Vijf Apex Legends gameplay Tips en Tricks voor een vliegende start!

  Met deze Apex Legends gameplay tips en tricks kom je de eerste rondes van deze nieuwe Battle Royale game door. Deze week kondigde Respawn Entertainment, het bedrijf achter de TitanFall games, Apex Legends aan. De game werd per direct gratis en voor niets uitgebracht en werd in minder dan tien uur meer dan een miljoen keer gedownload.

  Er zijn allerlei Apex Legends gameplay tips en tricks die we je kunnen geven, maar in plaats van een heel boekwerk geven we je er vijf. Met deze vijf tips kun je gemakkelijker winnen in de eerste rondes. Het begin kan altijd wat onwennig zijn, dus is het slim om wat goede voorbereidingen treffen.

  5. Speel met een squad

  De Apex Legends gameplay richt zich op het spelen in groepen van drie op een dodelijk speelterrein waarin je met 60 spelers tegelijk speelt. Jouw doel is om de laatste groep te zijn die nog in leven is en dat gaat een stukje makkelijker als je in een squad speelt. Kies dus je twee beste maten uit en zorg dat ze een beetje ervaring hebben met gamen om de concurrentie af te maken.

  Om het spelen gemakkelijk te maken, is het verstandig om via voice chat te werken zodat je gemakkelijk kunt communiceren. Op deze manier kun je als een dodelijke groep soldaten te werk gaan en je al snel een weg banen naar de top. Zorg er wel voor dat er een duidelijke (en tactische) leider is die de groep aanstuurt, want anders wordt het al snel een chaos.

  4. Vermijd de snipers

  De volgende van de Apex Legends gameplay tips en tricks is het kiezen van een goed wapen. Het speelterrein in Apex Legends ligt vol met dodelijke wapens, maar sommige wapens zijn handiger om te gebruiken dan anderen. Zo is het bijvoorbeeld slim om sluipschuttersgeweren te vermijden.

  Het speelveld van Apex Legends is namelijk niet ingericht met grote, open vlaktes waarin een sniper het goed doet. In plaats daarvan ligt de focus op gebouwen en grotten, waardoor je met een sniper minder goed aan de slag kunt. Het wapen kan op lange afstand nog steeds hier en daar handig gebruikt worden, maar in vergelijking met de rest is het wapen de minst handige keuze.

  3. Ontsnap aan de dood

  Waar de meeste Battle Royale games eindigen zodra er een kogel door je lichaam vliegt, is dat in de Apex Legends gameplay niet per se het geval. Er is namelijk een mogelijkheid om weer tot leven gewekt te worden door je teamgenoten, mits deze bereid zijn om een risico te nemen. We hebben het dan niet over een klein risico, maar één van het kaliber: het kan je je eigen leven kosten.

  Als een teamgenoot je banner kaart opraapt, kan hij deze inleveren bij één van de Respawn inwisselpunten. De gevallen strijder keert dan zonder uitrusting of wapens terug, maar dan heeft je teamgenoot wel een tweede kans in de game. De Respawn inwisselpunten zijn alleen wel veel te vinden op open plekken en het kost vijf seconden voordat je een banner kaart hebt ingediend, waardoor je dus erg kwetsbaar bent.

  2. Zorgvuldig kiezen

  De Apex Legends gameplay draait in meerdere opzichten om keuzes maken, want niet alleen moet je kiezen tussen wapens en het redden van je vrienden maar ook is het kiezen van een held belangrijk. In Apex Legends krijg je de keuze tussen acht verschillende personages die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. De keuzes zijn hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Bangalore - kan een rookgordijn creëren, sneller sprinten en een luchtaanval oproepen
  • Bloodhound - geeft je verschillende manieren om vijanden sneller te vinden en uit te schakelen
  • Caustic - kan vijanden vergassen met een val en/of granaat terwijl het gas hem niets doet
  • Gibraltar - kan zichzelf korte tijd beschermen met een schild en een mortar strike oproepen
  • Lifeline - kan jou en je teamgenoten healen, laat je sneller teamgenoten reviven en heeft de mogelijkheid om een Care Package op te roepen
  • Mirage - kan één of meerdere hologram oproepen om vijanden af te leiden en doet dit automatisch wanneer hij genoeg schade heeft opgelopen
  • Pathfinder - heeft een grijphaak, kan vroegtijdig zien hoe het speelveld krimpt en heeft de mogelijkheid om een zipline te creëren
  • Wraith - kan zich uit een moeilijke situatie teleporteren, weet sneller wanneer gevaar in de buurt is en kan portalen creëren voor zestig seconden

  Sluip verstandig

  De laatste van de Apex Legends gameplay tips en tricks die we je meegeven, is dat je op moet passen met sluipen. In andere Battle Royale games kun je in het hoge gras gemakkelijk een verstopplek vinden en wachten tot andere spelers elkaar afmaken. Dit is in Apex Legends niet het geval.

  In de nieuwe game van Respawn Entertainment word je sneller gezien en vervolgens afgeschoten. Daarnaast kan de Bloodhound sneller vijanden in de smiezen krijgen, dus is het handiger om een andere schuilplaats te zoeken. Denk aan een huisje of een afgelegen grot. Daar kun je jezelf beter verschuilen voor de vijanden.

  Met deze Apex Legends gameplay tips en tricks kom je er wel!

  Door deze Apex Legends gameplay tips en tricks te gebruiken kun je al snel de winst behalen. Apex Legends is nu gratis en voor niets verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Laat ons in de reacties weten wat je favoriete personage is.

  Apex Legends

  Verkijgbaar vanaf 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.