Batman Arkham Knight Logboek Dag 5 - Scarecrows plan

Article
vrijdag, 03 juli 2015 om 12:52
xgn google image
Op de vijfde dag van zijn missie probeert Batman Scarecrows nieuwste plan te stoppen en zijn bondgenoot Oracle te redden. Of dit goed afloopt, lees je in deze laatste toevoeging aan het Batman Arkham Knight logboek!
Waarschuwing: dit logboek bevat spoilers!
Nadat ik leek te worden aangevallen door een horde krankzinnige Jokers, dacht ik even dat ik gek werd. Gelukkig wist ik me te herpakken. Dat moest ook wel, want Oracle was nog steeds Scarecrows gevangene.
Batman Arkham Knight Logboek Dag 5

Kanonnen met kanonnen bestrijden

Om op de zeppelin te komen waar de soldaten Simon Stagg mee naartoe hadden genomen, moest ik eerst de kanonnen op dat luchtschip uitschakelen. Daarom ging ik op zoek naar een beveiligingscomputer.
Ik vond de computer en neutraliseerde de soldaten die het apparaat bewaakten. Om in te loggen had ik de vingerafdrukken van Stagg nodig. Ik had geluk: er waren genoeg afdrukken in de kamer te vinden.
Door deze te scannen, kon ik ze imiteren en toegang krijgen tot de kanonnen van de zeppelin waar ik me op bevond. Met die wapens kon ik de kanonnen van de andere zeppelin vernietigen, zodat de weg vrij was.
Batman Arkham Knight Logboek Dag 5

Cloudburst

Eenmaal aan boord van de andere zeppelin trof ik wat van Staggs research aan. Blijkbaar werkten hij en Crane samen aan het angstgif en een mysterieus project met de codenaam ‘Cloudburst’. Ik vroeg Alfred dit te onderzoeken.
Het lijkt erop dat Stagg Scarecrow heeft bedrogen en zelf is doorgegaan met het project. Ik kwam namelijk een paar slachtoffers tegen van Staggs experimenten: hij heeft het angstgas op mensen uitgetest.
Niet lang nadat ik mijn weg vervolgde zag ik dat Stagg zat opgesloten in een kooi, bewaakt door de mannen van de Arkham Knight. Hoewel hij het niet verdiende, besloot ik de bewakers uit te schakelen en Stagg te redden.
Batman Arkham Knight Logboek Dag 5

Confrontatie

Voordat Stagg me kon vertellen wat Cloudburst precies was, vulde Scarecrows angstgas de kooi. Iemand die waanzinnig wordt van angst, kan weinig nuttigs zeggen. Ik sloeg Stagg bewusteloos, om hem verder lijden te besparen.
Meteen daarna trof ik Scarecrow aan, maar zijn gif was door de hele ruimte verspreid. Daardoor zag ik twee Scarecrows. Ik probeerde de Scarecrow aan de linkerkant uit te schakelen, maar dat bleek een Joker-hallucinatie.
Daardoor kon de echte Crane me nog een dosis angstgas toedienen. Het voelde alsof de Joker bezit van me nam; ik kon maar net voorkomen dat ik de mannen die Scarecrow op me afstuurde zou doden.
Batman Arkham Knight Logboek Dag 5

Oracle

Voordat ik Crane kon tegenhouden ontsnapte hij op een machine. Deze werd opgehesen door een helikopter van de Arkham Knight, die een paar raketten op me afvuurde. Ik kon de projectielen maar ternauwernood ontwijken.
Net toen ik achter Crane aan wilde gaan, liet hij me via een beeldscherm de locatie van Oracle zien: het penthouse waar hij eerder Poison Ivy had opgesloten. Ik ging er meteen heen, maar ik kon Barbara niet meer redden.
Doordat ze een enorme dosis angstgif toegediend kreeg, werd ze gek van angst zodra ze mij zag. Schreeuwend dat ik haar niet te pakken zou krijgen, greep ze een nabijgelegen pistool en schoot ze zichzelf door het hoofd.
Batman Arkham Knight Logboek Dag 5

Gotham redden

Ik heb gefaald. Barbara Gordon, een van mijn belangrijkste bondgenoten en vrienden, is dood. Stiekem hoopte ik even dat het ook een hallucinatie was, maar mijn detectivezicht bevestigde dat Barbara echt was gestorven.
Scarecrow zal hiervoor boeten. Ik zal Gotham koste wat het kost redden, om te voorkomen dat er meer onschuldige slachtoffers vallen. Dat is wat Oracle zou hebben gewild en meer kan ik niet meer voor haar doen.
Alfred nam contact met me op en was, net als ik, geschokt. Wel zei hij dat ik door moest gaan en vertelde me wat hij over Cloudburst gevonden had: het is een machine die het angstgas door de hele stad kan verspreiden.
Batman Arkham Knight Logboek Dag 5

Tegengif

Ik herinnerde me dat Poison Ivy immuun was voor Scarecrows gif, dus ben ik naar het politiebureau gegaan om haar hulp in te schakelen. Gelukkig was Jim er niet; ik wist immers niet hoe ik hem het nieuws moest vertellen.
Met tegenzin was Ivy bereid om me te helpen, aangezien Scarecrows gas alle planten in de stad zou doden. Ik bracht haar naar een oude boom bij de botanische tuinen, die een tegengif voor het gas zou kunnen maken.
Het probleem waar ik nu mee kamp, is dat de boom ziek is en er geen andere geschikte bomen zijn. Ik zal de wortels moeten behandelen om de boom te genezen. Lucius spoort het wortelnetwerk op, maar dat kost tijd.
Batman Arkham Knight Logboek Dag 5

Andere zaken

Daarom ben ik nu even bezig om andere schurken uit te schakelen. Zo heb ik Kirk Langstrom, oftewel Man-Bat, gevonden en hem een tegengif toegediend. Eén dosis was alleen niet genoeg, dus moet ik hem opnieuw opsporen.
Ook heb ik een verband ontdekt tussen de slachtoffers van de mysterieuze moordenaar. Ze zijn allemaal verdwenen nadat er een circus bij hen in de buurt was opgezet. Ik hoop de moordenaar spoedig te kunnen stoppen.
Tenslotte heb ik Firefly weer gezien en kon ik hem dit keer bijhouden. Hoewel hij uiteindelijk weer wist te ontkomen, heb ik hem een paar rake klappen uitgedeeld. Zolang ik hier ben, gaat Gotham niet in vlammen op.
Ik zal het logboek vanaf nu niet meer bijhouden, aangezien ik al mijn tijd en moeite wil besteden aan het stoppen van Scarecrow.
Batman Arkham Knight ligt sinds 23 juni in de winkels voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Lees ook onze Batman Arkham Knight-recap en de review van de game! Dit was het laatste deel van het Batman Arkham Knight logboek.

Populair Nieuws