Waarom een Animal Crossing Switch release nodig is

Article
donderdag, 28 juni 2018 om 9:10
xgn google image
De Nintendo Switch krijgt sinds release een heleboel toffe titels. Er is al voldoende materiaal om maanden zoet te zijn. Toch ontbreekt er hier en daar wat. Want waar blijft toch die Animal Crossing Switch release?
Fans smachten al jaren naar een nieuwe Animal Crossing game. Na een toffe release op GameCube, Wii, DS en 3DS, werd de Wii U plots voor een main release overgeslagen. Maar dat gaat hopelijk om deze redenen niet bij de Switch gebeuren.

Lekker handzaam

Tot nu hebben we de handzame Animal Crossing games enkel op de DS en 3DS mogen meemaken. Dit waren erg goede spellen, met name New Leaf die in de Animal Crossing New Leaf review maar liefst een 8.5 kreeg. Toch tippen deze games niet aan dezelfde ervaring die je bij een console versie van Animal Crossing zou kunnen hebben.
De Nintendo Switch is hier ideaal: de kwaliteit van een console game en de flexibiliteit van de handheld-versies. Of je nu in de bus, trein, op je werk of gewoon in je eigen woonkamer bent: overal kun je van Animal Crossing in zijn beste kleuren genieten. Hierdoor is het heel makkelijk om elk moment in een spel als Animal Crossing te stappen.
134573

Leuk voor tussendoor

Animal Crossing is hierdoor de perfecte serie om er elke dag eventjes bij te pakken. Of het nu is om je dierenvriendjes even gedag te zeggen, nieuwe meubels te kopen bij Tom Nook, of deel te nemen aan één van de vele feestdagen en evenementen. Elke dag valt er in een Animal Crossing game wel weer iets anders te beleven.
Tijdens het spelen van dit rustige spel, kan jij elke dag een kwartiertje of meer even volledig zen een spelletje spelen. Luister maar eens naar de rustgevende soundtracks hierboven. Omdat er geen vaste doelen worden gesteld, kun je zelf bepalen wat je doet. Hierdoor is de serie voor jong en oud ook toegankelijk.
Je hoeft niet goed te zijn in Animal Crossing, want zoiets is gewoonweg onmogelijk. Je kunt gaan en staan waar je wilt, en uiteindelijk bepaal jij wat je met de mogelijkheden van het spel wilt bereiken.
Eerder schreven wij al een special wat Animal Crossing zo tof maakt. De grote diversiteit is toch wel waarom je telkens terug blijft keren naar dit spel. Ook al is het maar voor een kwartiertje per dag, de reeks is gemaakt om elke dag met een glimlach te spelen.
134574 1

Iets anders dan ports

Een nieuwe Animal Crossing game zou een frisse wind zijn in de zeilen van Nintendo. Nintendo kan deze frisse wind goed gebruiken als een goede variatie in haar game aanbod.
Waar het bedrijf voor de Switch heel veel oude games van de Wii U naar de Switch geport, zou Animal Crossing nu net die titel kunnen zijn die toch net wat nieuws bied voor de mensen die al wel al die Wii U games toentertijd hebben gespeeld. Een main Animal Crossing game heeft de Switch overgeslagen, er valt dus enkel voor een Nintendo een compleet nieuwe game te maken of een remake op de Gamecube of Wii-versie.
Als we naar de releases van het komende jaar kijken, dan verschijnen er best wat remakes en ports. Tussendoor komen wel wat unieke nieuwe Nintendo titels als Pokémon Let's Go Eevee, Pokémon Let's Go Pikachu en Super Smash Bros. Ultimate. In 2019 komen ook nog wel wat exclusieve games zoals de Pokémon RPG en Daemon X Machina. Er lijken toch nog wat gaten aan te komen, die prima kunnen worden opgevuld met Animal Crossing.
134576 1

Switch leent zich er perfect voor

De Nintendo Switch levert daarnaast een heleboel mogelijkheden die erg toffe nieuwe features zouden vormen voor een Switch versie van Animal Crossing. Zo zou het gaaf zijn als een eventuele release dezelfde weg in zou slaan als nu gebeurt met Pokémon Let's Go Eevee en Pokémon Let's Go Pikachu. De Joy-Con zijn perfect om makkelijk met zijn tweeën op één console te kunnen gamen, sowieso is de Switch perfect voor couch co-op.
Stel je eens voor dat je met zijn tweeën kan spelen op dezelfde console. Eerder kon je al via verschillende consoles elkaars dorp bezoeken. Hoe tof zou het zijn als je gewoon samen in hetzelfde dorp kan rondlopen? Animal Crossing kan een veel toffere ervaring worden door gebruik te maken van unieke Switch features die perfect bij het spel passen.
Co-op is maar één van de features die we kunnen bedenken. Mogelijk heb jij ook nog wel voor ogen wat je allemaal aan nieuwe features van een Animal Crossing game verlangt.
134577

Domper zonder Animal Crossing Switch release

De belangrijkste reden is dat Animal Crossing de tijd nodig heeft zichzelf opnieuw te bewijzen. De serie is ontzettend veel onrecht aangedaan met de laatste console release. Waar iedereen op de Wii U op een core Animal Crossing-game hoopte, werden fans bijzonder hard teleurgesteld toen Animal Crossing Amiibo Festival werd aangekondigd. Dit teleurstellende party spel is de perfecte manier om een feestje naar de knoppen te helpen.
Daarnaast is nog Animal Crossing Pocket Camp op de mobiel verschenen. Dit spel was niet verkeerd, maar onvoldoende voor de mensen die al sinds de GameCube release verslaafd zijn aan de gezelligheid van die maffe dierenvriendjes. Leuk en aardig, maar zo wil je toch een game reeks niet afsluiten? Er is wel een volwaardige Switch release nodig om de serie weer wat nieuw leven in te blazen.