Beste Nintendo DS games - we gaan terug de tijd in!

Article
zondag, 24 februari 2019 om 13:11
In maart is het zover: dan bestaat de Nintendo DS in Europa al weer veertien jaar. We hebben een aantal goede jaren met de Nintendo DS beleefd en al helemaal goede games voorgeschoteld gekregen. Wat zijn de beste oude Nintendo games voor de DS? Wij vertellen het je!

10. Nintendogs

Ondertussen zijn al deze puppies overleden of liggen ze te verhongeren ergens in de krochten van onze DS, maar de game blijft iconisch. Nintendogs + Cats: Golden Retriever and Friends is ondertussen wel uitgekomen voor de Nintendo 3DS, maar we zullen nooit de tijden vergeten dat we in onze jeugd voor het eerst begonnen met Nintendogs.
Leuke namen bedenken voor onze virtuele huisdieren, aaien door het gebruiken van het touchscreen en commando’s geven via de microfoon. Deze tijden zullen altijd als positieve herinneringen in ons geheugen gegraveerd staan. Naast het standaard verzorgen waren er natuurlijk ook de activiteiten en diverse uitdagingen die je met je huisdier kon doen. Nintendogs is het begin van onze dierenharten en een van de beste oude Nintendo games voor de DS.
146829

9. The World Ends With You

In de fictieve versie van het winkeldistrict Shibuya in Tokyo speelt The World Ends With You zich af. Als speler ga je door de game heen als Neku Sakuraba. Neku is op mysterieuze wijze overleden en hierdoor getransporteerd naar de Underground. Dit is een dimensie van Shibuya die gelijktijdig met de andere dimensie bestaat.
Neku krijgt een week om verschillende opdrachten uit te voeren. Weet hij zelfs de Reapers’ Game te winnen en al zijn vijanden te verslaan, dan krijgt hij zijn meest waardevolle bezit terug en zal hij weer tot leven komen. Lukt dit hem? Dat lag natuurlijk aan de vaardigheden van de speler.
Een originele stijl, wereldwijde liefde voor het verhaal en een soundtrack die je bij wijze van spreken op repeat zou willen zetten. De game is een en al nostalgie en een prachtig pareltje binnen de Nintendo wereld. The World Ends With You verdient het om een van de beste oude Nintendo games genoemd te worden.
146830

8. Animal Crossing

Tegenwoordig is Animal Crossing al voor veel meer consoles beschikbaar. Denk aan de Wii U, de 3DS en natuurlijk voor je mobiele telefoon. Voor sommigen onder ons begon het avontuur van Animal Crossing alleen al een stuk eerder, toen de game er was voor de Nintendo DS. Het doel van de game is simpel: vrienden maken.
Door middel van praten met andere karakters kun je sociale contacten opbouwen. Dit kan ook door brieven te sturen naar andere karakters in Animal Crossing. Verder is het ook de bedoeling dat je je huis zo goed mogelijk inricht, want daarmee krijg je punten voor bij The Happy Room Academy. Het is belangrijk dat je design mooi is in de game.
Animal Crossing is al een stuk ouder dan verwacht en is nu nog steeds leuk om te spelen. Denk bijvoorbeeld aan de mobile game: deze is erg vermakelijk. Animal Crossing is dus wel degelijk een oude game en zeker een van de beste games voor op de Nintendo DS.
146831

7. The Legend of Zelda: Phantom Hourglass

Gooi een boemerang, los puzzels op en maak notities met je eigen handschrift. De game dient als een vervolg op The Wind Waker die te bespelen was op de Gamecube en de Wii U. De game speelt zich dan ook een aantal maanden na The Wind Waker af. Link, Tetra en haar piraten reizen de zee af op zoek naar een verlaten spookschip.
Wanneer Tetra in de problemen komt gaat Link proberen haar te redden. Helaas gaat dit niet helemaal volgens plan en raakt Link buiten bewustzijn. Hij komt terecht op een geheimzinnig eiland waar hij een fee en een piraat ontmoet die hem gaan helpen, helpen met het zoeken naar het schip en het redden van Tetra.
Phantom Hourglass is de eerste game van Zelda die op de Nintendo handheld, a.k.a. de DS, is uitgekomen. Het is dan misschien niet de beste game van alle games die er van The Legend of Zelda zijn, maar de game is zeker heldhaftig. Als een begin van een tijdperk verdient Phantom Hourglass zeker een plek tussen de beste oude games voor op de Nintendo DS.
146832

6. Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story

Er heerst een ziekte in het Paddenstoelenrijk. Mario en Luigi proberen er alles tegen te doen, maar niks lijkt te helpen. Alle burgers van het rijk raken besmet met de afschuwelijke Blorbs. Dat zorgt ervoor dat alle Toads als een soort ballonnen opzwellen. Prinses Peach doet een noodoproep naar Mario, Luigi, Starlow, Toadsworth en alle andere prominenten in het Paddenstoelenrijk.
Bowser weet deze vergadering zonder pardon binnen te vallen tot grote irritatie van prinses Peach. Hij wordt dan ook wel direct uit het kasteel gebonjourd. Dit zorgt ervoor dat de Koopakoning wraak wil nemen. Hij weet een gelukspaddenstoel te krijgen van een vreemdeling, maar deze zorgt er alleen voor dat hij een soort stofzuiger wordt. Hierdoor zuigt hij alle aanwezigen in het kasteel op.
Het is een ontzettend lang verhaal waar de game over gaat, maar er is niks leukers dan een ouderwetse Mario en Luigi game. Wordt uitgedaagd door deze heerlijke gameplay en vermaak je met een van de beste oude Nintendo DS games, die zo goed is dankzij het goede concept en de vermakelijke karakters. Intens genieten met deze DS game.
146921

