Alles wat we tot nu toe weten over de Nintendo NX

  2016 gaat een belangrijk jaar worden voor Nintendo. Niet alleen verwachten we dit jaar de release van Nintendo’s eerste mobiele game in de vorm van Miitomo, ook wordt Nintendo’s nieuwste apparaat,
  de NX , voor het eerst gepresenteerd. XGN zet alles wat we tot nu toe weten over de NX op een rij!

  Helaas, het is de Wii U niet gelukt. Ondanks het feit dat er een behoorlijke aantal memorabele titels voor het systeem zijn uitgekomen, is de console officieel geflopt.

  Maar Nintendo heeft alweer nieuwe plannen: de Nintendo NX. Dit systeem zal volgens Nintendo voor een verrassende wending zorgen en de manier waarop wij videogames spelen flink veranderen. Verder is er nog niet al te veel bekend over de NX omdat Nintendo de concurrentie niet veel wijzer wil maken.

  Verstandig van Nintendo. De NX blijft dus voorlopig nog even een verrassing, maar zoals altijd is er al het één en ander aan informatie gelekt en gaan er enkele geruchten rond.

  In deze special zet XGN al die informatie voor je op een rijtje en kijken wij ook vooruit op wat de NX ons zou kunnen bieden.

  n

  Wat we al weten

  De NX is nu officieel onderweg. In oktober 2015 is de productie van de “pilot” van start gegaan.
  De massaproductie vindt plaats in mei of juni zodat in juli alle exemplaren van de nieuwe console verscheept kunnen worden. Het streefaantal voor de NX is 20 miljoen verscheepte exemplaren in het eerste jaar.

  Ondertussen heeft Nintendo ook al nieuwe NX softwarekits verspreid onder verschillende
  third-party developers, die hebben laten weten dan ze erg onder de indruk zijn van de kracht van het systeem.

  Naar verwachting wordt de NX een redelijk normaal platform, zonder gimmicks zoals de Wiimote of de Wii U Game Pad. De NX zal echter wel onderdelen bevatten die portable zijn, zodat het apparaat ook als handheld functioneert. Een console/handheld hybride dus.

  s

  My Nintendo

  Er gaan geruchten dat de NX een AMD processor heeft, maar geen disk drive, zodat games via internet gedownload moeten worden. Dit hoeft niet te betekenen dat fysieke kopieën van de games voor de NX straks niet in de winkel verkrijgbaar zijn, alleen niet als cd. Dit is echter maar een gerucht.

  Dan is er nog de introductie van ‘’My Nintendo.’’ My Nintendo wordt Nintendo’s nieuwe membership programma wat een gelijke functie zal hebben als het recent stop gezette ‘’Club Nintendo’’

  u

  Spelers kunnen net als bij Club Nintendo punten verdienen door games te kopen, maar dit keer ook door games te spelen. Hierdoor dient My Nintendo ook als een achievement-systeem zoals bij Xbox en Playstation. Met de punten die je verdient, kan je weer nieuwe content kopen, original merchandise of korting coupons voor verschillende producten.

  Volgens geruchten zal de NX officieel aangekondigd worden tussen maart en mei en in juni, waarschijnlijk tijdens de E3, voor het eerst gepresenteerd worden. De voorspelling is dan ook dat de console dit jaar in oktober of november nog uitkomt.

  Wat we gaan spelen

  Tot zo ver het apparaat. Hoe zit het precies met de games voor de NX? Daar kunnen we heel kort over zijn; op Dragon Quest X en XI na is er nog niks bekend. Dragon Quest X en XI werden per ongeluk iets te vroeg aangekondigd voor de NX door Square Enix zelf. De eerste aankondiging is wel een spel van een third-party ontwikkelaar en dat is een goed begin, want de Wii U maakte veel te weinig gebruik van third-party ontwikkelaars.

  Ondanks dat er naast beide Dragon Quest games nog niets officieel is aangekondigd gaan we nog even door met speculeren. Dit najaar verschijnt het lang verwachte Zelda Wii U. Maar het zou ons niet verbazen als de nieuwste Zelda niet alleen voor de Wii U uit komt, maar ook voor de NX.

  l

  Dit is niets nieuws voor Nintendo, want exact tien jaar geleden gebeurde min of meer hetzelfde met The Legend of Zelda: Twilight Princess die zowel voor de Gamecube als de Wii uitkwam.

  Daarnaast suggereerde Kensuke Tanabe in een interview dat er mogelijk een nieuwe Metroid Prime game voor de NX uitkomt en niet voor de Wii U. Dit was geen officiële aankondiging, want volgens Tanabe waren er nog geen plannen voor een nieuwe Metroid.

  Een tijdje terug ging het gerucht dat er een Diddy Kong Racing 2 in ontwikkeling is voor de NX. Hier is ook nog niets van bevestigd. De originele Diddy Kong Racing uit 1997 voor de Nintendo 64 werd ontwikkeld door Rare.

  Nu dat Cloud is toegevoegd als speelbaar personage aan Super Smash Bros wordt vermoed dat de Final Fantasy VII remake ook voor de NX uitkomt. Maar het komt eerst uit als een Playstation 4 exclusive.

  Wat we verwachten

  Na een matige start, ging het de afgelopen twee jaar toch wat beter met de Wii U. Top games zoals Mario Kart 8, Super Smash Bros en Splatoon zorgden alsnog voor goede verkopen.

  Zo’n trage start als de Wii U had kan Nintendo zich echt niet veroorloven met de NX. Een lancering met Zelda of andere grote IP’s kan dit voorkomen.

  Shingeru Miyamoto liet eerder al weten dat Nintendo voor zijn nieuwe platform meer gebruik zal gaan maken van al zijn IP’s ( Intellectual property).

  a

  Amiibo was hier al een mooi begin van, want wie had ooit gedacht dat minder bekende personages zoals Ness van Earthbound of de hond uit Duck Hunt ooit nog een fysieke uiting zouden krijgen in de vorm van een figuurtje die je (met een beetje geluk) in zo’n beetje elke elektronica winkel kan kopen?

  Maar het blijft dus niet alleen bij Amiibo. Nintendo zal zijn IP’s intensiever gaan gebruiken op de NX. Gaan we dan toch eindelijk een nieuwe Metroid krijgen? De laatste Metroid- Other M dateert ondertussen al weer uit 2010 (mits je het spel erkent, natuurlijk).

  Aangezien de NX een soort console/handheld hybride wordt, is hopelijk ook het ‘’cross buy’’ probleem van de Wii U en 3DS opgelost. Want als je deze spellen nu op beide systemen wilt hebben, moet je apart aanschaffen. Iets wat anno 2016 eigenlijk echt niet meer kan.

  Of Nintendo weer onderdeel wordt van de console war met de NX is nog maar de vraag. Wat denk jij? Maakt Nintendo de grote comeback op de console markt met de NX? Laat ons jullie ideeën over de NX weten in een reactie!

  The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Verkijgbaar vanaf 3 march 2017

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.