Batman Arkham Knight Logboek Dag 3 - Een stad vol gevaar

Article
woensdag, 01 juli 2015 om 17:03
xgn google image
Op de derde dag van zijn beproevingen in Batman Arkham Knight komt Batman een paar oude, maar ook nieuwe gezichten tegen. Eén ding is zeker: er schuilen meer gevaren dan ooit in Gotham. In dit Batman Arkham Knight logboek kom je erachter welke gevaren dat zijn!
Waarschuwing: dit logboek bevat spoilers!
Na de ontvoering van Oracle ben ik onmiddellijk op zoek gegaan naar de Arkham Knight. Gelukkig liet zijn voertuig een uniek bandenspoor achter, een spoor dat ik met de scanner van de Batmobiel kon volgen.
Batman Arkham Knight logboek dag 3

Dichte brug

Dat bracht me bij de brug naar Miagani Island, een van de eilanden waar Gotham City op gebouwd is. De troepen van de Arkham Knight hadden heel Miagani overgenomen en de brug opengezet, zodat de Batmobiel niet op het eiland kon komen.
Om Alfred via de Batcomputer de brug te laten zakken, moest ik hem eerst systeemtoegang verlenen. Daarvoor had ik een terminal nodig die door handlangers van de Arkham Knight werd bewaakt. Fluitje van een cent.
Eén voor één wist ik ze uit te schakelen, ondanks dat de Arkham Knight ze uitlegde welke tactieken ik gebruik. Deze vijand weet erg veel van me. Hij doet me sterk aan iemand denken, maar diegene kan het gewoon niet zijn.
Batman Arkham Knight logboek dag 3

Catwoman

Terwijl Alfred bezig was met de brug, verscheen de Riddler op alle beeldschermen in de stad. Hij had Catwoman ontvoerd en droeg me op naar het oude weeshuis van Gotham te komen, anders zou Selina sterven.
Ik trof haar inderdaad aan in het weeshuis. De Riddler had Selina een explosieve halsband omgedaan, die alleen onschadelijk gemaakt zou worden door negen sleutels. Deze zou ik krijgen door uitdagingen van de Riddler te volbrengen.
Met de Batmobiel wist ik zo’n beproeving te doorstaan. Omdat ik al eerder een uitdaging had volbracht, heb ik nu nog zeven sleutels nodig. Maar dat zal even moeten wachten: eerst wil ik Oracle vinden.
Batman Arkham Knight logboek dag 3

Forensische analyse

Zodra Alfred erin geslaagd was om de brug naar Miagani Island te laten zakken, kon ik met de Batmobiel op het eiland komen. Met de wagen kon ik direct een groot aantal dronetanks van de Arkham Knight vernietigen.
Ik pakte het spoor weer op en trof een wrak aan. De detectivemodus van mijn masker liet me analyseren wat er gebeurd was: Oracle had pepperspray in het gezicht van de bestuurder gespoten, zodat de auto crashte.
Vlak voor de crash wist Barbara uit de auto te springen en kon daardoor, in tegenstelling tot de chauffeur, overleven. De Arkham Knight moet haar vervolgens direct weer gevangen hebben genomen.
Batman Arkham Knight logboek dag 3

Batman of Man-Bat?

Oracle was dan ook niet van plan om te ontsnappen: ze had een chip achtergelaten waarmee ik de Arkham Knight zou kunnen opsporen. Lucius Fox is begonnen het signaal na te trekken, al zou dit wel even duren.
Ik had dus tijd om rond te kijken in Gotham. Terwijl ik een gebouw beklom, werd ik aangevallen door een enorm, vleermuisachtig wezen. Met veel moeite kon ik een bloedmonster nemen voor een DNA-analyse.
Daaruit bleek dat het om wetenschapper Kirk Langstrom ging. Een bezoekje aan zijn lab onthulde wat er gebeurd was: door een experimenteel antidoofheidsserum was Kirk in een monster veranderd en heeft hij zijn vrouw gedood.
Batman Arkham Knight logboek dag 3

Gotham brandt

Langstrom zou zich voorlopig niet laten zien, dus verkende ik de stad verder. Een signaal van Azrael trok mijn aandacht. Hij bood zich aan als mijn eventuele opvolger en beloofde misdadigers niet te zullen doden.
Geen slecht idee, aangezien ik niet weet wat er nog gaat gebeuren. Daarom heb ik besloten om hem aan een aantal intensieve tests te onderwerpen. Voor de eerste, een gevechtssimulatie, slaagde hij glansrijk.
Azrael waarschuwde me dat Gotham aan het branden is. Dat bleek wel toen ik bij een brandweerkazerne kwam, die in brand was gestoken door Firefly. Ik achtervolgde hem, maar hij wist te ontsnappen.
Batman Arkham Knight logboek dag 3

Seriemoordenaar

Gelukkig vond ik wel nieuwe aanwijzingen in een andere zaak: die van de mysterieuze moordenaar, die zijn of haar slachtoffers ophangt. Ik heb twee andere lichamen aangetroffen, de teller staat nu op drie.
Alle drie de slachtoffers hebben een paar dingen gemeen. Zo zijn het allemaal mensen die van buiten Gotham City komen. Daarnaast is er bij ieder lichaam een korte boodschap van de moordenaar achtergelaten.
De boodschappen suggereren dat de slachtoffers niet geschikt waren voor wat de moordenaar van plan was. Ook was er bij elk lichaam operamuziek te horen: degene die dit gedaan heeft, wilde dat de slachtoffers gevonden zouden worden.
Morgen ga ik verder met mijn onderzoek. Hopelijk heeft Lucius dan ook de Arkham Knight opgespoord.
Batman Arkham Knight ligt sinds 23 juni in de winkels voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Lees ook onze Batman Arkham Knight-recap en de review van de game!

Populair Nieuws