ASUS ROG line-up 2016 - 8 nieuwe uitblinkers voor elke PC liefhebber

  ASUS heeft niet stil gezeten de laatste tijd. Het bedrijf was aanwezig op de Computex van 2016 en heeft een uitgebreide showcase laten zien. Dus PC-gamers opgelet, van deze ASUS ROG line-up gaat jouw PC masterrace hartje sneller kloppen.

  De Republic of Gamers (ROG) lijn van ASUS bestaat 10 jaar, reden genoeg voor een feestje. Bij dit feestje wordt er niet uitgepakt met cadeaubonnen, kortingen of gratis bossen bloemen, maar met een toevoeging van PC hardware waar je u tegen zegt. Bekijk snel de acht nieuwe hoogtepunten van de ASUS ROG line-up

  ROG Avalon

  ASUS heeft het ROG Avalon moederbord aangekondigd. Met de Avalon wordt de handige techneut aangespoord zelf aan de gang te gaan met de kern van je computer. Het unieke aan dit monster van een moederbord, is dat het twee onderdelen in een is. Zo is het zowel een moederbord als een chassis voor de rest van de onderdelen.

  De Avalon zorgt ervoor dat je de layout geheel naar je eigen smaak kan inpassen. Zo is er genoeg ruimte voor SSD, voeding en GPU adapters die gemakkelijk in te pluggen zijn. Frustratie met kabels zijn niet nodig, want die kunnen gewoon aan de voorkant van de Avalon ingeplugd worden. Het moederbord, gebaseerd op de Z170 chipset, komt ook nog eens met een modulair ingerichte zijkant om te voldoen aan de persoonlijke wensen.

  ROG Rampage v Edition 10

  Als je dacht dat het ROG Rampage V Extreme moederbord al de nodige kracht had, dan word je nog blijer om te horen dat er een nieuwe versie van de hardware zit aan te komen. ROG Rampage V Edition 10 gaat met brute kracht hierover heen komen en is een sterke speler in de nieuwe ASUS ROG line-up. Volgens ASUS gaat de Edition 10 een industriële standaard zetten.

  Het herziene moederbord is nogmaals gebaseerd op de Intel X99 chipset voor Intel Core i7 processors met een LGA 2011-v3 socket. De Rampage V Edition 10 gaat nog een stap verder door meer gebruikers aan te sporen het geheel te overklokken. Extreme Engine Digi+ VRM, T-topology, Fan Xpert 4 en 5 Way Optimization. Het zit er allemaal in om je PC net even die stap extra te geven!

  Alsof de ROG Rampage V Edition 10 nog niet van genoeg snufjes voorzien is, bevat het nog een aantal features. Zo zit er een audioversterker in, no-lag networking en een PCI Express slot waardoor je GPU nog steviger staat. Door de samenwerking met een groot aantal computercase ontwerpers en RGB strip ontwikkelaars kan je dan ook verwachten dat het geheel in een flitsende verschijning is vormgegeven.

  ROG Strix GeForce GTX 1080

  De ROG Strix GeForce GTX 1080 is een stuk hardware waar je elke gamefanaat voor wakker kunt maken. Deze 1936MHz overgeklokte videokaart met DirectCU III technology gaat voor een game-ervaring zorgen als nooit tevoren. Deze GPU gaat ervoor zorgen dat je wel gebakken zit met de games van de komende jaren.

  Met een speciale gepatenteerde ventilator wordt deze videokaart tot wel 30 procent koeler gehouden en erg stil. De GPU is te verbinden met twee 4-pin connecters om op extra koelingen te aan te sluiten. Daarnaast is er ook nog een uitgebreide reeks aan opties op het gebied van VR en prestaties toegevoegd, waardoor dit een must-have­ wordt voor elkse serieuze PC-gamer.

  ROG XG Station 2 Externe grafische kaart

  Stel dat je behuizing te klein is, je laptopt net niet genoeg kracht heeft of je snel van specificaties wilt verwisselen. Een externe videokaart is zo’n slecht idee nog niet. De ROG XG Station 2 is aangekondigd en gaat een krachtige externe GPU kaart dock worden.

