Top 10 beste games die battle royale modus moeten krijgen

  Met de release van Apex Legends wordt het aanbod van het Battle Royale genre steeds groter. Welke games zouden baat hebben bij een battle royale modus? Je leest het hier in onze top 10 beste games die een battle royale modus moeten krijgen.

  10. Mario Kart (Balloon Battle)

  De Balloon Battle modus in Mario Kart is al een leuke afwisseling van de normale races, maar hoe leuk zou het zijn als je dit op een gigantische map doet met meer dan 60 personen? De rode en groene schilden vliegen om je heen in een battle royal setting en waarschijnlijk rij je over meer bananen heen dan dat je lief is, maar saai zal het zeker niet worden.

  Mario Kart battle royale rolt al lekker van de tong, en hoe leuk is het om 20 man tegelijk in de lucht te schieten met een bom. De chaos is nu al te voorspellen, met een steeds kleiner wordende map wordt het speelveld steeds gevaarlijker. Denk maar eens aan alle bananenschillen die je op een extreem klein oppervlakte gaat tegenkomen.

  9. Gears of War

  Stel je een Battle Royale modus op een gigantische map met 60 spelers voor waarin je met je Lancer iemand doormidden zaagt, of laat iemand ontploffen wanneer je point-blank een shotgun in iemands borstkas duwt. Gears of War zou een klassieke Battle Royale modus moeten krijgen waar je net als in Fortnite vecht op een steeds kleiner wordende map. Alleen zal Gears of War battle royale geen tekenfilm-achtige ondertoon hebben, maar juist één vol brutaliteit en bloedvergiet.

  Voor een afwisseling in het battle royale genre zou Gears Of War een goede titel zijn. De futuristische, brute shooter leent zich perfect voor een modus waar je alleen met een kettingzaag elkaar kunt raken en vervolgens verschillende ledematen af kan hakken. Het klinkt misschien niet zo smakelijk, maar de gameplay zou ontzettend tof zijn!

  8. The Elder Scrolls V: Skyrim

  Battle Royale in een groot bos, waar je in hutjes kunt zoeken naar wapens. Kijk hier wel uit dat je niet per ongeluk iemand tegenkomt met volledig Deadric-pantser. Wat is er leuker dan op iemand in rammen met je net verkregen hamer of iemand naar de andere kant van de map te schreeuwen met je opgepakte Fus Ro Dah schreeuw.

  Skyrim zal iets totaal nieuws brengen aan het battle royale genre, aangezien je niet met een assault- of sniper rifle rond kan lopen. Dit keer zal het meer op hand tot hand gevechten aankomen en het uitspreken van verschillende spreuken. Net als in Skyrim kun je een personage maken en kiezen uit verschillende rassen die allemaal hun eigen attributen hebben die je verder helpen in de game.

  7. Halo

  Vlieg met je Banshee recht door andere spelers, ren achter je vijanden aan met het Energy Sword of spendeer 10 minuten van je game om je gevallen vijanden te tea-baggen. Halo is een klassieker die zo een battle royale modus kan krijgen. Het is nu al mogelijk om wapens en voertuigen op te pakken op een multiplayer map, maar hoe leuk zou het zijn als je dit met meer dan 100 spelers kan delen.

  In feite heeft Halo al veel aspecten van een battle royale game. Je kan meerdere items oppakken en voertuigen zijn er om in te rijden. Alleen zijn deze los verspreid over het speelveld en hoef je niet echt veel moeite te doen om een wapen te vinden. Tijdens de game kunnen er bijvoorbeeld care packages worden gedropt met nog betere voorwerpen.

  6. Sims

  In een normaal uitziende wijk loop je door de huizen heen, waar je op zoek gaat naar wapens. Je opent een lootbox en vindt een bankstel en een schilderij. Vervolgens ga je op het dak staan waar je je bankstel naar beneden smijt, zo op een nietsvermoedende speler, waarna je in de bekende Sims-taal te horen krijgt dat er nog maar 1 minuut van de game over is.

  De Sims lijkt een rare game om een battle royale modus van te maken en dat is het ook. Maar waar de meeste battle royale games op elkaar lijken en het meestal gaat om elkaar afschieten met wapens kan de Sims zich onderscheiden door een hilarische modus te maken waar je elkaar op de meest onconventionele manieren kan vermoorden. Dit zou het gelijk één van de meest unieke en beste Battle Royale games kunnen maken.

