Wat vind jij de slechtste gameverfilming? - XGN Doe Mee

Article
zaterdag, 04 juni 2016 om 15:00
xgn google image
Een moeson. Zo is het weer in ons kikkerlandje het beste te beschrijven. Gelukkig konden we binnenzitten en veelal gamen, al brengt juni ons qua titels niet zoveel moois. Misschien qua films? Of hele slechte films, want daar zijn we naar op zoek. Welkom bij de XGN Doe Mee!
De laatste keer ging onze vraag over de E3, die inmiddels al bijna voor onze deur staat. Wat verwachten we namelijk van het jaarlijkse game-evenement? Ondanks het geluid dat vorig jaar niet overtroffen gaat worden, zijn er toch wat van jullie die hopen op wat moois: Kingdom Hearts 3 of zelfs een nieuwe Elder Scrolls game. Toch gaat de reactie van de week naar Rahl, die wel erg benieuwd is naar Nintendo:
Nintendo zou dit jaar wel eens wat harten kunnen gaan veroveren, aangezien de Japanse maker en nu zelf ook bij is en niet alleen een digital event is. De laatste geluiden geven echter aan dat The Legend of Zelda Wii U/NX en er enkele Pokémon games worden geshowd en dat daarmee de kous wel af is voor Nintendo. Of zal het bedrijf iets in petto hebben? Hoe dan ook, The Last of Us 2 lijkt het inderdaad wel iets te vroeg voor te zijn, zoals frank-van-doorn al vermeldde.
Goed, tijd het nieuwe vragenstukje. Afgelopen week was de release van Warcraft, een filmadaptie van de populaire gamereeks van Blizzard. De film is, volgens onze Jeroen, wel oké: een 6.5. In die review wordt ook gesproken over een vloek die over gameverfilmingen hangt: het lukt bijna niet. Onze vraag gaat daar dan ook over, in de negatieve zin:

Wat vind jij de slechtste gameverfilming?

We hebben het dus over films die gebaseerd zijn op games. Denk hierbij aan de Super Mario Bros film uit de jaren 90, de Resident Evil-films met Milla Jovovich of zelfs Max Payne uit 2008. Maar welke gameverfilming is volgens jou het slechtste? Laat het weten in de reacties hieronder en vertel er ook even bij WAAROM jij die film juist zo betreurend slecht vindt. Zien we jullie volgende week weer bij een nieuwe XGN Doe Mee. Een fijn weekend gewenst!