Alles wat je moet weten over Kirby and the Forgotten Land

Article
zondag, 20 februari 2022 om 9:00
kirby and the forgotten landf1632478275
In maart begint Kirby aan een nieuw avontuur. Sterker nog: hij begint aan zijn eerste avontuur in 3D. Dat is een behoorlijke stap voor de reeks, dus hier is alles wat je moet weten over Kirby and the Forgotten Land.

Kirby, nu in 3D

Kirby draait al een tijdje mee met de grote Nintendo-franchises, maar in tegenstelling tot bij franchises zoals Mario is er nooit haast gemaakt om een derde dimensie te onderzoeken. Veel van de recentere titels gebruiken 3D-graphics om de wereld wat diepte te geven. Maar de gameplay is vrijwel altijd 2D gebleven.
In Kirby and the Forgotten Land is het dan eindelijk zover dat onze ronde vriend de Z-as mag bewandelen. Veel vaardigheden en moves zullen vertrouwd zijn: je kunt nog steeds vijanden kopiëren door ze in te slikken en je kunt nog steeds een beetje zweven. Maar een extra dimensie wil de boel nog wel eens compliceren, dus wie weet wat er allemaal naar voren komt als je Kirby’s bekende vaardigheden in 3D gebruikt.
2022 02 16 kirby forgotten land 1f1645026510

Mouthful Mode

Er zijn nieuwe vaardigheden die Kirby kan kopiëren, maar een groot deel is afkomstig uit eerdere games. Toch is het niet gezegd dat Kirby geen nieuwe trucjes kent, daar is hij echt wel flexibel genoeg voor. Letterlijk, want voor een grote nieuwe feature moet hij zijn kleine ronde lichaam/hoofd flink uitrekken.
In Kirby and the Forgotten Land kun je niet alleen vijanden opslokken om hun vaardigheden te kopiëren, je kunt ook andere objecten opslokken voor een transformatie. Op die manier kan onze roze vriend veranderen in een auto — onder sommige fans al bekend als Carby — een frisdrankautomaat die blikjes uitspuugt en nog veel meer. Zo worden de mogelijkheden die je in Kirby and the Forgotten Land hebt flink uitgebreid.
2022 02 16 kirby forgotten land 2f1645026677

Het verhaal van Kirby and the Forgotten Land

Al die transformaties zul je hard nodig hebben op je nieuwe avontuur, want Kirby gaat op pad in een vreemde wereld. Hij lijkt opvallend veel op de onze. Zo zien we in veel trailers een winkelcentrum terug. Maar de wereld is grotendeels verlaten en veel gebouwen zitten onder de klimop en mos.
In die wereld moet je op pad om de Waddle Dees te redden. Ze zijn gevangen genomen door het Beast Pack. Op je avontuur wordt je bijgestaan door Elfilin. Over dit personage weten we weinig, maar het lijkt waarschijnlijk dat Elfilin ons wanneer we de game in handen hebben meer kan vertellen over waar we in beland zijn.
2022 02 16 kirby forgotten land co opf1645026744

Lokale co-op en online

Niet alleen Elfilin helpt je tijdens je avontuur. Als je iemand hebt om mee samen te spelen bestuurt diegene Bandana Waddle Dee — inmiddels een vaste co-op partner van Kirby. Met zijn speer heeft hij heel andere vaardigheden dan Kirby, dus twee spelers zullen elkaar niet snel in de weg zitten.
Het lijkt er helaas op dat die co-op alleen lokaal is. Kirby and the Forgotten Land heeft wel online-functies, maar deze nemen de vorm aan van leaderboards van minigames. Online tegen elkaar spelen lijkt dus ook alleen indirect te kunnen.
2022 02 16 kirby forgotten land waddle dee townf1645026826

Waddle Dee Town

De minigames waar die online leaderboards bij horen vind je in Waddle Dee Town. Naar mate je meer Waddle Dees uit handen van het Beast Pack redt wordt dit stadje steeds voller. Uiteindelijk zal er van alles te doen zijn.
Daarbij kun je denken aan minigames of winkelen, maar er is nog meer te doen. Kirby heeft er bijvoorbeeld een huis dat ingericht moet worden. Ook kun je in Waddle Dee Town de vaardigheden die je van vijanden kopieert upgraden. Dat kan behoorlijk handig zijn voor je avontuur.
2022 02 16 kirby forgotten land 3f1645026886

Zijn er Kirby and the Forgotten Land amiibo?

Nintendo houdt zich stukken minder bezig met amiibo dan in de eerste jaren na haar introductie. Toch werden ook veel recente games nog vergezeld door deze figuurtjes. Maar voor Kirby and the Forgotten Land zijn er op dit moment geen nieuwe amiibo aangekondigd.
Dat betekent alleen niet dat er geen ondersteuning is voor bestaande amiibo. Er zijn tenslotte al wat amiibo gebaseerd op Kirby-personages. In deze game kun je de figuurtjes scannen om in-game items te krijgen. Deze zullen waarschijnlijk niet heel essentieel zijn, maar wellicht kunnen ze je een steuntje in de rug geven. Of dit beperkt is tot een selectie aan amiibo, of dat alle bestaande figuren iets doen moet nog blijken.

Kirby and the Forgotten Land releasedatum

Bij het zien van de eerste onthulling van Kirby’s nieuwe avontuur wilden veel mensen meteen weten wanneer ze het konden spelen. Gelukkig komt de game al snel uit. Op 25 maart kunnen we al op avontuur met onze kleine roze vriend.
Pre-orders kunnen nu al gedaan worden, zowel fysiek als in de eShop. Wanneer je de game kunt downloaden is nog niet bekend. Wel is bekend dat Kirby and the Forgotten land iets minder dan 6 GB in beslag neemt. Je hoeft je dus niet al te veel zorgen te maken over de opslagruimte van je Switch. Er zijn geen speciale uitgaves aangekondigd, dus fysiek of digitaal is de enige keuze die je hoeft te maken.

Populair Nieuws