8 schokkende feiten over The Purge

  Volgende week komt de vierde film en tevens prequel van The Purge-serie uit, The First Purge. Een goed moment om de geschiedenis in te duiken en wat te weten te komen over de films. Ben jij al op de hoogte van deze 8 schokkende feiten over The Purge?

  Universal Pictures International

  8. De eerste ‘purge’ zou in 2017 zijn

  The First Purge zal, zoals de titel verklapt, gaan over de allereerste purge die de inwoners van de Verenigde Staten zullen meemaken. Nu is het nog niet helemaal duidelijk in welk jaartal de film zich afspeelt, maar als ze de we eerste film mogen geloven heeft de eerste purge plaatsgevonden in 2017.

  We hoeven ons gelukkig geen zorgen te maken dat de film waarheid wordt. Ten minste, niet in het juiste jaar...

  Univeral Pictures

  7. The Purge zelf meemaken in LA

  Ben je daarentegen echt zo gestoord dat je The Purge wel in het echt wil meemaken, dan hebben we slecht nieuws voor je: dat is niet mogelijk. Het goede nieuws is wel dat je er dicht bij in de buurt kan komen, want in Los Angeles is een horrorervaring gemaakt die is gebaseerd op The Purge.

  The Purge: Breakout is een escape room, waarbij je gevangen bent genomen door een psychopaat die van plan is om jou en je vrienden te vermoorden. Je hebt dertig minuten de tijd om te ontsnappen, voordat de nacht van de purge begint. Zou jij het aandurven?

  Universal Pictures

  6. Er zijn parodieën gemaakt op The Purge

  Een concept zo bizar als de purge leent zich natuurlijk goed voor de raarste parodieën. Maar de connectie met Seinfeld is wel heel ver te zoeken. En toch heeft de Upright Citizen’s Brigade - een komediegroep waar Amy Poehler ook ooit deel van uitmaakte - een parodie op The Purge gemaakt door het te mixen met de stijl van Seinfeld. Geen raadsel ook dat de productie Seinfeld: The Purge heet.

  De opvoering is een komische parodie op The Purge dat voor de rest aanvoelt als een typische Seinfeld-aflevering. Het opent met een stukje stand-up, om vervolgens in het verhaal te duiken van de vier bekende vrienden. En natuurlijk beleven de karakters de avond op hun eigen, unieke wijze, precies zoals je van een reguliere Seinfeld-aflevering zou verwachten.

  Universal Pictures

  5. De sporen van Charles Manson

  James DeMonaco, de regisseur van alle Purge-films, heeft in een interview laten weten dat hij al van kinds af aan geobsedeerd is door de moordenaar en cultleider Charles Manson. Manson had eind jaren 60 een groep volgers die in zijn opdracht acht mensen hebben vermoord, waaronder actrice Sharon Tate.

  In de eerste film zien we een referentie naar DeMonaco’s obsessie met Manson, want een aantal moordlustige vrouwen draagt lange, witte tunieken. Precies dezelfde outfit die de moordvrouwen van Manson droegen op hun dodelijke tocht.

  Universal Pictures

  4. Een film met vele gezichten

  De maskers van de moordenaars in The Purge zijn al snel een icoon geworden voor de filmserie. De maskers zijn ook speciaal bedoeld als referentie naar Halloween, omdat voor veel zieke geesten in The Purge de dodelijke dag wordt gevierd als een feestdag.

  Maar de maskers die worden gedragen in de film zijn niet zomaar uit een bak gehaald bij de plaatselijke feestwinkel. Voor de film zijn namelijk meer dan honderd verschillende maskers bedacht en gemaakt. Dat moet een flinke brainstormsessie zijn geweest.

  Universal Pictures

  3. The Purge was een groter succes dan verwacht

  De makers van The Purge hadden initieel niet verwacht dat de film het begin zou zijn van een succesvolle franchise. Die verwachting is ook niet zo heel vreemd, want de film had maar een budget van drie miljoen dollar. Dat klinkt als een groot bedrag, maar in de wereld van Hollywood is dit een schijntje.

  James DeMonaco verraste Universal Pictures en de rest van Hollywood dan ook behoorlijk met het enorme succes van The Purge. De film haalde namelijk bijna 90 miljoen dollar op. Niet verkeerd voor een horrorfilm met een klein budget.

  Universal Pictures

  2. Inspiratie door een autoritje

  Regisseur James DeMonaco kwam door zijn vrouw op het idee voor The Purge. De twee werden op de snelweg afgesneden door een dronken bestuurder, wat bijna in een dodelijk ongeluk resulteerde. Nadat beide auto’s waren gestopt, werd DeMonaco woest door het gebrek aan schuldgevoel van de dronken bestuurder, waarop hij hem te lijf ging met zijn vuisten.

  Uiteindelijk moest de politie eraan te pas komen om de twee uit elkaar te halen. Na het gevecht merkte DeMonaco’s vrouw droog op hoe geweldig het wel niet zou zijn als je een gratis moord per jaar mag plegen. En zo was het idee voor The Purge geboren.

  Als het idee een werkelijk wordt, zou de regisseur trouwens naar Canada vluchten om zich daar te verstoppen.

  Universal Pictures

  1. The Purge gebeurde vroeger echt!

  Hoewel The Purge op bizarre hersenkronkels gebaseerd lijkt, is in de werkelijkheid niets minder waar. Het concept van The Purge was in de antieke tijden namelijk een festiviteit die een week lang duurde, de Saturnaliën. Nu was het niet een week waarin het moorden aangemoedigd werd, maar meer een week waarin alles werd toegestaan, zoals gokken, drinken, feestvieren en het uiten van je liefde voor iedereen. Dat klinkt misschien vrij onschuldig, maar er zijn ook verhalen dat er toch doden vielen…

  8 schokkende feiten over The Purge - Iets geleerd?

  Heb je iets geleerd van deze 8 schokkende feiten over The Purge? Of heb je zelf nog een feit over de films die je wilt delen? Laat het ons gerust weten in de comments!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.