Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (Week 7)

Article
zaterdag, 19 februari 2022 om 14:00
horizon forbidden west 2f1645102456
Deze week is de release van een langverwachte titel. Je verwacht misschien dat we die allemaal hebben gekocht, maar een aantal van ons heeft nog tijd gevonden voor iets anders. Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

Arran

Uitgespeeld: -
Gekocht: Horizon Forbidden West
Gekeken: -
Deze week heb ik niets uitgespeeld, maar ik heb wel een klein spelletje dat Horizon Fobridden West heet gekocht. Ik kreeg het donderdag binnen en wou gelijk gaan spijbelen van werk. Helaas heb ik nog niet veel tijd gehad om te spelen, maar ik kan absoluut niet wachten om echt van start te gaan.
horizon forbidden west slangf1642430571

Chris

Uitgespeeld: -
Gekocht: Horizon Forbidden West
Gekeken: -
Donderdag de PS4 versie binnen gekregen van de grote release van dit jaar. De verwachtingen zijn hoog en ik heb indmiddels de eerste uren met Aloy doorgebracht. Alhoewel, Aloy? De stem is hetzelfde, maar het karaktermodel is toch wel flink op de schop gegaan en niet per se ten goede. Er is al best veel gezegd over 'chubby' Aloy, maar ik dacht dat dat wel mee zou vallen. Dat is helaas niet zo.
Het valt op dat Aloy haar strakke kaaklijn kwijt is en bovendien heeft ze een kostuum aangemeten gekregen dat enorm aanzet. Wat gameplay betreft zit het absoluut niet in de weg en het zal wel hartstikke oppervlakkig zijn, maar het stoort me. Dit is niet de Aloy zoals ik haar nog ken uit Zero Dawn. Hopelijk 'groeit' ze nog aan me en wellicht helpt ook de PS5 upgrade die ik pas vandaag (op het moment van schrijven) kan binnenhalen. Maar, verder heb ik natuurlijk hartstikke veel zin in het spelen van deze game.
outer worlds splashf1591363397

Arend

Uitgespeeld: -
Gekocht: The Outer Worlds
Gekeken: -
Ik heb deze week The Outer Worlds gekocht. Ik had de game nooit gespeeld en ben altijd wel een beetje een Bethesda fanboy geweest. Deze titel had ik nog op mijn lijstje staan en dus ga er dan ook maar een aan beginnen. Ik ga er een beetje in met een de mindset 'Fallout 4 in de ruimte' dus ik denk dat het niet tegen zal vallen!
2022 01 07 blossom tales the sleeping kingf1641560234

Marcus

Uitgespeeld: Blossom Tales: The Sleeping King
Gekocht: -
Gekeken: -
Deze week ben ik toegekomen aan één van de indie-games die ik een paar weken geleden had gekocht, namelijk Blossom Tales. Deze game haalt veel inspiratie uit 2D Zelda, maar helaas slaat hij de plank hier en daar ook een beetje mis. De game weet bijvoorbeeld niet hoe je je latere dungeons moeilijker maakt zonder ze werkelijk overvol vijanden te proppen.
Ook viel het me op dat de game op de één of andere manier 's werelds oudste puzzel verkeerd heeft uitgevoerd. Je hebt vast weleens een game gespeeld waarin je een reeks knoppen of iets dergelijks tegenkwam, die dan in een bepaalde volgorde oplichtten, waarna jij ze in dezelfde volgorde moet indrukken. Deze game doet dat ook, maar maakt de patronen zo lang dat ze bijna niet te onthouden zijn. Als de knoppen (of stenen, in dit geval) dan ook nog eens visueel identiek zijn is het eind zoek. Gelukkig zijn de ergste van deze puzzels optioneel, maar de verplichte zijn niet veel beter.
Al met al is dit een adequate Zelda-kloon om eens te spelen, maar verwacht frustratie als je voor de 100% gaat. Hij is verder ook niet echt essentieel. Ik ben benieuwd of het vervolg de boel veel verbeterd.