Vijf foute series die niet door de beugel kunnen - Van de buis ermee!

  Foute series kun je in één oogopslag onderscheiden van series die je aan je vrienden zou aanraden. Het zijn series die je in je eentje kijkt als een geheim dat je meeneemt naar het graf. Er zijn alleen ook foute series die echt niet door de beugel kunnen en wij zetten de vijf slechtste daarvan op een rij.

  Annette Brown/Netflix

  De foute series die we voor je op een rijtje zitten, zouden eigenlijk verboden moeten worden maar zijn eigenlijk toch wel extreem vermakelijk om te kijken. Ze komen in allerlei soorten en maten. Van Netflix tot MTV tot RTL; ze komen allemaal voorbij in deze lijst met guilty pleasure series die niet door de beugel kunnen.

  5. Insatiable

  We beginnen deze lijst gelijk met één van de slechtste series die Netflix in 2018 heeft uitgebracht: Insatiable. In deze series speel Debby Ryan een tiener die door een stoot op haar kaak in een zomer wordt omgetoverd van dikkertje naar moeders mooiste. De serie wordt voor de manier waarop het omgaat met gevoelige onderwerpen als fatshaming dan ook enorm bekritiseerd en dat is dan ook één van de redenen waarom de serie niet door de beugel kan.

  Een andere reden daarvoor is het bizarre verhaal dat relaties tussen volwassenen en minderjarigen lijkt te promoten. Dit is alleen ook één van de redenen waarom de serie ontzettend fout is, want de serie is zo bizar slecht dat je na het einde van een aflevering gelijk de volgende wil zien. Van het tenenkrommende script tot het ongeloofwaardige acteerwerk; deze serie is een wandelende ramp die je moet zien om het te geloven.

  CBS Broadcasting

  4. Big Brother

  De volgende op onze lijst met foute series die niet door de beugel kunnen is Big Brother en daar sta je misschien wel een beetje van te kijken. De Nederlandse variant van de serie is immers al tijden van de buis, maar internationaal gezien kun je nog steeds genieten van de serie. Met genieten hebben we het dan wel over zelfingenomen persoonlijkheden waarbij af en toe een steekje los zit. Je kijkt de serie dan ook meer voor het leedvermaak.

  Je kunt natuurlijk ook 24 uur per dag de serie volgen via een speciale livestream, maar die is eigenlijk nog vele malen slechter om te volgen. Dan word je namelijk ook nog eens overladen met gevloek, hitsige jong-volwassenen die elkaar soms zitten af te lebberen en hier en daar een racistische opmerking maken. Er is dan ook een goede reden waarom de serie niet meer in Nederland op de buis is en dat is omdat de serie eigenlijk niet om aan te zien is.

  Netflix

  3. 13 Reasons Why

  Het is misschien een beetje vreemd om 13 Reasons Why in deze lijst met foute series die niet door de beugel kunnen te zetten. Het eerste seizoen werd immers met lovende recensies ontvangen, maar daar bleef het niet bij. Er kwam een tweede seizoen en die slaat op vele vlakken de plank mis. Daarnaast heeft de serie ook flink wat kritiek gekregen wegens de zelfverheerlijking van zelfmoord en het extreme gebruik van geweld is sommige scenes.

  Dit wordt al helemaal duidelijk rond het einde van het tweede seizoen, waarin in een scene te vinden is die simpelweg niet door de beugel kan. Het lijkt er eerder op alsof de makers extreem geweld hebben gebruikt omdat ze het kunnen maken en niet omdat het een functie heeft. Ondanks alle kritiek zitten we toch lachend te wachten op het derde seizoen, terwijl we beter weten en dat eigenlijk niet zouden moeten doen.

  USA Network Media

  2. Temptation Island

  Wanneer we het over foute series hebben die eigenlijk niet door de beugel kunnen, moeten we natuurlijk ook Temptation Island aanhalen. De serie wordt gepromoot als de ultieme relatietest, maar eigenlijk is het alles behalve dat. Het is een serie waar je naar kijkt om te zien wie als eerste vreemd gaat met één van de verleid(st)ers.

  Het ernstigste is misschien wel dat je de verleidsters niet eens zo kunt noemen. Angela de Jong liet namelijk bij het AD weten dat verleiders flink betaald worden om te flikflooien met één van de kandidaten die een relatie hebben. Je zou wat dat betreft eerder een term kunnen gebruiken die men in Amsterdam op de Wallen wel eens gebruiken. Het enige verschil is dat deze op televisie uitgezonden worden.

  MTV

  1. Ex on the Beach

  Er zijn slechte series en er zijn series waarvan je ogen spontaan beginnen te branden en dat is precies het kaliber serie waar je naar zit te kijken tijdens een aflevering van Ex on the Beach. Of het nu de Nederlandse variant Double Dutch is, de onverstaanbare Britse variant of de beschamend dramatische Amerikaanse editie; het is niet om aan te zien. Het draait namelijk maar om één ding in deze series en dat zijn verwende, zelfingenomen ‘volwassenen’ die in een villa worden gestopt om feest te vieren. Eens in de zoveel tijd wordt er een ex van iemand in de villa bijgeplaatst en dat zorgt voor de nodige drama.

  Als je denkt dat het daarbij stopt zit je er naast, want door middel van de zogenoemde ‘Tablet of Terror’ worden deelnemers steeds op date gestuurd om ervoor te zorgen er een ‘relatie’ moet ontstaan. Dit gebeurt alleen vrijwel nooit en in plaats daarvan is het voor de meeste mannen een excuus om hun tong in iemands keel te steken. Het is dan ook een serie die daadwerkelijk niet door de beugel kan, maar tegelijkertijd toch één van de foute series die je opzet om te zien hoe het afvoerputje van de maatschappij eruit ziet.

  Deze foute series kunnen echt niet!

  Dit zijn de vijf foute series die niet door de beugel kunnen. Het zijn de series waarvan je eigenlijk niet durft toe te geven dat je ze kijkt, terwijl je toch lachend elke aflevering kijkt. Laat ons in de reacties weten wat jouw favoriete foute serie is als je dat durft!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.