10 dingen die we over de FIFA 19 release al weten!

Article
donderdag, 28 juni 2018 om 9:22
xgn google image
Het is nog even wachten, maar de FIFA 19 release komt steeds dichterbij! Begin juni kregen we van EA al een voorproefje op het nieuwe spel, waardoor we steeds meer te weten zijn gekomen over hoe het balletje nou precies rolt. Dit zijn tien dingen die je over de release van FIFA 19 moet weten!

Voorkant

Ieder jaar is het weer een kleine discussie die wordt opgetrommeld door fans van het voetbalspel. Wie moet er nou op de voorkant staan van de nieuwe FIFA? De fans houden wel van een beetje diversiteit, zo waren veel mensen er niet te spreken over dat van FIFA 13 tot FIFA 16 Lionel Messi op de voorkant te bewonderen was.
Voor FIFA 19 heeft EA ervoor gekozen om, net als bij FIFA 18 Ronaldo op de voorkant te zetten. Dit keer zal de Portugese superster er niet alleen op staan. Hij wordt namelijk vergezeld door Neymar, de rappe buitenspeler van Paris Saint Germain.
134477

Releasedatum en platform

Dit jaar heeft EA er voor gekozen om het spel op 28 september uit te brengen. Het is geen geheim dat de uitgever ieder jaar het voetbalspel eind september laat verschijnen en ook dit jaar is er dus geen verrassing.
Vanaf 28 september kun je aan de slag met FIFA 19 op zes verschillende platformen: de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, Nintendo Switch en op de PC. Het gerucht ging rond dat FIFA 18 de laatste FIFA zou zijn die beschikbaar zou komen op de oude generatie consoles, maar onder andere via bol.com kun je de game bestellen voor de oude consoles.
134479

UEFA licentie

Het is nu al een tijdje bekend, maar dat maakt het niet minder tof! In FIFA 19 zijn de competities van de UEFA volledig gelicenseerd, waardoor we aan de slag kunnen met de Champions League, Europa League en de Super Cup.
Hiermee wordt onder andere de carrière modus en The Journey nog leuker, maar wij hopen dat EA nog meer haalt uit deze licentie. Zo zijn er genoeg dingen die wij graag zouden willen zien gebeuren in de FIFA 19 Champions League.
134480

Kleine details

Door die Champions League wordt er ook gelijk een klein nieuw detail toegevoegd aan het spel. Clubs die namelijk de cup met de grote oren wel eens gewonnen hebben, hebben een badge op het shirt meet daarop een cijfer van hoeveel keren ze het kampioenenbal wisten binnen te slepen.
Nu is het zo in FIFA dat deze badges elk jaar veranderen. Als jij met Liverpool in de carrière de Champions League weet te winnen, dan krijg je volgend jaar een badge met zes erop in plaats van vijf. Het is een kleine greep uit de kleine details die zijn toegevoegd, zo is de mini-map bijvoorbeeld ook veranderd onderin. In FIFA 19 zijn het namelijk geen 22 kleine bolletjes meer die de kleur van het shirt dragen, maar rondjes en driehoekjes.
134483

The Journey

De Champions League licentie en The Journey, het is een makkelijke rekensom. De twee zullen in FIFA 19 hand in hand gaan, waarmee we een nieuw avontuur aangaan in het verhaal van Alex Hunter.
Hoe dit zal verlopen is nog niet bekend, maar één ding weten we wel al zeker. FIFA 19 zal het laatste deel zijn waarin we het verhaal van Hunter volgen. Wie weet kunnen we na het derde seizoen verder met de speler, maar dan zonder alle cutscenes tussendoor. Wie weet!
134486

Nieuwe competitie(s)

Ieder jaar worden er door EA weer nieuwe competities toegevoegd aan FIFA. We weten nu dus al dat de UEFA competities aan dit lijstje zijn toegevoegd, maar we kunnen er nog meer verwachten.
Zo is het nog niet honderd procent zeker, maar volgens de doorgaans betrouwbare krant La Gazzetta dello Sport kunnen we in FIFA 19 een volledig gelicenseerde Serie A verwachten, de hoogste competitie in het Italiaanse voetbal. Dit betekent dus onder andere dat we meer spelers te zien krijgen met een echt gezicht.
134491

50/50 duels

Je kent het wel, je zit naar een partijtje voetbal te kijken en je ziet twee spelers met volle snelheid op de bal afrennen. Twee spelers, één bal. Er kan er dus maar één de winnaar zijn. Dit soort duels had je ook al in FIFA 18, maar in FIFA 19 zijn deze duels nog verder uitgewerkt.
Wie zo'n duel wint hangt af van meerdere factoren. Zo zijn de spelers op het veld een stuk intelligenter geworden, maar ook gebruikersreacties en spelerattributen zorgen ervoor dat de uitkomst van deze duels anders zijn dan in voorgaande FIFA's.
134493

Active touch

Active Touch is een nieuw systeem dat in de FIFA 19 release wordt geïntroduceerd. Dit systeem brengt een wijziging aan in de manier waarop we de bal aannemen en schieten. Hiermee wordt er nog meer realisme toegevoegd aan het spel.
Dit systeem richt zich dus vooral op het aannemen en schieten van de bal. Het zorgt voor meer controle, een betere bewegingsvrijheid, een grotere spelerpersoonlijkheid en meer creativiteit.
134684

Timing

Als je een grotere kans wil maken om wedstrijden te winnen, dan wordt het tijd om aan je timing te werken. In FIFA 19 heb je namelijk een grotere kans om de bal in winkelhaak te schieten als je timing nauwkeurig is.
Wat je moet doen is op B of rondje drukken precies als je voet de bal raakt. Mocht je dit doen en je timed niet goed, dan is de kans groot dat je met een slap schot de bal in de handen van de keeper schiet. Werken aan die timing dus!
134685

Verschillende edities

Net als voorgaande jaren komt EA op de proppen met verschillende versies van de FIFA 19 release. Zo kunnen we dit jaar weer kiezen uit drie verschillende versies. De normale editie, de Champions editie en de Ultimate editie.
Als je de normale editie pre-orderet dan krijg je vijf Jumbo Premium Goud-pakketten, een Cristiano Ronaldo FUT-leenitem voor zeven wedstrijden en speciale FUT-tenues die zijn ontworpen door de artiesten van de FIFA-soundtrack.
Kies je bij de FIFA 19 release voor de Champions editie dan krijg je al het bovenstaande en meer. Zo krijg je drie dagen eerder toegang, keuze uit een UEFA Champions League speler een Neymar FUT-leenitem voor zeven wedstrijden en in plaats van vijf gouden pakketten krijg je er 20. Ga je liever voor nòg meer extra's dan kun je kiezen voor de Ultimate editie. Deze editie komt alleen digitaal en bevat alle bovenstaande voordelen, alleen dan met 40 Jumbo Premium Goud-pakketten.

Nog even wachten op de FIFA 19 release!

Als wij de bovenstaande tien punten zo lezen dan kunnen we niet wachten op de FIFA 19 release. De Champions League is terug bij FIFA en The Journey krijgt weer een spannend nieuw seizoen. Kom maar op met de maand september!