Apex Legends vs Fortnite Battle Royale - Wat zijn de verschillen?

  Ken je de uitspraak: er kan er maar één de beste zijn? Dit geldt volledig voor alle battle royale games. Apex Legends is net uitgekomen en de game wordt goed ontvangen. populair, maar Fortnite Battle Royale is ook nog altijd erg populair. Dit zijn de verschillen van Apex Legends vs Fortnite Battle Royale.

  Apex Legends en Fortnite Battle Royale zijn twee compleet verschillende games met één belangrijke overeenkomst. Het doel in een battle royale game is namelijk om als laatste speler of team over te blijven. Hiervoor moet je in Apex Legends negentien andere teams verslaan en in Fortnite Battle Royale zelfs nog meer. Het is dus niet makkelijk om een overwinning te halen in een battle royale game. Naast deze overkomst zijn er vooral verschillen in deze vergelijking tussen Apex Legends vs Fortnite Battle Royale.

  Knallen in een cartoon wereld

  Het doel van de twee games is in theorie eigenlijk vrij simpel: blijf als laatst levende over. In de praktijk ga je het zwaarder krijgen dan Katniss Everdeen in The Hunger Games. Wanneer je Apex Legends vs Fortnite Battle Royale vergelijkt, valt meteen op de het er grafisch allemaal heel anders uit ziet. De populariteit van Fortnite Battle Royale is mede te danken aan de kinderlijke, cartoonachtige stijl die ook de jongere kinderen aanspreekt. Er is geen druppel bloed te bekennen en dat is wel heel anders in Apex Legends.

  Op grafisch gebied ziet Apex Legends er namelijk een stuk realistischer uit dan Fortnite Battle Royale, maar de game bevat nog wel een vleugje cartoon. Het is op dit gebied een kwestie van smaak welke game je er beter uit vindt zien. De graphics van Fortnite Battle Royale hebben wel wat. Je speelt in een vrolijke cartoon wereld vol met kleur waar het doel elkaar afslachten als doorgedraaide vechthonden in een ring.

  Verschillende schietijzers

  Om als laatste overlevende over te blijven, kun je niet rustig een kopje thee gaan drinken. Er moet gevochten worden en daarvoor kun je in beide games uit een flink arsenaal aan wapens kiezen. Toch zijn er in Apex Legends een stuk meer wapens en hebben ze ook een stuk complexere namen. Waar je het in Fortnite te maken krijgt met een Assault Rifle, Pump Shotgun of Heavy Sniper Rifle zijn er in Apex Legends wapens als de EVA-8 Auto, Prowler Burst PDW en de R-301 Carbine. Voor nieuwelingen is Fortnite Battle Royale dus een stuk eenvoudiger.

  In Apex Legends is het ene wapen beter dan de andere, omdat ze verschillend zijn. In Fortnite Battle Royale zijn er verschillende varianten van hetzelfde wapen. Zo heb je een common, uncommon en rare Assault Rifle die telkens een beetje meer schade aanricht. Dit is een van de verschillen wanneer we Apex Legends vs Fortnite vergelijken.

  Bouwen, bouwen, bouwen

  Je kunt zeggen over Fortnite Battle Royale wat je wil, maar het bouwen is een unieke feature die we bij geen enkele andere battle royale game terugzien. Apex Legends heeft deze feature dan ook niet overgenomen, waardoor de gameplay volledig is gefocust op tactiek en keihard knallen. In Apex Legends ben je constant bezig met het zoeken van een goede schuilplaats. Dit kan een gebouw, steen of boom zijn, maar wanneer de vijand weet dat je hier zit en je kunt niet meer weg, ben je kanonnenvoer.

  In Fortnite Battle Royale is er nog altijd de optie om te bouwen. Hierdoor kun je, wanneer je genoeg materiaal verzameld hebt, altijd een uitweg vinden. De vijand kan zoveel schieten als hij wil, maar jij kunt blijven bouwen, waardoor je elke kogel vermijdt. Wel moet je dan opletten dat je materiaal opraakt, want dan ben je, ook in Fortnite Battle Royale, klaar om genadeloos kapot geknald te worden.

  Knallen in verschillende modi

  De nieuwe battle royale game van Respawn Entertainment en EA is pas net uitgebracht, terwijl Fortnite Battle Royale al ruim een jaar meedraait. Het is dus logisch dat er meer modi beschikbaar zijn in de game van Epic Games. Toch is het aanbod binnen Apex Legends wel heel mager. Je kunt namelijk alleen Squads spelen, waarbij je in een team van drie personen zit. Dit kan vervelend zijn wanneer je maar met twee spelers bent, want dan moet je met een willekeurig persoon spelen. De communicatie is dan niet optimaal, terwijl dit wel een van de belangrijkste elementen van een battle royale game is.

  In Fortnite Battle Royale kun je op dit moment alleen, in duo’s, trio’s of met een groep van vier spelen. Daarnaast wordt er constant gerouleerd tussen verschillende limited time modi. Zo zijn er modi, waarbij je kunt respawnen of waar je levenspunten en materiaal krijgt voor iedere eliminatie. Er is qua spelmodi dus veel meer aanbod in Fortnite Battle Royale.

  Personages met eigen vaardigheden

  In Fortnite Battle Royale zijn er dan weer geen personages. De spelers hebben over het algemeen wel anders uitziende karakters, maar dit is puur cosmetisch. Deze cosmetische items kunnen worden vrijgespeeld in de Battle Pass of worden aangeschaft in de Item Shop. Maar alle personages krijgen evenveel valschade, rennen even hard en kunnen even hoog springen. Hier valt dus geen voordeel te halen, maar dat is in Apex Legends wel anders.

  In Apex Legends kun je namelijk kiezen tussen verschillende heroes. Deze personages hebben allemaal unieke vaardigheden die cruciaal kunnen zijn in de game. Het ene personage zorgt ervoor dat je gehele team levenspunten terug krijgt en het andere personage kan meerdere hologrammen van zichzelf de wereld insturen.

  Wil je alles weten over de personages in deze nieuwe battle royale game? Lees dan ons artikel over de Apex Legends heroes. Het tactische aspect van Apex Legends een stuk groter dan bij Fortnite Battle Royale. Ook in Apex Legends zijn cosmetische items die onder andere via loot boxes kunnen worden gekocht. Hier lees je alles over de loot boxes in Apex Legends.

  Apex Legends vs Fortnite Battle Royale

  Apex Legends en Fortnite Battle Royale zijn op dit moment allebei ontzettend populair. Spelen jullie liever Fortnite Battle Royale of Apex Legends? Laat het ons weten in de comments hieronder. Wanneer je graag Apex Legends speelt, vul dan onze Apex Legends heroes poll in. De uitslag hiervan wordt aan het einde van deze week bekendgemaakt.

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.