Batman Arkham Knight Logboek Dag 4 - De achtervolging

Article
donderdag, 02 juli 2015 om 16:41
xgn google image
In Batman Arkham Knight gaat Batman achter Scarecrow en de titulaire Arkham Knight aan. Deze laatstgenoemde komt hij op de vierde dag van zijn avontuur op het spoor. Hoe dat uitpakt, lees je in dit Batman Arkham Knight logboek!
Waarschuwing: dit logboek bevat spoilers!
Dankzij de chip die Oracle achterliet, heeft Lucius een manier gevonden om de Arkham Knight op te sporen. Door te scannen naar zijn elektronisch vervormde stem heb ik zijn locatie gevonden: de tunnels onder Gotham.
Batman Arkham Knight Logboek Dag 4

Zwakke plek

Eenmaal daar wist ik de drones en de mannen van de Arkham Knight uit te schakelen. Maar terwijl ik rondkeek, lokte mijn vijand me in een hinderlaag. De Arkham Knight viel me van boven aan en sloeg me tegen de grond.
Hij wist precies van welk materiaal mijn nieuwe Batsuit gemaakt was en, erger nog, waar de bepantsering het zwakst was. Door met zijn pistool op die zwakke plek te schieten, wist hij me te verwonden.
Het was geen dodelijk schot, want de Arkham Knight wilde eerst dat ik zag wat er met Oracle zou gebeuren. Nadat hij de kamer verliet, wist ik mezelf te bevrijden met behulp van de Batmobiel en volgde ik hem.
Batman Arkham Knight Logboek Dag 4

Wilde achtervolging

Ik mocht dan wel gewond zijn, ik kon nog steeds vechten. Dieper in de tunnels zag ik een aantal pantservoertuigen, waarmee de Arkham Knight probeerde te ontkomen. In de Batmobiel zette ik de achtervolging in.
Na een wilde achtervolging wist ik de escorterende voertuigen uit te schakelen en richtte ik mijn aandacht op de voorste wagen, van waaruit de stem van de Arkham Knight klonk. Uiteindelijk werd ook die wagen uitgeschakeld.
De bestuurder bleek alleen niet de Arkham Knight te zijn, maar een van zijn mannen met een stemvervormer. Na wat intimidatie vertelde de bestuurder dat de troepen in de stad hun wapens via de Penguin krijgen.
Batman Arkham Knight Logboek Dag 4

Nightwing

Ik moest de Penguin dus vinden om de Arkham Knight te confronteren en Oracle te kunnen bevrijden. Ik ontmoette Nightwing, die in Gotham onderzoek deed naar de illegale wapenhandel van de Penguin.
Door een bestelbusje te volgen, kon ik de schuilplaats van Cobblepot vinden en hem ondervragen. De Penguin zei dat Scarecrow en de Arkham Knight op weg waren naar de zeppelins van Simon Stagg, een rijke ondernemer.
Dankzij zijn vele handlangers wist de Penguin te ontkomen, maar samen met Nightwing versloeg ik zijn mannen en blies ik een van Cobblepots wapenpartijen op. Ik zal mijn ogen moeten openhouden voor andere partijen.
Batman Arkham Knight Logboek Dag 4

Zeppelins

Maar Oracle redden had de prioriteit, dus infiltreerde ik een van de zeppelins waar de Penguin het over had. De soldaten van de Arkham Knight hadden het luchtschip inderdaad overgenomen en ook Scarecrow was aanwezig.
Uiteindelijk wist ik Stagg te bereiken, maar net op dat moment begon ik hevig te hallucineren. Ik werd omsingeld door een leger lachende Jokers, die me aanvielen en er bijna in slaagden om me te doden.
Ik wist me weer te herpakken, maar een andere groep soldaten had Stagg alweer gevangen genomen. Ze verplaatsten hem naar een tweede zeppelin, uitgerust met kanonnen. Die zou ik eerst moeten uitschakelen.
Dat zal ik morgen moeten doen, want na deze beproeving moeten mijn gedachten echt even tot rust komen.
Batman Arkham Knight ligt sinds 23 juni in de winkels voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Lees ook onze Batman Arkham Knight-recap en de review van de game!