5 beste Instagram tips - Verborgen functies, tips, en meer!

  Instagram kennen we allemaal wel: hét socialmediaplatform voor fotografie. Wij weten zeker dat de app nog allerlei functies heeft die jij nog niet hebt ontdekt. Dit zijn de 5 beste Instagram tips op een rijtje!

  5. Meldingen wanneer iemand post

  Wist je dat je ervoor kan kiezen om meldingen te ontvangen wanneer er iemand post? Zo mis je nooit meer een foto of filmpje van je favoriete account! Of het nou een celebrity is of je beste vriend, het kan allemaal. Je kan zelf bepalen voor welk account je de meldingen wil inschakelen, en als er dan wat wordt gepost krijg je gelijk een pushbericht. "@... heeft een foto/video geplaatst. Bekijk het nu!"

  Hoe zet je deze meldingen aan? Dat is heel simpel, je gaat naar het account waarvan je de meldingen wil inschakelen en drukt op een willekeurige post. Dan zie je rechtsboven de post drie puntjes, dat is het menu. Als je hierop klikt kan je kiezen voor "berichtmeldingen inschakelen". Klik hierop en klaar is Kees. En voor als je er genoeg van krijgt: uitschakelen doe je op precies dezelfde manier.

  4. Instagram filters subtieler maken

  Voor de meesten is het algemeen bekend dat je foto's kan bewerken in de app met verschillende filters zoals Perpetua, Mayfair en Valencia. Velen gebruiken de filters niet omdat ze best "heftig" zijn en meestal wordt de foto er alleen maar minder mooi van. Door de te felle kleuren en de aanwezige randen, bijvoorbeeld. Wist je ook dat je de filters kan "dempen" om ze iets lichter te maken?

  Linksonder kan je kiezen voor een filter, en rechts kan je deze aanpassen. Zo kan je het contrast aanpassen, de helderheid, en nog veel meer. Je kan dus veel meer met dit socialemediaplatform dan alleen de aangeleverde filters gebruiken: je kan alles zo specifiek instellen als je zelf wil!

  3. Posts opslaan in mappen

  Je kan binnen je profiel bepaalde mappen aanmaken waarin je posts van anderen kan opslaan. Zo kan je ze altijd terugkijken en ook indelen in verschillende mapjes. Zo kan je een apart mapje maken voor grappige plaatjes, eentje voor quotes en ga zo maar door. Zo kan je de leukste foto's en filmpjes altijd terugvinden!

  Je kan de foto's en filmpjes die je ooit leuk hebt gevonden terugvinden als je op je profiel klikt, en dan rechts onder je bio naar het lintje gaat. Je hoeft de posts natuurlijk niet te bewaren in mappen, je kan ze ook gewoon op één pagina samen bewaren.

  2. Hashtags volgen

  Je kan binnen de app niet alleen personen volgen, maar sinds vorig jaar kan je ook hashtags volgen! Dan krijg je alle posts met die hastag te zien in je tijdlijn. En dan ook echt allemaal. Dus als jij de hashtag #cat wil volgen, dan krijg je alle foto's met katten in je tijdlijn te zien.

  Je krijgt alle posts te zien, behalve de foto's die komen van afgeschermde accounts met een slotje. Die posts blijven natuurlijk afgeschermd en krijg je dus niet te zien.

  1. Houd bij wat je leuk vindt

  Wist je dat er een hele speciale pagina is met alle posts die je ooit hebt geliked? Hier zie je alle foto's en filmpjes die je ooit een like hebt gegeven, zelfs tot jaren geleden. Om ze te vinden ga je naar je profiel, en druk je op het tandwieltje rechtsboven voor de instellingen. Dan kan je kiezen voor "Berichten die je leuk vindt" en dan kom je op de pagina met alle foto's en filmpjes die je ooit leuk hebt gevonden.

  Meer zoals deze 5 beste Instagram tips?

  Dit was onze top 5 beste tips voor de app. Wil je ook meer uit je Snapchat halen? Ook daarvan hebben we een lijstje gemaakt met 5 functies die je nog niet hebt ontdekt!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.