Awesome Adventures of Captain Spirit details - Interview met maker Dontnod

Article
vrijdag, 29 juni 2018 om 15:59
xgn google image
Ontwikkelaar Dontnod is een bezige bij. Onlangs verscheen Vampyr en kondigde de studio Twin Mirror, Life is Strange 2 en The Awesome Adventures of Captain Spirit aan. Die laatste game zagen wij op de E3 en wij kregen ook de kans om te praten met game director Raoul Barbet. Lees het in de Awesome Adventures of Captain Spirit details special.
Met de aankondiging van Life is Strange 2 en de releasedatum in september, komt de Awesome Adventures of Captain Spirit op het juiste moment. De gratis game is een voorproefje voor hoe goed Dontnod het verhalende element in zijn vingers heeft en welke personages de studio allemaal bedenkt. Of zoals game director Raoul Barbet zegt:
De verbeelding van Chris en zijn totstandkoming tot superheld Captain Spirit is dan ook de rode draad in de game, maar de relatie met zijn vader is volgens Barbet misschien wel belangrijker.
135026

Awesome Adventures of Captain Spirit details – Over de game

In de Awesome Adventures of Captain Spirit heb je dus de controle over Chris en probeer je eigenlijk superheldendaden te doen in en rondom het huis op jouw vrije zaterdagochtend. Denk hierbij aan een watermonster dat je moet verslaan in een kast of je superheldenoutfit moet samenstellen. De game is niet erg lang, maar biedt volgens Barbet wel genoeg om de titel diverse keren te herspelen.
Het is dan ook aan te raden voor liefhebbers van Life is Strange om de Awesome Adventures of Captain Spirit te spelen. Jouw keuzes gaan namelijk een effect hebben op het verhaal in Life is Strange 2. Barbet wilde daar natuurlijk niet al te veel over uitweiden.
135027

Awesome Adventures of Captain Spirit details – Over de lastige thema’s

Iets waar veel fans van de Life is Strange games het over eens zijn, is de benadering van lastige thema’s in de titels. Pesten en zelfmoord zijn dan ook onderwerpen die aan bod komen in de games en ook in het net uitgekomen Awesome Adventures of Captain Spirit en het aankomende Life is Strange 2.
De wijze waarop Dontnod de onderwerpen behandelt is er dan ook een van respect en de leden van het ontwikkelaarsteam onderzoeken en discussiëren veel met elkaar over het thema dat centraal staat.
135028

Awesome Adventures of Captain Spirit details – Over de ontwikkeling

Dontnod is natuurlijk druk bezig met de ontwikkeling van Life is Strange 2, maar heeft ook andere projecten op de radar staan. Vampyr is net uitgebracht, terwijl de studio ook bezig is met de psychologische game Twin Mirror, die volgend jaar moet verschijnen. Wij vroegen Barbet erna, maar die ging helaas alleen over de ontwikkeling van alles Life is Strange-gerelateerd.
Wel vroegen wij nog naar de ontwikkeling van Life is Strange en of de makers van de game het verhaal eerst voltooien of van episode naar episode springen en het relaas gaandeweg schrijven.
Awesome Adventures of Captain Spirit is nu gratis te downloaden voor de PC, Xbox One en PlayStation 4. Life is Strange 2 komt op 27 september uit voor dezelfde consoles.