  5. Far Cry

  We nemen Far Cry 4 even als voorbeeld. Je neemt een bebost, rotsig landschap waar je huisjes en uitkijktorens inzet en waarin je op zoek gaat naar grondstoffen die je moet gebruiken om wapens te maken. Deze grondstoffen kun je van de ander stelen door bijvoorbeeld met je boog vanaf een uitkijktoren zijn schedel te doorboren. Daarna rij je naar de andere kant van de map, maar word je onderbroken door wilde vleeseters die je maar al te graag willen verscheuren.

  De feature in Far Cry, waar je uitkijktorens moet bemachtigen om meer van de map te kunnen zien zou ook goed in een battle royale modus passen. Spelers die een toren hebben veroverd kunnen bijvoorbeeld voor een korte tijd zien waar de vijand zich bevindt. Vervolgens is het tijd om een sprintje te trekken om je prooi uit te schakelen met een kogel.

  4. Watch Dogs

  Schiet, rij en hack je weg naar de eerste plaats in een battle royale modus van Watch Dogs. We nemen een grote stad met veel technologie als setting en laten 60 spelers los om elkaar de dood in te hacken. Bij deze battle royale modus zal het niet zozeer gaan om iedereen zo snel mogelijk te vermoorden. Hier zal er meer aandacht moeten worden besteed aan hoe je iemand de dood injaagt.

  Kies je er bijvoorbeeld voor om een gehackte hijskraan op iemand neer te laten donderen of maak je gebruik van de camerabeelden om te kunnen zien waar iemand is en deze vervolgens te elektrocuteren. De bekende care packages kunnen bijvoorbeeld sterkere hacks bevatten die je op meer apparaten kan toepassen. Het gebruiken van hacken zou een Watch Dogs Battle Royale modus uniek maken binnen het genre en daarom is het zeker één van de titels die we in een lijst met beste Battle Royale games zouden willen plaatsen. Ubisoft moet de modus alleen wel eerst nog ontwikkelen.

  3. Overwatch

  Neem Overwatch hoe het nu is, maak de map gigantisch groot en stop 60 spelers in een game. In plaats van een personage van tevoren te kiezen kan je de verschillende wapens en skills oppakken die de Overwatch personages bezitten. Speel bijvoorbeeld als Soldier 76 terwijl je net als Tracer kunt teleporteren. De ultieme vaardigheden die je in Overwatch kunt gebruiken, kunnen dan bijvoorbeeld in een care package zitten waar je om moet strijden tegen vijanden.

  Aangezien Overwatch alleen wapens bevat die uniek zijn voor ieder karakter is dit wel een uitdaging. Dit maakt een battle royale modus wel interessanter. Je weet dan namelijk nooit of iemand een boog heeft of een gigantische shotgun.

  2. Destiny

  Neem Battle Royale en de Destiny klassen hoe ze nu zijn, maar laat de Guardians zoeken naar wapens die op verschillende locaties te vinden zijn. De verschillende zeldzaamheden van wapens kunnen goed worden gebruikt, zo zou bijvoorbeeld het beste wapen een exotic kunnen zijn die je alleen maar kan krijgen uit een supply drop.

  Destiny is een geweldige titel die een battle royale modus goed kan uitvoeren. Een gigantische multiplayer map met 60 Guardians per keer klinkt al goed. Een voordeel van Destiny is dat de melee-aanval bijna net zo krachtig is als een wapen. Bij de meeste battle royale games moet je vier of vijf keer iemand stompen om deze neer te halen. Stel dat je in Destiny net te langzaam bent en geen wapen hebt op kunnen pakken, dan kun je nog steeds een gokje wagen met je melee-aanval.

  1. Grand Theft Auto

  De grote map van de Grand Theft Auto games leent zich perfect voor een battle royale modus. Spelers kunnen op zoek gaan naar wapens, en pantser om vervolgens elkaar neer te rammen met je favoriete auto. Of spring in een vliegtuig en gebruik je sniper om daaruit spelers één voor een neer te knallen. Als dat je nog niet enthousiast maakt spring je op een jetski en zet je de achtervolging in op het water.

  GTA heeft al een online modus, maar die heeft niets weg van een battle royale modus. Als je begint in een grote stad heb je nog de bewegingsvrijheid om verschillende voertuigen te gebruiken, maar als de map steeds kleiner wordt zal je uiteindelijk toch uit je helikopter moeten komen om gebruik te maken van een wapen. We gaan er dan wel vanuit dat je nog niet uit de lucht geschoten bent natuurlijk.

  Mario Kart 7

  Verkijgbaar vanaf 2 december 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.