De top 10 games waar je vrolijk van wordt!

  Voel je je een beetje depri? Niet nodig! Want wij hebben een aantal games waar je vrolijk van wordt op een rij gezet! Van welke game ga jij je intens gelukkig voelen?

  Games met vrolijke kleuren, muziekjes en personages zijn meestal een succesformule voor een leuke en vrolijke game. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn, want sommige games maken je juist vrolijk dankzij andere aspecten. Misschien vind je het bijvoorbeeld fantastisch om vijanden te verslaan onder het genot van een episch muziekje of misschien wel iets totaal anders. Dit zijn 10 aanraders voor als je zin hebt in een bijzonder leuke en vrolijke game.

  10. Plants VS. Zombies

  Plants VS. Zombies. Wie kent het niet? In dit bekende spelletje moet je met behulp van verschillende planten de zombies zien te stoppen. De ene plant is nog gekker dan de ander en niet alle planten kun je constant blijven gebruiken.

  De leuke gameplay en knotsgekke planten zorgen ervoor dat het een simpele, maar uiterst vermakelijke en vrolijke game is. Als je even de tijd wil doden in de trein of bus of gewoon thuis: Plants VS. Zombies is voor overal. Het spelletje is uiterst populair geworden. Zo is uit het succes van Plants. VS. Zombies de game Plants VS. Zombies Garden Warfare ontstaan.

  9. Castle Crashers

  Samen spelen doe je in Castle Crashers. Deze game is nou eenmaal het leukst samen met anderen. Gelukkig is de game in je eentje ook zeer vermakelijk, maar voor een ultiem happy-gevoel speel je de game met je vrienden. Daar is deze middeleeuwse game uiterst geschikt voor.

  In je eentje, of samen met drie anderen, moet je de kwade tovenaar verslaan en de prinsessen redden. Je komt allerlei gekke vijanden tegen die je moet verslaan waarbij de een nog maffer is dan de ander. Dit alles wordt samengevoegd en zo ontstaat een leuke en vrolijke game waar je helemaal blij van wordt als je het met meerdere mensen speelt. Castle Crashers is dan ook een echte aanrader.

  8. Katamari Damacy

  Katamari Damacy is een third person puzzelgame met in de hoofdrol een grappig, groen mannetje. De game kwam in eerste instantie alleen uit in Japan, maar na een overweldigend succes werd de game ook elders beschikbaar. Wat je in de game doet, is zeker bijzonder te noemen. Je moet namelijk met de Katamari, een soort bal, sterren en planeten nabouwen.

  Hoe doe je dit, vraag je je nu misschien af. Nou, de Katamari zorgt ervoor dat alle dingen blijven plakken aan de bal die kleiner zijn dan de bal zelf. Hierdoor worden dus al snel heel veel objecten vastgezogen aan de Katamari en zo krijg je een kleurrijke bal vol met objecten. Van watermeloenen tot Babushka-poppen: alles kan worden vastgezogen en door de grote diversiteit aan vrolijke objecten krijg je vanzelf een glimlach op je gezicht als je de game speelt.

  7. Castlevania

  Monsters verslaan in een enorm kasteel met een zweep. Dat kan maar één ding betekenen: Castlevania. De 2D platformgames zijn nog altijd briljant om te spelen en leveren naast onvergetelijke decors, geweldige muziek en moeilijke bazen ook een heerlijk geluksgevoel op. Er zijn maar weinig games leuker om door te lopen dan een klassiek Castlevania avontuur.

  Er zijn door de jaren heen veel Castlevania games uitgekomen, maar sommige zijn leuker dan andere. Persoonlijk favoriet van ondergetekende is Castlevania: Symphony of the Night. Deze game kwam oorspronkelijk uit voor de PlayStation, maar is inmiddels ook als download verkrijgbaar voor verschillende platforms. Je speelt in Symphony of the Night niet als een Belmont, maar als Alucard, de zoon van Dracula.

  Desondanks zijn de andere games ook zeker aanraders die je dankzij vooral de coole muziek en omgevingen een onvergetelijke ervaring opleveren.

  6. The Legend of Zelda: The Wind Waker

  De meest kleurrijke Zelda game is waarschijnlijk wel The Wind Waker. Met je bootje en de Wind Waker moet je net als in The Ocarina of Time Ganondorf zien te stoppen. De Wind Waker doet ook zeker denken aan de Ocarina of Time, alleen bestuur je dit keer de wind in plaats van het beïnvloeden van de tijd. De originele game kwam uit voor de Gamecube, maar in 2013 verscheen een HD remake van de game.

