Welke abonnementsvormen zijn er voor Prime Video?

Article
zaterdag, 18 september 2021 om 15:00
In Nederland hebben we een aantal grote streamingdiensten, De grootste videodienst is momenteel Netflix, maar daarnaast heb je ook Videoland, Disney+ en nog een aantal andere. De meeste hebben ook meerdere abonnementsvormen, maar hoeveel heeft Amazon's Prime Video er en wat kan je er allemaal mee?
Prime Video heeft momenteel eigenlijk maar één soort abonnementsvorm: Amazon Prime. Wie Prime neemt, krijgt daarbij automatisch Prime Video. Vergeleken met de concurrenten is een Prime Video abonnement erg goedkoop. Bij het aansluiten krijg je eerst een gratis proefperiode van 30 dagen, waarna het abonnement je 2,99 euro per maand kost.
Je kan in totaal zes accounts koppelen aan een abonnement. Met een account kunnen er maximaal drie streams tegelijkertijd plaatsvinden. Wel is het zo dat meerdere apparaten niet dezelfde serie of film tegelijkertijd kunnen streamen.

Meerdere voordelen

Het hebben van een Prime Video abonnement brengt naast het kunnen streamen van een aantal films en series ook andere voordelen met zich mee. Het abonnement geeft voordelen in een aantal games, bijvoorbeeld GTA Online. Als je je Rockstar Social Club koppelt aan je abonnement krijg je maandelijks 400,000 GTA dollar in GTA Online. Naast GTA werken ze ook samen met games zoals Apex Legends en World of Tanks. Met een abonnement worden de bezorgkosten van Amazon ook gratis en krijg je de Prime-status op Twitch, het streamplatform van Amazon.

Originals

Prime Video maakt ook een aantal Originals. Laatst bracht de dienst bijvoorbeeld het tweede deel van Coming to America en een nieuwe film van Borat. Amazon vindt deze soort originals erg belangrijk. Dat is te merken aan hoeveel marketing ze inzetten voor deze films.
Door oudere films een vervolg te geven wil de streamingdienst natuurlijk klanten trekken die fan zijn van deze oude films. Door een vervolg te produceren worden mensen klant van de streamingdienst. Amazon hoopt dan dat mensen ook andere series en films kijken, waardoor ze besluiten om hun abonnement te verlengen.
Er zit veel verschil in wat voor series & films Prime Video maakt. Amazon is bijvoorbeeld ook bezig met het vergroten van het Nederlandse aanbod. Prime Video heeft al een Nederlandse film uitgebracht, namelijk De Oost. Deze film gaat over de oorlog in Nederlands-Indië. Toen maakte Amazon ook veel reclame voor de streamingdienst.

Films & series kopen of huren

Niet alle films & series die op Prime Video staan zijn niet zoals bij Netflix beschikbaar met je abonnement. Een aantal moet je ook kopen of huren. Deze zijn ook te kopen of te huren zonder het hebben van een Prime Video-abonnement. De gekochte of gehuurde video's zullen staan bij 'Mijn spullen'.
Het is mogelijk dat een gekochte titel verdwijnt wanneer de licentie die Prime Video heeft verloopt. Gehuurde titels zullen 30 dagen lang te streamen zijn. Let wel op met het starten van een gehuurde titel, want de meeste zijn na het starten van het streamen nog maar 48 uur beschikbaar.
Amazon Prime is nog lang niet klaar met het maken van nieuwe originals. Het bedrijf heeft namelijk ook een aantal series die nog gaan verschijnen die mogelijk erg populair worden, zoals een Lord of The Rings serie. Naast de Lord of The Rings komt er ook nog een andere fantasie serie naar Prime Video: The Wheel of Time. Deze komt in november al uit dus daar hoeven abonnees minder lang op te wachten.

Populair Nieuws