Top 5 beste gaming toetsenborden

Article
vrijdag, 15 januari 2016 om 17:30
xgn google image
Geen PC is compleet zonder een goed toetsenbord. Natuurlijk kun je gamen met een simpel toetsenbord, maar een gaming toetsenbord heeft zo zijn voordelen. Behalve sneller reagerende toetsen zitten er ook vaak extra macrotoetsen op gaming toetsenborden. De top 5 beste gaming toetsenborden vind je in dit overzicht!
Bij toetsenborden wordt een onderscheid gemaakt tussen standaard en mechanische toetsenborden. Standaard toetsenborden hebben ‘normale’ toetsen, terwijl mechanische toetsenborden wat sneller reagerende toetsen hebben die je minder hard hoeft in te drukken. Deze toetsen hebben vaak een ‘klikgeluid’ als je ze indrukt, daarom maken deze toetsenborden ook iets meer herrie dan normale toetsenborden. De meeste gaming toetsenborden zijn mechanische toetsenborden, dus aan een beetje herrie ontkom je niet.
In deze top 5 staan zowel normale als mechanische toetsenborden. Mechanische toetsenborden hebben wel de overhand. Ze zijn ook bijzonder goed geschikt voor typen, omdat je razendsnel tekens op je scherm kan toveren. Wel is het zo dat je voor deze toetsenborden meer geld neerlegt.

5. Sharkoon Skiller Pro

De Sharkoon Skiller Pro is een standaard toetsenbord. Nou ja, standaard, niet helemaal natuurlijk. De Skiller Pro is gemaakt voor PC gamers, dat zie je meteen. Met de blauwe achtergrondverlichting en de grote hoeveelheid extra knoppen wordt meteen duidelijk gemaakt dat dit toetsenbord ontworpen is met het oog op gamers.
Opvallend zijn de zes extra macroknoppen aan de linkerkant van het toetsenbord. Die kun je zelf instellen naar eigen smaak. Wil je bijvoorbeeld met een druk op de knop je internetbrowser of je favoriete game openen? Het kan allemaal.
Het mooie aan dit geheel? Dat is dat het toetsenbord slechts 30,99 euro kost! Voor weinig geld haal je dus een prima gaming toetsenbord in huis, die er bovendien nog cool uitziet ook.

4. Logitech G710+

De Logitech G710+ is een mechanisch toetsenbord met Cherry Brown toetsen. Cherry Brown toetsen zijn bekende toetsen die veel in mechanische toetsenborden worden gebruikt. Net als de Sharkoon Skiller Pro heeft de G710+ zes macrotoetsen en witte achtergrondverlichting, zodat je in het donker ook nog kan zien welke toetsen je indrukt. De meest gebruikte toetsen zoals de pijltjestoetsen en WASD-toetsen zijn grijs gekleurd in tegenstelling tot de zwarte toetsen, waardoor deze toetsen extra opvallen.
Het is een groot en robuust toetsenbord waar je gegarandeerd veel plezier aan gaat beleven. Wel moet je oppassen voor een Nederlandse lay-out van het toetsenbord: sommige exemplaren hebben namelijk een Nederlandse lay-out in plaats van een internationale. Een oplossing is om er eentje te importeren vanuit het buitenland, als je dit een probleem vindt.
Omdat de G710+ een mechanisch toetsenbord is, betaal je wel wat meer. Voor een prijs van 119,90 euro heb je er eentje in huis.

