Apple Music voor Android - 5 belangrijkste features

  Er is onlangs bekendgemaakt dat Apple Music een Android versie krijgt. Hiermee kan nu de andere helft van de smartphone gebruikers de muziekdienst gebruiken. Toch verschilt Apple Music voor Android op een aantal aspecten. Lees hier over de vijf belangrijkste features van de Android versie.

  Geen voice control

  Een van de grootste veranderingen in de Android versie van Apple Music is het ontbreken van voice control. Dit heeft echter meer te maken met iOS dan met Apple Music zelf. Apple fans die gebruik maken van de muziek app kunnen hun muziek luisteren met behulp van Siri op de iPhone, iPad of iPod. Het is een van de betere features van Apple Music, juist omdat Siri precies begrijpt wat je bedoelt als je haar bijvoorbeeld vraagt om nummers af te spelen van een bepaald genre.

  Met die reden ontbreekt deze functie op de Android versie, aangezien Siri deel is van iOS en niet van Android. Wel bestaat op Android de Google Now feature, maar deze is echter niet beschikbaar voor Apple Music op Android. Zodra je in Google Now vraagt om een bepaald nummer af te spelen zal het vragen met welke app je het wilt openen. Zodra je 'Apple Music' antwoordt, dan herkent Google Now je antwoord niet.

  (Nog) geen familieabonnement

  Het is momenteel alleen mogelijk om een individueel maandabonnement af te sluiten voor Apple Music op Android. Je betaalt hier tien euro per maand voor. Wel is het nog steeds mogelijk voor nieuwe gebruikers om een proefabonnement te beginnen, waarbij je drie maanden gratis gebruik kunt maken van de premium versie. Je moet vervolgens wel het abonnement zelf stopzetten als je niet geïnteresseerd bent, want na deze drie maanden begint Apple Music automatisch elke maand met afschrijvingen.

  Voor iOS en Mac gebruikers is het wel mogelijk om te upgraden naar een familieabonnement. Je kunt hiermee met vijf andere mensen een abonnement delen waarbij je vijftien euro per maand betaalt in totaal. Je kunt dit dus verdelen over de groep, waardoor je minder per maand betaalt dan met een individueel abonnement.

  Spotify heeft ook een familieabonnement, waar je ook met een groep mensen een abonnement kunt delen. Je betaalt in totaal steeds minder naarmate je met meer mensen een abonnement deelt. Bij elk extra account dat je toevoegt krijgt je vijftig procent korting. Of er een familieabonnement komt voor Apple Music op Android is nog niet zeker.

  Alle Apple Music features zijn aanwezig

  De Android versie van Apple Music verschilt qua features amper van zijn iOS versie. De app zit vol met muziek aanbevelingen, zelfgemaakte afspeellijsten en radio. Je kunt er natuurlijk zelf ook voor kiezen om een afspeellijst samen te stellen via iTunes op de My Music pagina. Je kunt nummers, afspeellijsten en volledige albums downloaden voor offline luisteren, mocht je een keer opeens zonder internet te komen zitten.

  De app heeft ook op de Android versie nog het Connect tabblad, waar je je favoriete artiesten kunt volgen en hun updates kunt lezen. Apple Music heeft ook op Android nog zijn privé radiostation: Beats One. Net zoals op iOS vraagt dit station in welke artiesten je geïnteresseerd bent, zodat er speciaal voor jou een radiozender wordt aangemaakt met muziek die geschikt is voor jou. Dit is vergelijkbaar met de onlangs nieuw verschenen feature van Spotify: Discover Weekly.

  Naast het ontbreken van muziekvideo's is de app qua features precies hetzelfde gebleven als op iOS. Apple heeft echter wel aangegeven dat er binnenkort een update verschijnt waarin de muziekvideo's terugkomen.

  Audio kwaliteit hangt af van type apparaat

  Apple staat bekend om de aanhoudende kwaliteit van audio op zijn apparaten. Je zult niet snel tegenkomen dat de kwaliteit tussen een iPad en een iPhone verschilt. Juist daarom is de audiokwaliteit van Apple Music op Apple apparaten overal hetzelfde.

  Bij Android apparaten is het toch een ander verhaal, aangezien er verschillende hardware wordt gebruikt bij Android producten. Zo kunnen Samsung telefoons bijvoorbeeld een hele andere audio beleving hebben dan HTC toestellen. Dit maakt de beleving van Apple Music anders afhankelijk van welke telefoon of tablet je gebruikt.

  Je zult zien dat wanneer je een budgettoestel aanschaft dat de kwaliteit van de audio op de app veel minder wordt dan bijvoorbeeld bij een Samsung Galaxy S6 of de nieuwe HTC One M10. In principe krijg je dus bij Android waar je voor betaalt.

  Kan geen bestanden afspelen van je telefoon

  Helaas voor Android gebruikers is het niet mogelijk om Apple Music te gebruiken als mediaspeler om bestanden af te spelen die op je telefoon staan. De meeste Android gebruikers zijn het juist gewend om hun telefoon te gebruiken als MP3 speler en slaan hier vaak muziek en audio bestanden op.

  Google Play Music doet dit wel en laat je muziek afspelen die je vanaf je computer hebt overgezet, zodat je deze nummers kunt luisteren en tegelijkertijd muziek kunt streamen. In Apple Music is wel een tabblad genaamd My Music, maar hier kun je echter alleen nummers afspelen die je hebt aangeschaft via iTunes.

  Apple Music voor Android is tot nu toe nog wel een betaversie, maar wel wordt er binnenkort een officiële versie verwacht. Misschien worden de ontbrekende features hier nog toegevoegd.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.