Anthem Javelins op een rijtje - Welke past er het beste bij jou?

  Vliegen, super hoog springen en dashen, dat is voor ons mensen van vlees en bloed niet weggelegd. In Anthem kunnen sommige mensen, met de hulp van Javelins, dit wel. Lees hier alles over de vier verschillende Javelins in de nieuwe game van EA en BioWare.

  Anthem biedt enorm veel verschillende situaties, waarin verschillende vaardigheden goed van pas komen. Alle Javelins in Anthem hebben verschillende kwaliteiten, zoals kracht of juist snelheid. In dit overzicht vinden jullie alle sterke punten van de verschillende Javelins. Zo weet jij wanneer je voor welk personage moet kiezen, want de Javelins hebben unieke vaardigheden.

  Ranger

  Logischerwijs trappen we deze lijst met de vier Javelins uit Anthem af met Ranger. Dit is de standaard Javelin, waarmee spelers ook al begonnen tijdens de Anthem VIP Demo. De Ranger is een alleskunner, zoals Frenkie de Jong dat is bij Ajax. Wanneer je in Anthem kiest voor de Ranger ben je niet extreem snel, maar ook niet zo traag als een schildpad. De Ranger Javelin is overal goed geschikt voor, maar blinkt nergens in uit.

  De melee ability van Ranger is Shock Mace, waarmee hij zijn tegenstanders elektrocuteert, zoals eigenlijk alleen Pikachu dat kan. Hiermee sla je alle giftige schorpioenen zo van je af. De ultimate ability van iedere Javelin is enorm sterk en zo ook die van Ranger. Met Multi-Target Missile Battery schiet je een salvo raketten af, die automatisch op je tegenstanders af gaan. Op deze manier versla je met één druk op je knop een leger aan verschrikkelijke monsters.

  Wanneer jij zowel van afstand als dichtbij schade wil kunnen aanrichten dan is de Ranger voor jou de juiste keuze. Je hebt niet extreem veel armor of levenspunten, maar genoeg om een aantal klappen te overleven. De Ranger is een goede Javelin om mee te beginnen.

  Colossus

  Colossus, colossal en kolossaal, dat is wat de tweede Javelin in Anthem is. Colossus is de grootste en sterkste Javelin uit de nieuwe game van EA en BioWare. Met deze Javelin ben je nog luidruchtiger en onhandiger dan een olifant in een porseleinkast, maar wanneer je de ruimte krijgt veranderen de verschrikkelijke monsters uit Anthem in bange katjes. Of nou ja, eerlijk gezegd blijft er niet veel van de monsters over.

  De vaardigheden van de Colossus zijn dan ook niet subtiel. Onopgemerkt tegenstanders verslaan lukt niet met deze Javelin, maar dat je ze verslaat is wel zeker. Met zijn Flame Thrower verbrandt hij alles wat op zijn pad komt, waardoor de vijanden geen schijn van kans hebben. Wanneer je in een lastige situatie terecht komt en er snel veel vijanden moeten worden afgeslacht, dan is Colossus de held. Met zijn High Explosive Mortal lanceert hij namelijk explosieven die een heel gebied met de grond gelijk maken.

  Wanneer je graag een grote Javelin wil, die gebruik maakt van brute kracht dan moet je kiezen voor Colossus. Hij heeft veel armor en levenspunten en kan verschrikkelijk veel schade aanrichten. Hij is alleen wat minder wendbaar dan de andere Javelins in Anthem.

  Interceptor

  We gaan van lomp en groot naar klein en zeer beweeglijk, want de Interceptor is de snelste Javlin in Anthem. Vliegensvlug zweef jij door het slagveld op zoek naar tegenstanders om ze een kopje kleiner te maken. Om vijanden te vernietigen moet de Interceptor dichtbij komen. Om ervoor te zorgen dat dit je niet fataal wordt, ben je door zijn ongelooflijke snelheid ook weer zo weg. De gesmeerde bliksem kunnen we wel stellen.

  Zelf schade aanrichten is niet het enige wat de snelste van alle Javelins in Anthem kan. Met Target Beacon zorg je er namelijk voor dat je gehele team meer schade aanricht bij een bepaalde vijand. Mocht je dus moeite hebben met een lastige eindbaas, dan is deze ability ontzettend handig. Ook kun je ervoor kiezen om je tegenstanders onder te dompelen in een Venom Bomb. Hierdoor verandert een door jou gekozen gebied in de meeste helse plek op aarde, want je vijanden zullen flink pijn lijden en waarschijnlijk zelfs hun laatste loodje leggen.

  Wanneer je constant dichtbij de vijanden wil zijn om ze een kopje kleiner te maken, is de Interceptor de juiste Javelin voor jou. Door de enorme snelheid van deze Javelin beweeg je constant heen en weer en slacht je alle monsters één voor één af.

  Storm

  Dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste van de vier Javelins uit Anthem. Storm is wat we in sommige games omschrijven als een Glass Cannon. Dat wil zeggen dat je ongelooflijk veel schade kan aanrichten, maar dat je jezelf niet veel schade kunt permitteren. Daarom is het handig dat je makkelijk aanvallen van tegenstanders kunt ontwijken, want je kunt namelijk op korte afstand teleporteren. Hierdoor ben je in een oogopslag ineens op een andere positie om het leven van je vijanden zuur te maken.

  De eerste ability van Storm is ontzettend handig tegen sterke monsters met goede defensieve skills. Door middel van Frost Shard bevriest de vijand namelijk, waardoor je zonder dat het monster hier iets aan kan doen veel schade kan aanrichten. Met de Ultimate Ability verandert Storm in Aang uit de Avatar-serie. Vuur en ijs verandert een beperkt gebied in een post-apocalyptisch uitziend slagveld. Geen enkele vijand is hier tegen opgewassen!

  Wanneer je heel veel schade wil aanrichten moet je voor Storm kiezen, maar pas wel op, want je bent zo dood met deze Javelin. Goed ontwijken is dan ook van groot belang, maar wanneer je dat onder de knie hebt, is er niets dat jou nog kan stoppen.

  Alle Anthem Javelins op een rijtje

  Dit waren alle Anthem Javelins die er op dit moment beschikbaar zijn. Wanneer je EA Origin Access Premier hebt, kun je de nieuwe game van EA en BioWare al spelen op de PC. De rest van de spelers kunnen vanaf vrijdag 22 februari aan de slag met Anthem. Welke Javelin ga jij kiezen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  Anthem

  Verkijgbaar vanaf 22 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.