  Sowieso staan The Legend of Zelda games garant voor een hoop vrolijkheid, al kun je discussiëren of Majora’s Mask eenzelfde effect heeft. De games zijn sowieso games die je gespeeld moet hebben als echte gamer, dus The Wind Waker vormt hier geen uitzondering op. Heb je de game in 2003 niet gespeeld en heb je een Wii U? Haal de game dan zeker in huis!

  5. Super Mario 64

  De grootste Nintendo 64 klassieker is natuurlijk Super Mario 64. Met de bekende en besnorde loodgieter Mario moet je sterren verzamelen en zo Bowser verslaan die prinses Peach gevangen heeft genomen. De levels zijn stuk voor stuk geniaal en afwisselend. Ook moet je in een schilderij springen om een level te betreden.

  Dat de game een succes was, blijkt wel uit de meer dan 11 miljoen verkochte stuks. Nog steeds zijn er mensen die de game spelen, om hem bijvoorbeeld te speedrunnen. Iedereen die destijds de game heeft gespeeld wordt zeker een beetje nostalgisch van deze game. De grappige levels en knotsgekke vijanden dragen ook bij aan het toveren van een glimlach op je gezicht.

  4. LittleBIGPlanet

  Een van de meest bizarre personages in games is ongetwijfeld SackBoy, het megablije mannetje uit LittleBIGPlanet. LittleBIGPlanet laat je zelf levels ontwerpen en spelen met je eigen Sack Boy. Het uiterst blije mannetje stuur je langs allerlei levels en hindernissen. Bovendien kun je ook samen met anderen de levels doorlopen, waardoor er niet één maar meerdere Sack Boys over je scherm lopen!

  Omdat de mogelijkheden in de levels zo enorm zijn, hebben sommige mensen vele uren gestopt in het maken van levels voor LittleBIGPlanet. Deze kon je op internet plaatsen zodat andere mensen jouw creatie ook konden ervaren. Tijdens het spelen van de game krijg je net als Sack Boy een onuitwisbare glimlach op je gezicht. Wil je dus vrolijk worden, dan speel je LittleBIGPlanet!

  3. Mario Kart

  Naast bloedfanatiek word je van een potje Mario Kart natuurlijk ook uiterst vrolijk. Kies je favoriete figuur uit het Mario universum en een gekke kart en je kan los. De banen bieden genoeg uitdaging en afwisseling, maar het is natuurlijk het leukst om de game met vrienden te spelen! Mario Kart en goed gezelschap tovert hoe dan ook een enorme glimlach op je smoel!

  Door de jaren heen zijn er veel Mario Kart games verschenen en je kan eigenlijk niet misgrijpen met de verschillende delen. Ze zijn allemaal wel leuk. Met vrienden is Mario Kart Double Dash misschien wel het leukst omdat je immers met z’n tweeën in een kart zit, maar ook Mario Kart 64 is zeker tof. Mario Kart games vormen dan ook een van de beste manieren om vrolijk van te worden!

  2. Pokémon

  I wanna be, the very best… Dat kan maar van één franchise afkomen, en dat is natuurlijk Pokémon. Al sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw is Pokémon een feit in de wereld van games en series en nog steeds is Pokémon razend populair. Je eigen Pokémon trainen, laten vechten en een eigen naam geven: hoe word je daar niet blij van?

  Het begon allemaal met Pokémon Red en Blue, en voor ondergetekende zijn dit ook gelijk de beste delen. De allereerste games zijn en blijven het best, ook al zijn ze grafisch enorm gedateerd. De muziek, gyms en eerste 150 Pokémon zijn en blijven onbenaderbaar voor de games die daarna kwamen. Iedereen die iets met Pokémon heeft, weet hoe blij je kan worden van de games en juist daarom is een Pokémon games een van de aanraders.

  1. Locoroco

  De meest vrolijke game ooit: dat is Locoroco. De Mui Mui leiden een zorgeloos leventje totdat de Moja Troop hun rustige leventje komt verstoren. Jij moet de Moja’s verslaan. Je moet vooral de speelwereld kantelen in deze megavrolijke game.

  Iconisch voor Locoroco zijn de blije figuurtjes, maar vooral de muziekjes. De Mui Mui zingen graag, en je hoort ze dan ook constant zingen. Het doel is zoveel mogelijk bloemen te eten om zo te groeien. Ook kunnen de Mui Mui zich splitsen om later weer samengevoegd te worden.

  De game kwam in 2006 uit voor de PSP. Zonder twijfel is Locoroco de meest vrolijke game die je kan spelen. Dus voel je een Blue Monday dipje vandaag, speel dan zeker één van deze 10 games om jezelf weer op te vrolijken!

  Plants vs. Zombies

  Verkijgbaar vanaf 8 september 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.