5. Mario Kart DS

De game waarbij je ontdekt wie je echte vrienden zijn en welke vrienden nog lang blijven. Waarschijnlijk na het spelen van Mario Kart niet lang meer, aangezien je elkaar over het algemeen helemaal verrotscheldt. Je hebt geen gamecard nodig om van deze gezelligheid te genieten met je vrienden. Je kunt meedoen aan verschillende battles met je vrienden of natuurlijk alleen.
Wat altijd zo fijn was aan Mario Kart was dat je via de WiFi kon verbinden met elkaar en dan gewoon gezellig kon genieten van een goed potje Mario Kart. Daarnaast waren er meer dan dertig banen om uit te kiezen en een aantal leuke karakters uit de Mario games. Mario Kart DS is dus een perfect voorbeeld van een nostalgische Nintendo Game.
147231

4. Kirby Super Star Ultra

Kirby is een klein, schattig, dik, roze wezentje die ondanks zijn uiterlijk niet onderschat moet worden. Dit wezen lijkt hulpeloos en schattig, maar door zijn tegenstanders naar binnen te zuigen en weer uit te spugen kan hij hun vaardigheden overnemen en ze een koekje van eigen deeg geven. Kirby kan natuurlijk ook gewoon de monsters uitspugen en als sterren tuffen.
Het leuke aan Kirby Super Star Ultra is dat het al een toffe game is om in je eentje te spelen met al die subgames die allemaal individueel een eigen verhaallijn hebben, maar voor co-op is de game ook fantastisch. Bijna al deze subgames zijn namelijk co-op te spelen, wat natuurlijk alleen maar voor meer pret zorgt. Je moet helaas wel beide games bezitten, maar dat is niet heel erg. Kirby Super Star Ultra is door dit alles een van de beste oude Nintendo games voor de DS.
147232

3. Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Met een verhaal dat iets wegheeft van een stripboek wist GTA een mooie aanwinst toe te voegen aan de gamereeks. Dankzij de gestileerde cutscenes wisten de makers van de game het stripverhaal gevoel erin te verwerken. In Grand Theft Auto: Chinatown Wars kun je heel Chinatown verkennen en verschillende minigames spelen.
In deze minigames kun je dingen doen als de wet breken, een auto jatten, vuilcontainers doorspitten of een tatoeage zetten. Het fijne aan de DS game is dat je dit dan onderweg kunt doen! Grand Theft Auto: Chinatown Wars is een van de beste oude Nintendo DS games, een spel dat ondanks haar leeftijd wel nog zeer goede graphics heeft.
147234

2. Pokemon Black and White

We kennen het verhaal van Pokémon ondertussen wel: je kiest je karakter en een starterpokémon. Het doel van de speler in deze game is dan ook om de beste Pokémon Trainer te worden. De Pokémon Black and White game zijn de eerste games binnen het universum waarbij er een vrouwelijke Professor is, Professor Juniper.
Het verschil tussen de Pokémon Black en White versie is dat er in beide games andere Pokémon te vangen zijn en dat beide games een exclusieve locatie hebben. Pokémon Black heeft Black City en Pokémon White heeft White Forest. Verder kan je in beide games andere Pokémon vangen, maar is het concept voor de rest hetzelfde. Tot op de dag vandaag is de Pokémon franchise nog steeds populair.
Zo bekend dat er nog steeds nieuwe games komen. Neem bijvoorbeeld Pokémon GO. Naast games heeft de franchise zelfs een film, een film die dit jaar uitkomt. Zeker, we hebben het over Pokémon Detective Pikachu die in november haar eerste trailer kreeg. Deze special moet zeker een Pokémonklassieker bevatten en daarom vinden we dat Pokémon Black and White een plekje verdient tussen de beste oude Nintendo DS games.
147236 2

1. New Super Mario Bros.

Als laatste zetten we op nummer één tussen onze beste oude Nintendo games voor de DS de game New Super Mario Bros. Mede door de recente remake voor New Super Mario Bros weet de game het zeker ver te schoppen. Deze game wist van begin tot eind spelers te vermaken met haar irriterende levels en leuke verhaallijn. Naast het feit dat New Super Mario Bros. al vermakelijk was in je eentje, was de game ook om van te houden als je kijkt naar de multiplayer.
Samen met je vrienden of familie kon je New Super Mario Bros. spelen op jullie Nintendo DS en was het om van te genieten. Samen schreeuwen naar jullie console, maar tegelijkertijd alsnog genieten. New Super Mario Bros. is een game die te spelen blijft en nog steeds vermakelijk is, al speel je het tachtig keer opnieuw. Tussen de beste oude Nintendo DS games verdient deze game het zeker weten om helemaal bovenaan te staan.

Beste oude Nintendo games voor de DS

Het is dan misschien al wel een tijd geleden dat de Nintendo DS voor het laatst gebruikt is, vooral als je kijkt naar de komst van de Nintendo Switch. We zullen deze games anders nooit vergeten en altijd koesteren. Wat waren jouw favoriete oude games voor de Nintendo DS? Laat het ons weten in een reactie hieronder!