Star Wars films, series en games - Alles wat we nog kunnen verwachten in de toekomst

  Star Wars is een van de meest geliefde merken ter wereld en er zijn dan ook al veel games, series en films van verschenen. Alleen we zijn nog lang niet klaar met Star Wars, want we krijgen er dit jaar nog meer nieuwe games en films bij. Deze Star Wars films, series en games staan nog op de planning!

  Open wereld Star Wars game

  Het eerste project waarvan we zeker weten dat die er gaat komen is de open wereld Star Wars game van Electronic Arts. De game wordt ontwikkeld door EA Motive en kent nu al een roerige ontwikkelingsperiode. De game zou namelijk intern al een aantal keren op de schop zijn gegaan.

  In eerste instantie zou Visceral Studios, ontwikkelaar van Dead Space, samen met Uncharted-regisseur Amy Henning een lineaire Star Wars game maken die zou lijken op Uncharted. Dat project heette Ragtag en werd in 2017 geannuleerd door EA, waarna EA Montreal het project overnam. EA Montreal zou de game omtoveren tot een open wereld game en noemde het project intern 'Orca'. Dit project zou nu ook geannuleerd zijn omdat het te lang zou duren voordat de game verscheen.

  In plaats daarvan is het nu de bedoeling dat EA in 2020 met een nieuwe Star Wars game komt die kleinschalliger is dan wat Motive in gedachte had. Dit nieuwe project zou eind 2020 moeten verschijnen, maar wat je precies in de game kunt doen is nog niet bekend. Het duurt dan ook nog wel even voordat je een nieuwe Star Wars game kunt spelen. De meest recente Star Wars game die je al wel kunt spelen is Battlefront II, bekijk daarvan hierboven een trailer.

  Microsoft

  Star Wars Jedi: Fallen Order

  Deze Star Wars game wordt samen met Respawn Entertainment door Electronic Arts ontwikkeld. Respawn Entertainment kwam recentelijk nog met Apex Legends en werkt ook aan een nieuw project rondom de Titanfall games. Daarnaast is de ontwikkelaar dus ook bezig met een Star Wars project. Veel details over dit project zijn nog niet bekend, maar de game moet wel al in het najaar van 2019 verschijnen.

  De game werd aangekondigd tijdens EA Play 2018 door Vince Zampella van Respawn Entertainment en speelt zich af tussen Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith en Star Wars: Episode VI - A New Hope. Het is bevestigd dat je als Jedi, als overlevende Padawan, aan de slag gaat in de game, aangezien er motion capture lightsabers worden gebruikt voor de game. De game wordt volgens Zampella ‘duister’. In het najaar van 2019 moet Star Wars Jedi: Fallen Order uitkomen.

  Walt Disney Studios

  Star Wars Episode IX

  We laten de Star Wars games even achterwege en gaan eens kijken naar de Star Wars films die dit jaar nog gaan uitkomen. Maak van films maar gerust film, want er staat er maar één gepland voor 2019. Dan hebben we het natuurlijk over het vervolg op Star Wars: The Last Jedi. Star Wars Episode IX gaat vermoedelijk Star Wars: The Balance of the Force heten, maar dit is slechts een gerucht en daarom noemen we de film nog maar even Star Wars Episode IX.

  Pas op: hieronder staan spoilers voor Star Wars: The Last Jedi.

  De personages die we gegarandeerd gaan terugzien zijn Rey, Kylo Ren, Finn, prinses Leia, Poe Dameron, General Hux en wellicht Luke Skywalker. Aan het eind zagen we de Rebellion ten nauwer nood ontsnappen aan Kylo Ren, maar de hoop blijft bestaan. Kan de Rebellion overleven tegen de Empire en zal Kylo Ren nog bij zinnen komen? We gaan het allemaal zien in Star Wars Episode IX.