  Het apparaat krijgt een 680W voeding en is ontworpen om de nieuwste NVIDIA GeForce GTX en AMD Radeon grafische kaarten een plaats te geven. Met de speciale Thunderbolt 3 aansluiting worden de prestaties met maar liefst 15 procent verbeterd. Bovendien bevat de ROG XG Station 2 wel vier USB 3.0 aansluiten en een gigabit LAN socket. Bovendien hoef je de computer niet eens meer opnieuw op te starten om die extra kracht in je opstelling te pompen.

  ROG G31 Edition 10 desktop

  Twee linker handen en niet zo thuis in het doe-het-zelven? Dan kan je natuurlijk ook een kant en klare gaming desktop kopen. De ROG G31 Edition 10 is zo’n apparaat, een monster van een computer uitgerust met de meest recente technologische snufjes.

  De ROG G31 Edition 10 is kant-en-klare computer die speciaal voor het tiende levensjaar van de ROG divisie wordt uitgebracht. De PC is bedoeld voor gamers die het maximale uit hun games willen halen, en de komende jaren willen blijven houden. Bovendien is het een van de meest compacte game PC’s van het moment!

  Een 20 liter behuizing met daarin twee GTX 1080 GPU’s in SLI opstelling, blijkbaar is het mogelijk. Daarnaast krijg je een (nog onbekende) Intel Core i7 CPU en 64GB RAM. Met drie monitoren in 4K spelen wordt geen probleem met de ROG G3.

  ROG GX800 laptop

  Niet iedereen is helemaal fan van desktops, maar ook voor deze doelgroep komt er een paraltje om naar uit te kijken, de ROG GX800. Uitgerust met een mechanisch keyboard waar key-level custimization met LED lampjes bij mogelijk is, zorgt het draabare centrum aan technologie voor een verrassende kleurenpalet. Maar het design mag natuurlijk niet afleiden aan wat de laptop te bieden heeft.

  Volgens ASUS wordt de ROG GX800 de krachtigste gaming laptop die er ooit gebouwd is en gaat zelfs verder waar de eerste watergekoelde laptop ophield, de GX700. Ook de 800 series gaat een speciaal dock krijgen met waterkoeling, maar dat mag ook wel met de onderdelen die er in gaan komen. Zo krijgt de laptop een Intel K-serie moeder processor, een SLI opstelling van Nvidia videokaarten en wordt het geheel voorzien van twee 330W voedingen. Wat de specieke specificaties worden, is nog niet bekend.

  ROG Swift PG248Q monitor

  ASUS heeft door dat hoogwaardig gamen zonder fatsoenlijke monitor best wel lastig gaat, daarom wordt de Swift PG248Q uitgebracht. Met dit 24-inch Full HD scherm heb je niet eens meer de mogelijkheid om een detail over het hoofd te zien. Zelfs de monitor heeft een overklokbare 180Hz refresh rate en 1ms responsietijd om onverstoorbaar van de magie op het beeld te genieten. De PG248Q monitor heeft ook nog eens een zeer dun design, dus die is makkelijk weg te zetten.

  ROG Centurion

  Om het lijstje aan gaming hardware helemaal af te werken en helemaal compleet te zijn, komt ASUS ook nog eens met een headset. Niet zo maar eentje, de ROG Centurion 7.1 surround-sound headset gaat je misschien wel wegblazen. Een juiste afbeelding van de Centurion is nog niet beschikbaar.

  10 onafhankelijke geluidsaanstuurders zitten in de Centurion, om je een geluid te ervaren als nooit tevoren. Hierbij wordt ook nog eens geleverd met verwisselbare oorschelpen en een speciaal USB audio station. Er is niet alleen oor naar een goede sound, want er zit ook een fatsoenlijke noise-cancellation microfoon bij. Zo hoor je vijanden van mijlenver aankomen terwijl je niet eens gestoord wordt.

  Met deze hardware van de ASUS ROG line-up ga je als PC-gamer weer wat hebben om naar uit te kijken. Het wordt alleen nog wachten op de de prijzen en de releasedata, want die zijn nog onbekend.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.