3. Logitech G910

De G910 oogt wat compacter dan de andere toetsenborden. Desondanks is dit mechanische toetsenbord voorzien van allerlei coole snufjes. Er zitten Romer-G toetsen op dit toetsenbord, die over het algemeen wat stiller zijn dan bijvoorbeeld Brown toetsen. Ook kun je bijna alle toetsen instellen met een afzonderlijke kleur: zo kun je dus bijvoorbeeld een echt regenboog toetsenbord maken.
Bijzonder grappig en ook handig is de ARX optie. Hiermee kun je je smartphone op het toetsenbord aansluiten om zo meer informatie te krijgen op het scherm van je telefoon, over de game die je op dat moment aan het spelen bent. Via WiFi link je je telefoon aan het toetsenbord. ARX werkt met bijbehorende software en de ARX Control app.
In plaats van zes macrotoetsen heeft de G910 er maar liefst negen. Ook is opvallend dat de toetsen dicht op elkaar liggen, waardoor het toetsenbord wat compacter is. De shift-knop is ook wat groter dan bij sommige andere toetsenborden. Dat is natuurlijk vooral handig bij het gamen, aangezien veel PC games de shift-knop gebruiken.
Voor dit toetsenbord leg je echter wel 159 euro neer. Dat is een flinke smak geld voor een toetsenbord. Als je het ervoor over hebt, dan zal je niet teleurgesteld worden. Want de G910 is een te gek toetsenbord.

2. Corsair Gaming Strafe RGB Cherry MX Silent

Een van de beste toetsenborden die je momenteel kan kopen, is de Corsair Gaming Strafe RGB Cherry MX Silent. Bij het toetsenbord krijg je een polssteun met rubberen grippads, maar er zijn ook toetsen met een rubberen laagje erop! Met behulp van de RGB-verlichting en de bijbehorende software kun je alle toetsen onafhankelijk van kleur laten veranderen, een feature die de Logitech G910 ook heeft. De speciale rubberen toetsen zijn er zowel in MMORPG uitvoering (de WASD toetsen) als voor MOBA’s (QWERDF).
Met behulp van de keypuller kun je gemakkelijk de toetsen eraf halen en erop zetten, als je dat wil. Wel is het zo dat er geen extra macrotoetsen op het toetsenbord zitten. Het is een toetsenbord vol met gekke extra’s, maar speciale macrotoetsen zijn hierbij niet inbegrepen. Wil je dus wel extra toetsen hebben, dan is dit toetsenbord van Corsair niet voor jou bestemd.
Voor een prijs van 164,90 euro betaal je zelfs nog meer geld dan bij de Logitech G910, maar daar krijg je een mooi robuust toetsenbord voor terug met te gekke RGB-verlichting. De rubberen toetsen en polssteun vormen zeker een toevoeging voor de echte PC gamer en het is bovendien handig dat je de toetsen gemakkelijk kan verwijderen. De Corsair Gaming Strafe RGB Cherry MX Silent is dan ook zeker een aanrader voor de echte PC gamer, al gaat onze voorkeur toch uit naar een ander toetsenbord.

1. Razer Blackwidow Ultimate Chroma

Dat Razer over het algemeen topproducten levert, merk je vaak meteen zodra je een Razer product in gebruik neemt. De Razer Blackwidow is een bekend mechanisch toetsenbord. Van dit toetsenbord is de meest recente versie de Blackwidow Ultimate Chroma. De Blackwidow Ultimate Chroma is van alle markten thuis.
Het toetsenbord maakt gebruik van Razer Green toetsen. Dit zijn speciaal ontworpen toetsen die alleen voor mechanische toetsenborden van Razer worden gebruikt. Net als andere gaming toetsenbord heeft de Blackwidow vijf macrotoetsen aan de linkerkant. Ook kun je met Razer Synapse, de software voor het toetsenbord, de kleuren van je toetsenbord aanpassen zoals bij de meeste andere toetsenborden in de top 5.
Nadelig is wel dat dit toetsenbord van Razer vrij prijzig is. Met een prijs van 174 euro is dit het duurste toetsenbord van allemaal. Je moet je dan ook zeker afvragen of een nieuw toetsenbord jouw 174 euro waard is. Heb je het ervoor over, dan kun je een prachtig en stevig toetsenbord verwachten.
De meeste toetsenborden die speciaal gemaakt zijn voor gamers zijn tegenwoordig mechanisch. Het typen en werken met mechanische toetsenborden is echter heel fijn en al na enkele uren wil je niets anders meer. Deze toetsenborden zijn natuurlijk wel vrij prijzig, maar gamen is natuurlijk een dure hobby. De toetsenborden zijn allemaal kwaliteitsproducten en met geen van deze vijf toetsenborden doe je echt een miskoop.

Populair Nieuws