Anthem features - 10 dingen die wij anders willen zien in de game

  Anthem is over het algemeen een genot om te spelen, maar kampt ook met een aantal irritante aandachtspuntjes. Jammer genoeg zijn er dus ook veel features te verbeteren in Anthem. Hier onze top 10 aan features die wij in anders willen zien in Anthem.

  10. Verbeteren van zwemmen

  De optie om onder water te kunnen zwemmen met je Javelin zorgt voor een fijne variatie in Anthem. Als je Javelin oververhit raakt duik je gewoon even in het water en vervolgens kun je weer verder vliegen. De prachtige onder water wereld is ook een genot om te doorkruisen.

  Jammer is wel dat het moment waarop je in het water duikt plaats maakt voor desoriëntatie. Het beeld wordt bijna zwart en het duurt een tijdje voordat je kunt zien waar je nou eigenlijk zwemt. De overgang van het luchtruim naar het water is één van de features die wij anders willen zien in Anthem.

  9. Langere vliegtijden voor de Javelin

  Op nummer 9 van Anthem features die wij anders willen zien staat de vliegtijd van de Javelin. De verschillende Javelin kunnen allemaal een andere tijd in de lucht blijven. De Colossus kan bijvoorbeeld het kortst blijven vliegen, waarna de Interceptor juist het langst in de lucht kan blijven.

  Zelfs als je als de Interceptor speelt is de vliegtijd niet optimaal, vooral niet als je een langere tijd moet reizen naar de volgende missie. De vliegtijd kun je verlengen door over het water heen te vliegen of door een snoekduik te maken, maar hier is niet altijd de gelegenheid voor. Als alle Javelin iets langer in de lucht zouden kunnen blijven zou dit al heel fijn zijn.

  8. Meer keuze in Javelin

  De Javelin waar je op het moment uit kunt kiezen zijn de Ranger, Colossus, Storm en Interceptor. Deze vier brengen al een goede variatie aan speelstijlen naar Anthem, maar hoe leuk zou het zijn als je in toekomstige DLC als meer Javelin zou kunnen spelen?

  Als je een hoog level behaalt in Anthem kun je als alle vier de Javelin spelen, maar op de lange termijn zou dit voor verveling kunnen zorgen. Op een gegeven moment weet je hoe elke Javelin werkt en weet je welke skills het beste werken. Een welkome verandering zal dit zijn in de toekomst van Anthem.

  7. Variatie in vijanden

  Op het moment zijn er twee grote facties in Anthem. De Scars en Dominion zijn de grootste twee partijen waar je in Anthem tegen vecht. Hiernaast zijn er een aantal soorten monsters die je tijdens de reis zult tegenkomen zoals Titans en wolven.

  Wel is het zo dat je heel vaak dezelfde soort vijand zult tegenkomen. Om vier missies achter elkaar tegen dezelfde vijand te vechten is wel een beetje saai op een gegeven moment. Misschien zou Anthem in de toekomst wel meer facties toevoegen en misschien ook meer monsters in de wijde wereld van Anthem.

  6. Verbeteren van World Events

  In de open wereld van Anthem zijn er verschillende World Events te vinden. Hier wordt er tegen grote sterke vijanden gevochten die extra goede loot laten vallen. Alleen zijn deze Events niet zo makkelijk te vinden en zijn deze schaars op de grote map van Anthem. Je moet echt goed zoeken om een World Event te vinden.

  Je kunt makkelijk een World Event missen als je er niet bovenop zit. Dit is dan ook nodig om zo’n Event te initiëren. Je moet heel dicht bij een evenement zijn om deze te beginnen en heel duidelijk zijn deze niet aangegeven op de wereldmap. Deze evenementen zijn leuke features in Anthem die nog zeker ruimte hebben om te verbeteren.

