Update - Rocksteady's Suicide Squad officieel uitgesteld naar 2023

News
donderdag, 24 maart 2022 om 11:30
2021 12 17 suicide squad 2f1639303539
2022 is een maandje onderweg, maar ook dit jaar lijkt vol games te zitten die uitgesteld gaan worden. Het eerste slachtoffer lijkt Rocksteady's Suicide Squad Kill the Justice League. Volgens een nieuw rapport van Bloomberg wordt de game uitgesteld naar 2023.

Update - uitstel nu officieel

Inmiddels is bekend dat Suicide Squad: Kill the Justice League inderdaad verhuist naar 2023. Sefton Hill, het hoofd van ontwikkelaar Rocksteady bevestigt dat via Twitter. De extra tijd is volgens Hill nodig om de best mogelijke game te maken.

Origineel bericht

Volgens bronnen die bekend zijn met het project gaat de nieuwe game van Rocksteady uitgesteld worden naar 2023. Warner Bros. zou de game naar 2023 hebben verplaatst, maar dan wel stilletjes. Een officiële aankondiging van het uitstel heeft de uitgever dan ook niet gemaakt.
Toch lijkt deze er op verkapte wijze wel al te zijn. Vorige week tweette Jason Kilar, CEO van Warner Media, dat dit het jaar zou zijn waarin Warner Bros een scala van games uit zou brengen. In de tweet werden verschillende foto's van games geplaatst, zoals Hogwarts Legacy en Gotham Knights. Suicide Squad Kill the Justice League was opvallend afwezig.
Suicide Squad Kill the Justice League werd in 2020 na lange afwezigheid van Rocksteady eindelijk onthuld. Toen werd ook direct bekendgemaakt dat de game voor 2022 op de planning stond. Sindsdien hebben we sporadisch meer gezien van de game in de vorm van trailers, zoals deze hieronder.

Rocksteady's Suicide Squad naar 2023 viel te verwachten

Dat Rocksteady's Suicide Squad naar 2023 wordt uitgesteld komt niet geheel als een verrassing. Vorig jaar zouden meerdere grote titels van Warner Bros. Games verschijnen, maar deze werden door COVID-19 allemaal naar 2022 uitgesteld. Eén van die titels was Gotham Knights, de nieuwe game van Warner Bros Montreal.
Ook dit betreft een game in het Batman-universum en om die twee games dichtbij elkaar uit te brengen, leek al een bijzondere keuze. Het was dan ook niet de originele planning, want in eerste instantie wilde Warner Bros. de games al los van elkaar uitbrengen in verschillende jaren. Nu lijkt dat alsnog te gaan gebeuren, zodra de officiële aankondiging van het uitstel komt.
Dit artikel is bijgewerkt op 24 maart 2022.

Populair Nieuws