Alles wat we weten over de Samsung Galaxy S20

Article
vrijdag, 31 januari 2020 om 14:00
samsung s10f1580467035
Samsung is de laatste paar jaar goed bezig om het gebied van smartphones, met veel technologische vooruitgangen. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel mensen uitkijken naar de volgende telefoon van Samsung. Dit is alles wat wij tot nu toe weten over de Samsung Galaxy S20.

S20? Is de S11 niet aan de beurt?

Samsung is met haar Galaxy-lijn over het algemeen vrij logisch bezig geweest. Er zijn tot nu toe geen rare sprongen of uitzonderingen geweest met de naamgeving, maar daar lijkt verandering in te gaan komen.
Waar er namelijk eerst voornamelijk werd gesproken over Galaxy S11 - de logische opvolger van de S10 - is daar sinds afgelopen CES verandering in gekomen. De CEO van Samsung heeft toen tijdens gesprekken achter gesloten deuren steeds gesproken over de Samsung Galaxy S20. Naar verluidt om in te spelen op het huidige jaar. Het lijkt er dus op dat het Zuid-Koreaanse bedrijf de trend van aparte sprongen in de naamgeving volgt.
rsz snapdragon 865f1580467249

Op welke chipset zal de S20 gaan draaien?

Zonder een officiële aankondiging is het natuurlijk lastig om precies te weten welke specificaties de Samsung Galaxy S20 zal gaan krijgen. Toch kunnen we wel al redelijk goed gokken naar het belangrijkste onderdeel: de chipset. We kunnen er namelijk bijna vanuit gaan dat Samsung opnieuw de nieuwste chipset van Qualcomm zal gaan gebruiken, zoals het bedrijf praktisch altijd doet.
Dat zal in dit geval de Snapdragon 865 zijn. De nieuwe chipset is interessant, want volgens Qualcomm is het haar eerste chipset die 5G internet ondersteunt. De processor in de Snapdragon 865 zal daarnaast 2.84GHz kunnen bereiken en de grafische kracht gaat met 20 procent vooruit dankzij een sterkere GPU.
Misschien nog wel belangrijker is de efficiëntie, die 35 procent beter moet zijn. Daarmee zal je smartphone minder snel oververhitten en dus beter games kunnen draaien. Naar eigen zeggen wil Qualcomm een echt grote stap gaan maken met de Snapdragon 865, wat goed nieuws is voor de nieuwe smartphones die eraan zitten te komen.
samsung s20 renderf1580467324

Kan ik weer mooie foto’s gaan schieten?

Op het gebied van de camera is er ook goed nieuws voor de liefhebbers van de Samsung Galaxy smartphones. De S10 kon al mooie plaatjes schieten, maar de S20 lijkt daar nog flink overheen te gaan. Er gaan namelijk geruchten dat de nieuwe telefoon van Samsung een 108MP sensor gaat krijgen.
Opvallend genoeg zullen met de camera alleen foto’s worden gemaakt van 12MP. De theorie is dat de sensor de informatie van negen pixels verpakt tot één pixel. Op die manier kan er veel meer licht worden verwerkt in een foto, waarmee je weer veel mooiere nachtfoto’s kan maken. Goed nieuws dus voor de fotografen onder ons die er graag ‘s nachts op uit willen gaan.
Daarnaast zal er naar verluidt ook een optische zoomlens in de Samsung Galaxy S20 worden verwerkt van 48MP. Met de camera zou je daarmee tot wel vijf keer optisch kunnen inzoomen. In tegenstelling tot digitale zoom blijft de resolutie en details hetzelfde met een optische zoom.
samsung galaxy logof1580467513

Wanneer horen we meer over de Samsung S20?

Voor de echte aankondiging moeten we nog even wachten. Het launch evenement van Samsung staat namelijk gepland op 11 februari en daar zal de telefoon dan eindelijk officieel uit de doeken worden gedaan. Of de geruchten over de chipset en de camera kloppen zullen we dan te weten komen.
Daarnaast is er ook nog de vraag wanneer de Samsung Galaxy S20 op de markt zal verschijnen. Voor de Verenigde Staten lijkt de lancering op 6 maart te liggen. Wanneer iemand namelijk een reservering plaatst voor de S20 op de officiële website kan de pre-order worden voltooid op die datum. Hopelijk zal de telefoon dezelfde dag of rond die tijd in Nederland ook verschijnen. Ben jij van plan om de nieuwste smartphone van Samsung in huis te halen?