  The Walt Disney Company Benelux

  The Mandolarian

  Naast Star Wars films en games komt er ook een Star Wars serie aan. The Mandolarian is een serie die wordt geregiseerd door Jon Favreau. Hij hield zich al eerder bezig met Star Wars projecten, waaronder Star Wars: The Clone Wars en Solo: A Star Wars Story. De samenwerking tussen Disney en Lucasfilm slaat hiermee ook een nieuwe weg in, want The Mandolarian komt namelijk naar de nieuwe streamingsservice van Disney: Disney+.

  Waar gaat The Mandolarian eigenlijk over? De serie vindt zo’n zeven jaar na Return of the Jedi plaats, een eeuw die nog nauwelijks is besproken. Er bestaan wel wat comics uit die tijd, maar veel meer is er niet over bekend. De serie wordt ook live-action, net als het huidige project van Favreau: The Lion King. Het is ook al bekend dat Pedro Pascal, bekend als Oberynn Tyrell uit Game of Thrones en Javier Peña uit Narcos, in The Mandolarian de hoofdrol zal spelen.

  Star Wars: The Clone Wars seizoen 7

  Dit is wederom een Star Wars serie, een animatieserie wel te verstaan. Het zevende seizoen van deze serie is ook al bevestigd. Van dit seizoen wordt verwacht dat die op Disney+ wordt uitgezonden in 2019. Nou ja, het nieuwe seizoen zal eerder in Amerika uitgezonden worden en wij moeten waarschijnlijk nog wachten tot een later tijdstip. Vermoedelijk 2020.

  Fans kunnen dit keer ook weer genieten van Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker en Ahsoka Tano. Het nieuwe seizoen zou eigenlijk eerst niet uitkomen, maar tijdens Comic-Con in San Diego werd er een poster vertoond waarop stond: “CloneWarsSaved”. Er komen 12 nieuwe aflevering met seizoen 7 mee en de eerste trailer kun je hierboven alvast bekijken.

  EA Star Wars

  Weiss en Benioff trilogie

  We laten de series voor wat het is en gaan nog even terug naar de films. Dit keer hebben we het over films die los staan van de Skywalker Saga en waarover nog maar weinig details bekend zijn gemaakt. Het gaat om meerdere films die worden geproduceerd door Weiss en Benioff, makers van Game of Thrones. De twee hebben al heel veel ervaring als het gaat om het creëren of nabootsen van een immense wereld vol met verhalen.

  Waarom dit talent niet inzetten voor Star Wars? Dat gaan ze ook doen, want die nieuwe films komt eraan. Misschien nog niet heel snel, want de twee zijn nog bezig met het laatste seizoen van Game of Thrones. Tot nu toe weten we nog niet heel veel over de films, behalve dat ze niets te maken zullen hebben met de volgende filmreeks in deze lijst.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  Nieuwe Star Wars trilogie van Rian Johnson

  Het laatste bevestigde Star Wars project heeft betrekking op een compleet nieuwe filmtrilogie die gemaakt wordt door Rian Johnson. Johnson is voor veel fans en critici één van de grootste Star Wars fanaten die er bestaat en dat vooral vanwege zijn visie op de franchise. Lucasfilm hoefde zijn pitch niet eens te horen of ze waren al om toen Johnson hun vertelden dat hij een nieuwe trilogie wilde beginnen.

  De productie van deze nieuwe trilogie is zelfs al begonnen met filmen en de trilogie zal geen enkele connectie hebben met het originele verhaal of de Skywalker Saga. We zullen nieuwe personages gaan zien, nieuwe locaties en misschien wel nieuwe Jedi. Johnson krijgt van Lucasfilm dan ook alle vrijheid zijn creatieve geest op de franchise los te laten en er is dan ook nog geen releasedatum bekendgemaakt.

  Star Wars films, series en games - Alles wat we nog kunnen verwachten in de toekomst

  Dit zijn de Star Wars films, series en games die we gegarandeerd nog kunnen verwachten in de toekomst. Er zijn daarnaast ook geruchten van verschillende Star Wars films en games, maar die staan niet in deze lijst. Hier lees je over alles wat er gegarandeerd nog op de planning staat.

  Star Wars Jedi: Fallen Order

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.