A Plague Tale Innocence details - Dodelijke rattenplaag [gezien op E3]

  Wanneer je denkt aan de plaag, krijg je misschien visioenen van doodzieke mensen in middeleeuwse dorpjes. A Plague Tale: Innocence geeft een andere draai aan deze historische gebeurtenis. Hoe? Wij zagen de game op E3 2018 en we hebben alle A Plague Tale Innocence details voor je!

  Broer en zus tijdens de zwarte plaag

  A Plague Tale: Innocence vertelt het verhaal van twee ouderloze kinderen: Amicia en haar kleine broertje Hugo. Een duistere groep genaamd de Inquisition zit ze achterna en heeft het voorzien op hun leven. Als dat niet genoeg is, speelt de game zich ook af ten tijde van de zwarte plaag.

  In deze game is de plaag gepersonifieerd als een gigantische zwerm ratten die alles op hun pad zonder pardon verslinden. Met nagenoeg alles tegen ze moeten deze twee broer en zus elkaar zien te vertrouwen, maar bovenal zien te overleven in deze meedogenloze wereld. Volgens ontwikkelaar Asobo Studio moet dit een emotioneel ingrijpend verhaal gaan worden.

  Deze relatie heeft ook invloed op de gameplay. Hugo is nog maar jong en snel bang voor alle verschrikkingen die hij ziet. Daarom moet je hem soms achterlaten, als je een gevaarlijke activiteit gaat doen. Laat hem niet te lang alleen, want dan kan hij in paniek raken.

  Zee van ratten in de A Plague Tale Innocence details

  In het gedeelte van de game dat wij gezien hebben, lag de focus erg op de zee van ratten die over de gamewereld verspreid is. Zoals we eerder schreven verslinden de ratten alles wat op hun pad komt door er omheen te zwermen. Als speler kan je hier weinig tegen doen. Amicia en Hugo hebben geen wapens, dus moeten ze hun hoofd gebruiken om ze te slim af te zijn.

  Gelukkig hebben de ratten één zwakke plek: vuur. Of je nou rondloopt met een fakkel of een kampvuur maakt, waar vuur is zal je de ratten niet vinden. Wij zagen dat Amicia en Hugo op verschillende manieren vuur moeten gebruiken om zo zich een weg te banen door alle ratten.

  Op andere momenten kan je ze ook in je voordeel gebruiken. De game zit namelijk vol met vijandige soldaten die geen moeite hebben met het grijpen van kleine kinderen. Als ze bijvoorbeeld een lantaarn vasthouden (die de ratten bij ze vandaan houdt), kan je door de lantaarn kapot te gooien de ratten een soldaat laten oppeuzelen.

  Geen vrolijke wereld

  Vanaf het begin was het ons al meteen duidelijk dat de wereld van A Plague Tale: Innocence alles behalve vrolijk is. Het level dat wij konden zien speelde zich af op het platteland verwoest door vermoedelijk een grote oorlog. Omgevallen oorlogsmachines lagen als karkassen verspreid over een slagveld, vijandelijke soldaten patrouilleerden de omgeving voor overlevenden en door een laag mist hing er een grimmige sfeer. Waar geen ratten krioelenden was de grond bezaaid met lichamen van eerdere slachtoffers.

  Dit zette meteen de toon voor een keiharde wereld waar zelfs het leed voor kinderen niet bespaard wordt. De game hanteert een duistere toon waarbij je de meest verschrikkelijke dingen te zien krijgt. Wij zagen een soldaat die alleen maar kon toekijken toen hij achter een hek was ingesloten en een zwerm ratten op hem af stormde. Het gewelddadige beeld dat we daarna zagen bevestigde weer dat deze game zeker niet voor de hele familie geschikt zal zijn.

  Meer dan ratten

  Wij kunnen het ons goed voorstellen dat je misschien een beetje kriebelig wordt van een game waar je constant belaagd wordt door ratten. Daarnaast is een belangrijker punt dat het op een gegeven moment ook saai kan gaan worden. Van wat wij gezien hebben zit er namelijk niet echt variatie in de knaagdieren. Het zijn tenslotte normale ratten, dus gigantische gemuteerde varianten zijn vooralsnog van de baan.

  Gelukkig heeft de ontwikkelaar bevestigd dat ratten niet het enige obstakel in de game zullen zijn. Wat precies konden ze ons nog niet vertellen, maar er zullen in ieder geval levels zijn waar je met geen enkele rat te maken krijgt. Wij zijn benieuwd wat de game op dat gebied gaat brengen.

  De game heeft genoeg potentie. Omdat we nog maar een klein stuk met vrij weinig context gezien hebben, is het nu nog niet zeker hoe emotioneel aangrijpend het verhaal precies gaat worden. Dat zien we pas wanneer A Plague Tale: Innocence in 2019 verschijnt voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

  A Plague Tale Innocence

  Verkijgbaar vanaf 14 may 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.