Het is geen verrassing dat er steeds meer nieuwe battle royale games uitkomen. Games als Fortnite Battle Royale, PUBG en de Blackout modus in Call of Duty: Black Ops 4 zijn ontzettend populair. Respawn Entertainment gaat later vandaag dus meer bekendmaken over de nieuwe battle royale game, Apex Legends. Dit zal gebeuren op het Twitch-kanaal playapex, waarbij we onder andere gameplay te zien zullen krijgen.

CEO van Respawn Entertainment kondigt Apex Legends aan

Het nieuws werd naar buiten gebracht door Vince Zampella, de CEO van Respawn Entertainment. In zijn bio op Twitter zien we dat de ontwikkelaar op dit moment werkt aan Titanfall, Star Wars en een nog onbekende game. Nu heeft hij in een tweet aangegeven dat we vandaag meer te zien gaan krijgen van de game.

Er is nog niets bekendgemaakt over de nieuwe game, maar er gingen wel een aantal populaire streamers aan de slag met de nieuwe game van Respawn Entertainment. Onder andere TSM_Myth, DrLupo en CourageJD, populaire Fortnite Battle Royale streamers, gingen aan de slag. Ze lijken allemaal enorm enthousiast over de nieuwe AAA titel van Respawn Entertainment.

Enorme populariteit van battle royale

Na de doorbraak van Fortnite Battle Royale aan het begin van 2018 zijn er veel verschillende battle royale games uitgekomen. Call of Duty: Black Ops 4 heeft een battle royale modus genaamd Blackout, waarin je het tegen honderd andere mensen zult opnemen om als laatste over te blijven. Ook Battlefield 5 zou een battle royale modus krijgen, maar dit werd vlak voor de lancering van de game uitgesteld. Nu kunnen we deze modus, genaamd Firestorm, op zijn vroegst verwachten in de lente van 2019.

Wil je meer weten over de ontwikkelaar van Apex Legends? Lees dat de XGN Biografie van Respawn Entertainment.

Update - De stream is nu live

De livestream op het kanaal playapex is op dit moment al aan de gang. Er wordt nu nog niet bekendgemaakt, maar er zitten al wel gemiddeld 40.000 mensen te kijken. Vanavond om 21:00 uur wordt de volledige game onthuld.