Alles wat je moet weten over All of Us Are Dead

Article
zaterdag, 19 februari 2022 om 13:00
t1alldead unit 10130261 f1f1644584123
Na series als Squid Game zijn Zuid-Koreaanse series steeds populairder. Dat bewijst de nieuwe serie All of US Are Dead nog eens. De serie is sinds kort te zien op Netflix, maar waar gaat het nou precies over? Dit is alles wat je moet weten over All of Us Are Dead.
All of Us Are Dead is een nieuwe Zuid-Koreaanse serie die zich afspeelt op een middelbare school. In de serie wordt er een tienermeisje gebeten door een manisch laboratoriumhamster en verandert ze in een zombie. Het meisje bijt steeds meer medeleerlingen en dit veroorzaakt een kettingreactie. Het is voor de studenten lastig om te overleven, er is geen eten, drinken en de communicatiemiddelen zijn door de overheid afgesloten. De leerlingen moeten apparatuur op school gebruiken om te overleven.
Hoewel het een spannende zombie-drama is, gaat het ook over het leven van de scholieren. Het drama in hun leven is gelijk aan de apocalyps. Dit zorgt ervoor dat de serie fris blijft en opvalt tussen andere zombie-series.
Naast het verhaal van de leerlingen volg je ook het Koreaanse leger dat druk bezig is met het land te isoleren en te beschermen tegen een nog grotere uitbraak. Ook volgen we een politieagent en een brandweerman van wie zijn dochter gevangen zit op de middelbare school.

Cast All of Us Are Dead

All of Us Are Dead wordt geleid door een jonge cast, waaronder Yoon Chan-Yeong als Cheong-san, Park Ji-Hu als On-jo, Cho Yi-Hyun als Nam-ra, Lomon als Su-hyeok en Yoo In-Soo als Gwi-nam. Andere rollen zijn er voor Lee Yoo-Mi en Lim Jae-hyeok.
rsz 1alldead unit 03 47132f1644589662
Lee Yoo-Mi zou je misschien ook wel kunnen kennen van Squid Game. In Squid Game was ze te zien als Ji-yeong oftewel nummer 240. Ze zat in hetzelfde team als Seong Gi-hun (456) tijdens het touwtrekken en nam het tijdens het knikkeren op tegen Kang Sae-byeok (067).
All of Us Are Dead is gebaseerd op een digitale strip genaamd Now at Our School geschreven door Joo Dong-geun en werd tussen 2009 en 2011 gepubliceerd. De digitale strip was erg populair in Korea maar ook in landen als Taiwan, Thailand en Indonesië. De strip heeft maar liefst 130 hoofdstukken, waardoor de serie iets minder details heeft.
All of Us Are Dead heeft één seizoen met 12 afleveringen. De afleveringen duren tussen de 53 en 72 minuten. De serie is op 28 januari gelanceerd op de streamingsdienst. De serie staat al een tijde in meerdere landen in de toplijst. Zo staat de serie al twee weken op de eerste plek met wereldwijd best bekeken niet Engelse serie. Hiermee treedt de serie in de voetsporen van de Koreaanse hit Squid Game. Het is namelijk de tweede K-drama die de nummer één plek weet te behalen in de Netflix-toplijsten. In Nederland staat de serie ook in de toplijst/

Komt er een seizoen 2?

Een tweede seizoen van de serie is nog niet bevestigd door Netflix, maar de kans is goed mogelijk dat deze zal komen. Daarnaast kwam de bevestiging van het tweede seizoen van Squid Game maar liefst vier maanden na de release van de serie.

Populair Nieuws