al gevallen, dus het is niet geheel onmogelijk dat ook China diep in de problemen zit.
Naast China weten we ook vrij weinig over wat er speelt in Afrika of het Midden-Oosten, afgezien van een aantal conflicten daar. Van de zeven maps die vanaf het begin van de game aanwezig zullen zijn, zijn er in ieder geval drie in Afrika en het Midden-Oosten. Daarnaast vertrekken we ook nog even naar India, Zuid-Korea, Antarctica en een haven op een onbekende locatie. Rusland en de Verenigde Staten kiezen er dus voor om de conflicten niet op eigen grondgebied uit te vechten.

Battlefield 2042 setting als maatschappelijke kritiek

Het lijkt vrij duidelijk dat de Battlefield 2042 setting toch een beetje maatschappelijke kritiek moet zijn, zelfs al zegt DICE zelf van niet. Extreem weer en een wereld die daardoor in een eindeloze oorlog beland lijkt toch ergens wel verbonden met een zekere milieucrisis. In ieder geval zal het verhaal van de game nog veel duidelijker worden via de verschillende modi in Battlefield 2042. Vanaf 22 oktober kunnen we los met de game en vechten voor een supermacht naar keuze.

Populair Nieuws