Top 5 veelbelovende nieuwe IP's in 2016!

Article
donderdag, 21 januari 2016 om 9:49
xgn google image
Far Cry, Hitman en Ratchet & Clank zijn allemaal toffe franchises, waarvan we dit jaar een nieuwe game kunnen verwachten. Toch zijn we soms toe aan iets compleet nieuws. Er staan genoeg splinternieuwe games te wachten dit jaar, dus we namen een kijkje tussen de nieuwe IP's!
We kunnen in 2016 uitkijken naar veel nieuwe titels. Redenen hiervoor kunnen zijn dat de voorgaande games in de franchise goed bevallen zijn, maar natuurlijk ook omdat het verhaal, de uitleg van de game, of de trailers je als muziek in de oren klinken. Wij maakten een top 5 van de meest veelbelovende nieuwe IP's in 2016

5. No Mans Sky

We kunnen ons nog niet veel voorstellen bij een game waarbij je een universum volledig kan ontdekken, maar No Mans Sky is een titel die dit mogelijk maakt. We mogen ons schrap zetten voor de grootste universum game ooit gemaakt, die talloze unieke planeten tot zijn beschikking heeft die je af kunt struinen.
Over No Mans Sky bestaan nog steeds heel veel onbeantwoorde vragen. Zo is er nog niet heel veel bekend over hoe de gameplay in elkaar steekt en we hebben natuurlijk ook nog geen beeld bij hoe uniek die planeten nu echt zijn. Hoe dan ook is het idee van deze game zeer interessant en nodigt uit om het te willen spelen.
No Mans Sky is voor de de PC en PS4
85069

4. Quantum Break

Quantum Break is een third-person action adventure game, die ontwikkeld wordt door Remedy Entertainment en uitgegeven door Microsoft Studios. De game is verweven met de gelijknamige tv-serie, die op dezelfde datum uitkomt.
In de game speel je met de onderzoeker Jack Joyce, die de dupe wordt van een mysterieus experiment dat fout is gegaan. Ten gevolge hiervan is de tijd insabiel geworden en stottert. Ook heeft Jack hierdoor de gave meegekregen om tijd te beïnvloeden.
Doordat de tijd niet meer constant is en soms hapert, regent het ongelukken. Aan Jack de taak om te ontdekken hoe deze desastreuze tijdsmanipulatie opgelost kan worden, om de orde op aarde weer te herstellen.
Dit doe je met behulp van de krachten, die je tijdens het ongeluk hebt meegekregen. Hierdoor kun je de tijd beïnvloeden, op het moment dat je in de nesten komt te zitten. Zo zet je bijvoorbeeld de tijd stil, op het moment dat je wordt aangevallen door een tegenstander. Op het stilzetten van de tijd zit wel een limiet, deze krachten zijn gelimiteerd tot de hoeveelheid energie op het balkje.
Quantum Break komt exclusief uit voor de Xbox One op 5 april. Tegelijkertijd wordt de serie ook op 5 april gelanceerd.
85070

3. Battleborn

Tegenwoordig zijn er talloze toffe MOBA games, maar Battleborn is een game met MOBA elementen, die zeker iets zal toevoegen aan het genre. In deze first-person shooter heb je bij release de keuze uit 25 verschillende karakters, waarvan iedereen zijn of haar eigen wapens en mogelijkheden heeft. Daarnaast heeft elke speler ook nog een ultimate ability, een soort van speciale aanval die je kunt gebruiken.
De game heeft een typische mengelmoes tussen ruimte en fantasie als setting en de game oogt hierdoor erg vrolijk. Geen toeval dat Battleborn een game is van Gearbox, die ook verantwoordelijk is voor de Borderlands serie! De game krijgt een uitgebreide multiplayer, maar ook de singleplayer lijkt de moeite waard te worden. Deze kun je spelen in je eentje of in co-op.
In het verhaal van Battleborn is het vijf voor twaalf in het universum. De Varelsi, een kwaadaardig ras zijn bezig met het doven van alle sterren in het Battleborn-heelal. Vijf verschillende rassen slaan de handen ineen om deze verschrikkelijke daad tegen te gaan.
Battleborn wordt op 3 mei dit jaar verwacht voor de PS4, Xbox One, PC
85072

2. For Honor

Franchises als Devil May Cry, God of War en Diablo zijn bekende en gewaardeerde namen binnen het hack and slash genre. Wat de games naast het erop los hakken met elkaar gemeen hebben, is dat er een hoop fantasie, mythologie en fictieve elementen in terug te vinden zijn. De game For Honor zorgt voor verandering!
Deze hack and slash titel wordt ontwikkeld door Ubisoft Montreal en het wordt voor de ontwikkelaar de allereerste game die zij in dit genre uitbrengt. Wat For Honor een interessante en onderscheidende titel maakt, is dat de game veel nadruk legt op non-fictieve gebeurtenissen.
De game speelt zich af in de middeleeuwen, waar je kunt kiezen tussen de drie facties The Legion, The Chosen en The Warborn, die respectievelijk ridders, samurai en vikings representeren. Binnen deze facties kies je uit verschillende klassen, die elk zijn eigen wapens en vaardigheden hebben.
Het vechtsysteem in de game wordt the art of battle genoemd en is uitgebeid en vereist tactiek. Zomaar rammen op knopjes lijkt er niet in te zitten. Tijdens het vechten houd je bijvoorbeeld veel rekening met de positie van je wapen, de zwakke plek van je vijand en je verdediging.
De game wordt gereleased voor de PC, PS4 en Xbox One en een releasedatum is nog onbekend.
85073

1. Horizon Zero Dawn

De action role-playing game Horizon Zero Dawn wordt ontwikkeld door het Nederlandse Guerilla Games.
Horizon Zero Dawn speelt zich af in een wereld waar mensen weer genoodzaakt zijn primitief te leven als nomaden. Stroom is er niet meer, de mensheid is voor een groot deel uitgeroeid en steden zijn een plek geworden waar fauna en flora hun eigen ding doen. De mens staat niet meer bovenaan de voedselketen en daarom moeten de groepen die nog leven zichzelf beschermen en zich voorzien van voedsel.
Daarnaast is er nog iets aan de hand. Grote mechanische wezens hebben hun plek geclaimd in de hiërarchie. Doordat mensen die nog in leven zijn, maken inmiddels het onderscheid tussen dier en robot niet meer.
Je speelt met Alloy, die de taak heeft zichzelf en haar naasten te verdedigen tegen vijanden en te jagen in de indrukwekkende post-apocalyptische open wereld.
Horizon Zero Dawn komt ergens in 2016 uit voor de PS4!

Populair Nieuws