De grootste tech aankondigingen op CES 2020

Article
donderdag, 16 januari 2020 om 13:42
acer predator cg552k 4k oled pc gaming display 002f1579106490
De Consumer Electronics Show is de E3 van de techbedrijven. Giganten als Samsung, Google en Sony laten in Las Vegas hun nieuwe producten zien. Dit zijn de grootste en meest interessante aankondigingen die er zijn gedaan op CES 2020.

Acer zet groot in met haar gaming monitor

De laatste paar jaar is er enorm veel vooruitgang geweest op het gebied van monitoren. Denk bijvoorbeeld aan gebogen schermen, adaptive sync als FreeSync en G-sync en natuurlijk verversingssnelheden. Het is alleen voor veel fabrikanten lastig om er daarmee tegenwoordig uit te springen, want bijna elke nieuwe monitor huisvest die technologieën.
Acer heeft daarom besloten om op een andere manier op te vallen tussen de concurrentie. Op CES 2020 heeft de fabrikant de Acer Predator CG552K aangekondigd. Deze monitor heeft prachtige kleuren dankzij een OLED-scherm, heeft een resolutie van 4K, een verversingssnelheid van 120Hz en adaptive sync. Maar nu komt de klapper: de monitor is maar liefst 55 inch groot! Dit bakbeest zal ongetwijfeld zorgen voor genoeg beweging in de nek als hij op je bureau staat. Je zal er ook eerst hard voor moeten werken, want de monitor zal naar verluid tussen de 2500 en 3000 euro gaan kosten.
sony visions sf1579106290

Sony rijdt een nieuwe markt binnen met de Vision-S

Sony is actief in veel verschillende marktsegmenten. Zo maakt het Japanse bedrijf audioproducten, televisies, smartphones en natuurlijk ook consoles met de enorm succesvolle PlayStation-lijn. Op CES 2020 heeft Sony alleen aangekondigd dat het binnenkort zijn intrede maakt op een andere markt.
Op de internationale beurs onthulde Sony namelijk de Vision-S: een elektrische auto. Het is een opvallende stap van het bedrijf, maar de prototype auto an sich is ook heel interessant. In de Vision-S zitten namelijk talloze sensoren gebouwd, waarmee de auto rekening kan houden met de omgeving, maar ook met de inzittenden zelf. Zo kan de auto de alertheid van de bestuurder meten. We willen alleen niet weten wat de Vision-S zal doen wanneer we niet alert genoeg zijn.

Alienware komt met een eigen Switch

Nintendo is sinds de Wii bezig met gedurfde ontwerpen voor haar consoles. Zo ook met de Nintendo Switch, die vorig jaar is uitgekomen. Het apparaat is als handheld te gebruiken, maar kan ook in een dock gezet worden om verder te spelen op een TV. Blijkbaar vond Alienware het ook een briljant concept.
Het zusterbedrijf van Dell heeft op CES 2020 namelijk de Alienware UFO aangekondigd, een apparaat dat meteen doet denken aan de Switch. De UFO bestaat namelijk uit een vrij groot scherm en daaraan gemonteerd zitten twee controllers met knoppen en thumbsticks. Daarnaast kan je de de UFO in een dock zetten en de controllers loskoppelen.
Het verschil met de Switch zit hem er alleen in dat je geen Nintendo games kan afspelen, maar juist PC games! Het lijkt ons tof om onze games te spelen in de trein, maar we vragen wel af of Alienware niet iets teveel heeft afgekeken bij de concurrent. Ook is er over de prijs nog niks bekend.
samsung ballief1579106779

Je eigen BB-8 met Ballie

Sinds de release van Star Wars: The Force Awakens in 2015 wil zo’n beetje iedereen wel een BB-8 in huis hebben rollen. Naja, misschien zullen meer mensen nu kiezen voor Baby Yoda natuurlijk. Dat laatste gaat alleen een beetje moeilijk, maar Samsung heeft de droom op eigen BB-8 wel iets dichterbij gebracht tijdens CES 2020.
Op de beurs heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf namelijk Ballie uit de doeken gedaan - niet te verwarren met WALL-E. Deze rollende robot zal jou door het huis volgen, de ingebouwde camera gebruiken om foto’s te nemen en zal reageren op commando’s door middel van voice recognition. Het balletje kan zelfs andere smart devices aansturen. Wij zijn zeer benieuwd wat de mogelijkheden van Ballie allemaal zijn, maar vrezen ook het prijskaartje. Hoeveel het apparaat gaat kosten is namelijk nog niet bekendgemaakt.
lenovo x1 foldf1579106941

Lenovo laat je een PC opvouwen

Vorig jaar stonden we verbaasd te kijken naar de opvouwbare telefoon van Samsung. Natuurlijk zijn andere smartphonefabrikanten met een zelfde soort concept bezig, maar Lenovo heeft simpelweg een paar stappen overgeslagen. Het bedrijf heeft namelijk een opvouwbare PC laten zien op CES 2020.
Nu zullen we meteen even je verbeelding afremmen. Het gaat hierbij niet om een complete PC-toren die je kan opvouwen, maar een scherm van 13 inch. Het apparaat draait op Windows 10 en kan als tablet worden gebruikt, maar ook als een laptop door de zogeheten Lenovo ThinkPad X1 Fold te vouwen en één helft te gebruiken als toetsenbord. Of je kan er een extern toetsenbord op aansluiten en het scherm rechtop zetten voor de meer gebruikelijke PC-ervaring. Een interessant idee, maar je moet er wel diep voor in de buidel tasten. In de Verenigde Staten zal de X1 Fold namelijk halverwege 2020 lanceren voor 2500 dollar.
Wat vind jij van de aankondigingen die gedaan zijn op CES 2020? Ziet er iets tussen wat jij ongetwijfeld in huis zal gaan halen? Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws

Laatste Reacties