5 toffe zeldzame limited edition games - Voor je verzamelwoede

  Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld: limited editions. Regelmatig brengen uitgevers speciale edities van spellen uit. In deze special werpen we een blik op 5 toffe, maar uiterst zeldzame limited editions.

  5. Uncharted 2: Among Thieves – Fortune Hunter Edition

  Als je deze limited edition in huis weet te halen, dan heb je het goed voor elkaar. Niet alleen zal je een flinke duit kwijt zijn voor je een exemplaar in je verzameling hebt staan, ook zal je goed moeten zoeken waar een exemplaar zich bevindt. Er zijn namelijk in totaal slechts 200 exemplaren van deze Fortune Hunter Edition gemaakt.

  zeldzame limited editions

  Het was sowieso niet makkelijk om deze limited edition edition te bemachtigen. Zo moest je de speciale Uncharted 2 demo in oktober 2009 hebben gespeeld, om een kans te maken op deze speciale editie. Hierin zat het spel en een speciale replica van de Phurb Dagger Artifact.

  Mocht je nog een paar duizend euro hebben liggen, dan kun je mogelijk wel in het bezit komen van deze zeldzame limited edition. Op eBay wordt deze editie namelijk voor ongeveer 5000 dollar aangeboden. En eerlijk waar, dat is een koopje vergeleken met enkele andere limited editions in deze lijst. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

  Deni Williams

  4. Midnight Blue PlayStation

  Van elke PlayStation zijn een heleboel varianten. Of het nu de PlayStation 4 is of de originele PlayStation, Sony heeft al heel wat apparaten op de markt gebracht. Een van deze apparaten is de PlayStation die speciaal is ontworpen omdat er maar liefst 10 miljoen exemplaren van de console waren verkocht.

  Het gaat hier om de speciale Midnight Blue PlayStation, een console waarvan er maar 100 zijn gemaakt voor elke regio. Dit maakt het dan ook direct een uiterst dure limited edition. Op eBay gaat deze console al snel voor honderden dollars over de toonbank. Op het moment van schrijven wordt er één compleet in verpakking aangeboden op eBay, met momenteel een hoogste bod van 349,99 dollar.

  Het interessant om te zien dat een PlayStation systeem voor zoveel geld wordt aangeboden. Vandaag de dag is het heel makkelijk om voor twee tientjes al een PlayStation op de kop te tikken. Als je hem dan van een likje verf voorziet, maak je je eigen Midnight Blue PlayStation.

  JJ Hendricks

  3. Nintendo World Championship

  In 1990 hield Nintendo in verschillende steden een gaming toernooi, waar een wel heel speciale limited edition van Nintendo World Champion kon worden gewonnen. Dit oude NES spel kreeg maar 26 Gold Editions, wat het dus moeilijk maakte om deze zeldzame limited edition te kunnen scoren. De game wist in 2014 op eBay meer dan 100.000 dollar op te brengen.

  Toentertijd werd deze limited edition alleen maar weggeven aan de enkelingen die tijdens het tournament de beste highscore wisten neer te zetten in demo’s van drie erg populaire games van die tijd. Het ging om Super Mario Bros, Rad Racer en Tetris. Om een collector’s edition te ontvangen, moest je in alle drie de spellen de beste score neerzetten.

  Wil jij wat beter betaalbare NES games spelen? Dat kan uiteraard ook! Neem dan eens een kijkje in onze top 10 beste mini NES Classic Edition games om wat inspiratie op te doen.

  2. Mono Edition van Grid 2

  Als je een liefhebber bent van racegames, dan zou je het waarschijnlijk ook tof vinden om zelf real life eens in een racewagen te kunnen zitten. Bij de speciale zeldzame limited edition van Grid 2 zat maar liefst een speciale BAC Mono Racewagen. Mocht je de Playstation 3-versie van het spel zat zijn, dan kun je zelf de weg op in deze supercar.

  Bij deze limited edition werd tevens de mogelijkheid geboden om je auto enigszins te customizen. Zo kon je de Mono Edition Collector's Edition aan jou eigen wensen aanpassen, zodat hij nog unieker werd. Om het helemaal compleet te maken, zat er ook nog een racepak bij. Deze speciale editie kostte maar liefst 125.000 pond. Dit betekent dat ongeveer 150.000 euro kwijt zou zijn om te doen alsof je de nieuwe Max Verstappen bent.

  Op zoek naar een goedkopere race game? Neem dan eens een kijkje in onze top 5 beste rallygame series om wat inspiratie op te doen welke race games jij kunt spelen!

  1. De Saints Row IV bundel van 1 miljoen

  Een limited edition is pas helemaal speciaal als er maar één van is. Maar wat wil je dan ook met zo'n prijs, niet iedereen heeft even een miljoen dollar binnen handbereik. Deep Silver bracht in 2013 een limited edition van Saints Row IV op de Britse markt. Het ging hier om de zogenaamde One Million Dollar Pack.

  Voor dit bedrag krijg je naast de game een heleboel andere dingen. Zo krijg je onder andere een reis door de ruimte, een replica van de Dub-Step Gun, een persoonlijke shopper, plastische chirurgie, eerste klas vluchten naar Washington DC en Dubai en zelfs een prachtige auto, de Lamorghini Gallardo. Maar goed, een duur grapje. Zeker als je bedenkt dat de Season Pass niet eens in de bundel zit. De rijke stinkerd die deze bundel kan betalen, zal deze dus ook nog los moeten kopen.

  zeldzame limited editions

  Geloof je het niet dat Deep Silver echt zo een dure bundel aanbied? Volgens Steve Jaros is het allemaal legit. Dit meldde hij in 2013 dan ook op Twitter.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.