  5. Meer loot tijdens missies

  Afgelopen weekend is er een update uitgegaan voor Anthem. Over deze update was alleen veel te zeggen. Deze had namelijk ongemerkt de drop-rate van loot verkleind. Vooral bij end-game activiteiten als Strongholds was er duidelijk verschil te merken in de hoeveelheid items die je kreeg.

  Ben Irving heeft na deze klacht op Reddit gereageerd. Ongeveer elf uur later werd deze klacht verholpen. Alleen merken we dat de drop-rate nog steeds niet is hoe het was. Laten we hopen dat dit in de toekomst nog gaat veranderen voor Anthem.

  4. Sneller lopen in Fort Tarsis

  Voordat we aan de top 3 features in Anthem beginnen die wij anders willen zien nog even nummer 4. Fort Tarsis is de thuisbasis van de Freelancers. Hier kun je je Javelin aanpassen en verschillende missies aannemen van personages. Hier doe je trouwens wel mokerlang over, aangezien je niet zo heel snel kunt lopen in Fort Tarsis. Ook als je de sprintknop ingedrukt houdt, zul je maar een klein stukje harder gaan lopen.

  Het rondlopen in Fort Tarsis wordt hierdoor een pijnlijk lang proces wat je liever wilt overslaan. Als je zou kunnen sprinten zou je veel sneller weer kunnen beginnen aan een missie. Gelukkig is Fort Tarsis niet al te groot, maar het zou in ieder geval wel fijn zijn als je zou kunnen sprinten. Dit is dan ook één van de features in Anthem die écht wel moeten veranderen.

  3. Kortere laadschermen

  We starten onze top 3 van Anthem veranderingen met de o zo irritante laadschermen. Er is oprecht geen enkele handeling die je kunt doen zonder dat er een laadscherm bij te pas komt. Wil je even je Javelin aanpassen in de Forge? Hoppa, een laadscherm. En nee niet één, maar er is ook een laadscherm als je weer klaar bent.

  De laadschermen en de lange wachttijd van deze schermen is een van de grootste irritaties in Anthem. De game heeft ook al een update gehad waarin dit zogenaamd verbeterd is, maar we krijgen nog steeds elke keer een woede-aanval tijdens de laadschermen.

  2. Loot bekijken tijdens missies

  De loot die je in Anthem krijgt is beslissend voor een goed gebalanceerde Javelin. Bij de moeilijkere uitdagingen krijg je betere loot, wat je speelstijl ook beïnvloedt. Het enige irritante aan de loot in Anthem is dat je niet gelijk tijdens een missie kunt zien wat je hebt gekregen.

  De ophef rond een nieuw wapen of item wordt hiermee een beetje van je afgepakt. Spelers moeten tot het einde van de missie wachten voordat zij kunnen zien wat zij hebben gekregen. Tijdens de missie wordt alleen aangegeven welke zeldzaamheid het item heeft.

  1. Javelin aanpassen tijdens missies

  Op nummer één van onze top 10 features in Anthem die wij anders willen zien staat het aanpassen van je Javelin tijdens missies. Op het moment kun je alleen in Fort Tarsis je Javelin uitrusten met nieuwe wapens en skills. Als je een keer voor een missie vergeet om een bepaald wapen uit te rusten zul je tot het einde van de missie moeten wachten.

  Het experimenteren met wapens en skills wordt hiermee een irritant gegeven, waarmee je ook nog eens talloze laadschermen moet doorstaan totdat je eindelijk in de Forge terechtkomt. Dit is een groot irritatiepunt bij veel spelers. Stel dat je uitrusting niet aansluit bij de missie, dan heb je een probleem en kun je dit niet eens gelijk oplossen.

  Anthem features die moeten veranderen

  Anthem is een geweldige game waar je urenlang achter kunt zitten. Jammer genoeg heeft Anthem ook een groot aantal features die verbeterd kunnen worden. Anthem is te spelen op de PlayStation 4, Xbox One en PC

  Anthem

  Verkijgbaar vanaf 22 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.