Anthem game details - Wat we al weten over Bioware's open wereld RPG

  Met Anthem slaat ontwikkelaar Bioware een volledig nieuwe weg in. De makers van Mass Effect ontwikkelen een game die Destiny achterna door een open wereld te creëren waarin je met vrienden kunt spelen. Wij zetten de Anthem game details voor je op een rijtje!

  EA

  De eerste van de Anthem game details is dat je een post-apocalyptische wereld ontdekt waarin de mensheid flink wat technologische stappen heeft gezet. Dat is ook wel nodig want het universum is een stuk groter en dodelijker geworden. Gelukkig is er een groep genaamd de Freelancers die de mensheid probeert te redden.

  Javelins: De Ranger

  De Freelancers doen dit in Anthem door middel van een speciaal exoskelet, genaamd de Javelin. Er zijn vier soorten Javelins: De Ranger, Colossus, Storm en Interceptor. Elk type Javelin heeft zijn eigen specialiteiten, vaardigheden en soorten wapens die hij/zij kan gebruiken. Ook hebben ze allemaal een Ultimate Ability die de Javelins maar eens in de zoveel tijd kunnen gebruiken.

  Laten we beginnen met de Ranger, want die is het meest gebalanceerd. Zo kan deze op Heavy Weapons na elk wapentype gebruiken en heeft de Ranger de Shock Mace ability waarmee flink wat schade aangericht wordt aan vijanden die daarbij in de buurt komen. De Ultimate Ability van de Ranger weet vijanden letterlijk omver te blazen, want de zogenoemde Multi-Target Missile Battery schiet automatisch een scala aan raketten op een aantal vijanden.

  Javelins: De Colossus, Storm en Interceptor

  De volgende van de Anthem game details is een andere Javelin, namelijk de Colossus, een Javelin die tevens ook de grootste van de vier soorten is. Het is wat dat betreft een wandelende tank die je kunt vergelijken met de Hulkbuster uit Avengers: Age of Ultron. De Colossus heeft een Heavy Smash ability waarmee hij vijanden uit de weg ruimt door een grote sprong te nemen en met vol gewicht vijanden in elkaar te beuken. Ook kan hij een Siege Cannon gebruiken als Ultimate ability waarmee veel vijanden in één klap uitgeschakeld kunnen worden.

  De Storm Javelin is precies het tegenovergestelde van een Colossus, want de Storm richt zich meer op kinetische krachten in plaats van brute kracht. Hierdoor kan de Storm ook zonder enige moeite boven de grond zweven bijvoorbeeld. De Storm is wat dat betreft een sterke keuze als je vanaf een afstandje de competitie wil verpulveren dankzij de Fiery Strike ability waarmee je vijanden wegblaast en schade aanricht. Als Ultimate Ability kan de Storm een aanval genaamd de Elemental Storm gebruiken waarmee je een supersterke bal vol elementen op vijanden afstuurt.

  De laatste van de Javelins is de Interceptor die vooral van dichtbij een flinke klap kan uitdelen. Dit doet hij onder andere met zijn Double-Bladed Daggers ability waarmee hij een reeks aan klappen van dichtbij uitdeelt. Om het helemaal af te maken gebruikt de Interceptor haar Assassin’s Blades wanneer de Ultimate Ability wordt geactiveerd om dwars door vijanden heen te snijden.

  EA

  De ruimte in

  Wanneer je je favoriete Javelin hebt gekozen is het tijd om het universum van Anthem te ontdekken. Het universum is namelijk dodelijk en de mensheid weet alleen nog te overleven in beveiligde steden en door middel van de Javelin pakken. De dreiging in het universum komt voornamelijk van een mysterieuze bron genaamd ‘The Anthem of Creation’. Het zit namelijk zo: wie de controle heeft over de Anthem heeft controle over het universum.

  Er zijn dan ook genoeg misdadigers die maar al te graag willen proeven van de Anthem die zich in de game scharen onder de naam ‘The Dominion’. Dat is dan ook de volgende van de Anthem game details. Het is aan de Freelancers (en dus de spelers) om ervoor te zorgen dat de Dominion de Anthem niet in handen krijgen. Dit kun je in je eentje doen, maar ook samen met anderen.

  EA

  Gedeelde wereld

  De volgende van de Anthem game details is namelijk dat Anthem net als Destiny een gedeelde open wereld game is waarin je andere spelers zal tegenkomen tijdens het spelen. Je hoeft niet bang te zijn dat andere spelers je zomaar aanvallen, want PvP is bij de lancering nog niet aanwezig. Je kunt gezamenlijk juist allerlei missies doen en het verhaal ervaren door een team te vormen van maximaal vier spelers via online multiplayer.

  Toch maakt ontwikkelaar Bioware duidelijk dat je de game niet verplicht samen met anderen hoeft te spelen. Er is namelijk een mogelijkheid om de game volledig in je eentje te spelen, maar het zal dan wel wat moeilijker zijn om mee te doen aan evenementen die spontaan in de wereld plaatsvinden. Iedere speler die in de in de buurt is kan daar immers aan mee doen, dus de kans is groot dat iedereen op de uitdaging van een evenement afkomt.

  EA

  Lootboxen en VIP Demo

  Wanneer je een evenement verslaat is de kans groot dat je daar goede voorwerpen door verdient en dat mag ook wel. Anthem mag dan wel een game zijn die door EA gepubliceerd wordt, maar zal in tegenstelling tot vele andere games van het bedrijf geen lootboxen bevatten. Het verzamelen van loot doe je puur door middel van het spelen van de game en dat kun je al eerder doen dan je denkt.

  Anthem krijgt namelijk een speciale zogenoemde VIP Demo die je alleen kunt spelen als je het spel alvast bestelt. Daarbij maakt het niet uit of je kiest voor de standaard editie of de Legion of Dawn editie. Die laatste is een ietwat duurdere editie die allerlei bonussen bevat in de vorm van wat extra gear en een digitale soundtrack. De VIP Demo vindt plaats tussen 25 en 27 januari, komt met drie extra codes zodat je met vrienden kunt spelen en is de laatste van de Anthem game details die je moet weten.

  Anthem game details beloven veel goeds

  Na de VIP Demo zal er voor de release nog een normale beta plaatsvinden tussen 1 en 3 februari. Anthem komt vervolgens een paar weken later uit. Anthem is vanaf 22 februari verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Als je voor die tijd nog meer wil lezen over Anthem game details kun je lezen hoe de game speelt, want dat deden we vorig jaar tijdens gamescom 2018.

  Anthem

  Verkijgbaar vanaf 22 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.