Aanslagen in Parijs - Gevolgen voor de filmindustrie

Article
dinsdag, 17 november 2015 om 16:30
xgn google image
De aanslagen die afgelopen vrijdag in Parijs plaatsvonden hebben vele gevolgen gehad, zelfs voor de filmindustrie. Zo zijn bepaalde films en series uitgesteld en zijn interviews en premières afgelast. Lees hier een overzicht van alle gevolgen van deze aanslagen in Parijs voor de filmindustrie.
Verschillende evenementen die binnenkort in Parijs plaatsvinden zijn afgelast. Zo hebben verschillende artiesten concerten afgelast in Parijs en Frankrijk. Maar ook voor de filmindustrie gaan deze recente aanslagen in Parijs gepaard met de nodige gevolgen.
aanslagen in parijs

Veiligheidsniveau IDFA verhoogd

Het International Documentary Film Festival Amsterdam, oftewel IDFA, heeft besloten de veiligheidsmaatregelen te verhogen vanwege de recente aanslagen in Parijs. De organisatie van het festival heeft laten weten dat er nauw contact is met zowel de gemeente Amsterdam als met de politie. Verder zullen er volgens de organisatie passende maatregelen genomen worden wanneer er aanleiding is tot extra risico’s.
Het IDFA is een jaarlijks terugkerend documentaire filmfestival. Dit jaar duurt het festival van 18 tot en met 29 november. In de loop van dit festival zullen meer dan driehonderd documentaires op twaalf verschillende locaties worden getoond.

Franse terreurfilm weer niet in bioscoop

De makers van de film Made In France, een film over een terreurgroep in Parijs, kiezen telkens een vrij ongelukkige tijd om de film uit te brengen. De film zou eigenlijk begin dit jaar al uitkomen, maar werd niet uigebracht aangezien de distributeur afhaakte na de aanslagen op Charlie Hebdo van afgelopen januari.
Nu zou de film dit najaar alsnog uitgebracht worden nadat een Britse distributeur deze op zich had genomen, maar vanwege de recente aanslagen in Parijs is deze opnieuw uitgesteld. Ook zijn alle filmposters verwijderd uit Parijs: hierop staat namelijk een rechtopstaande kalasjnikov afgebeeld, die de eiffeltoren moet voorstellen.
Made In France gaat over een Franse journalist, die een jihadistische groepering infiltreert. Deze groep wil terroristische aanslagen plegen in Parijs. Chaos in de stad is het doel van deze terreurcel. De film is nu dus opnieuw uitgesteld: wanneer de film wel te zien is, is nog onbekend.

Geen interviews bij première The Hunger Games

De cast van de The Hunger Games Mockingjay Part 2 heeft gisteren geen interviews gegeven op de rode loper, tijdens de première van de film in Los Angeles. Volgens de filmstudio Lionsgate werd dit gedaan uit respect voor de recente aanslagen in Parijs.
De nieuwe The Hunger Games film draait vanaf morgen in de Nederlandse bioscopen. Wij hebben de film alvast bekeken, voor ons oordeel kan je terecht in de review.

Aflerveringen verschillende tv-series uitgesteld

Naar aanleiding van de recente aanslagen in Parijs worden afleveringen uit verschillende televisieseries uitgesteld. Een aantal Amerikaanse series wordt in een andere volgorde uitgezonden, net als de Duitse misdaadserie Tatort.
Twee afleveringen uit de serie Tatort zijn uitgesteld uit respect voor de slachtoffers van de aanslagen. Deze afleveringen gaan namelijk over een terroristische aanslag en verschijnen nu pas in januari op televisie. De Duitse omroep NDR heeft deze keuze gemaakt en voegt toe dat het deze week niet gepast is om een misdaadserie uit te zenden waarin het gaat om een terroristische aanslag.
Verder heeft de Amerikaanse zender CBS de keuze gemaakt om uitzendingen van zowel Supergirl als NCIS: Los Angeles in een andere volgorde op televisie te laten verschijnen. De aflevering van Supergirl die gepland stond voor deze week zou een bomaanslag bevatten en de geplande NCIS: Los Angeles aflevering zou gaan over vrouwen die zich aansluiten bij een terroristische organisatie.

Premières films Steven Spielberg en Nathalie Portman afgelast

Twee verschillende filmpremières die deze week in Parijs plaats zouden moeten vinden, zijn afgelast. Afgelopen zondag zou de filmpremière van de nieuwe film van Steven Spielberg in Parijs plaatsvinden. Het gaat hierbij om de film Bridge Of Spies, die acteur Tom Hanks in de hoofdrol heeft.
Gisteren zou de filmpremière van Jane Got A Gun in Parijs zijn. In deze film speelt Nathalie Portman in de hoofdrol. Deze première is ook afgelast vanwege de aanslagen in Parijs, net als de optredens van Portman in verschilende televisieshows.