De beste SNES games voor een eventuele SNES Mini volgens jullie!

Article
donderdag, 27 april 2017 om 17:00
xgn google image
De week is weer voorbij en jullie hebben jullie stemmen laten horen. De resultaten zijn geteld en een top 5 is opgesteld. In deze lijst vind je de beste SNES games die jullie terug willen zien in de line-up van een eventuele SNES Mini.

5. Chrono Trigger

Ondanks dat je misschien veel Nintendo games verwacht in deze lijst is er ook plaats voor een game van Square Enix. Jullie hebben gestemd en de vijfde plek wordt ingenomen door Chrono Trigger, die op het nippertje beter weet te scoren dan Super Metroid. Chrono Trigger is een RPG die in 1995 voor het eerst verscheen, maar nooit naar Europa is gebracht voor de SNES.
Chrono Trigger begint met het karakter Chrono dat met zijn katana graag vijanden aan stukken hakt. In totaal zijn er zes speelbare karakters in Chrono Trigger, die je langzaam maar zeker aan je groep toevoegt. Met de groep reis je door de tijd om zo in verschillende settings te spelen. Dit unieke concept is een goede reden om de game nog eens te willen spelen op een eventuele SNES Mini.
110374

4. Super Mario Kart

De game die jullie naar de vierde plek gestemd hebben is Super Mario Kart. Dit is de eerste game ooit in de Mario kart franchise en het was meteen een succes. Gamers waren ervan onder de indruk dat Mario ook leuk kon zijn als het niet om een platformer ging en aan de stemmen te zien kunnen jullie er zelf ook geen genoeg van krijgen.
De eerste Mario Kart had maar acht speelbare karakters, een heel verschil met de 42 uit Mario Kart 8 Deluxe. In Super Mario Kart zat al de gameplay die je nu nog kent van de serie. Spelers proberen als eerste over de finishlijn te komen terwijl iedereen elkaar bekogeld met powerups. Super Mario Kart is zeker een game die we willen zien op een mogelijke SNES Mini.
110375 1

3. Super Mario World

Natuurlijk kan een echte Mario sidescroller ook niet ontbreken in deze lijst. In het Europa van 1992 introduceerde Nintendo Yoshi aan een miljoenenpubliek middels Super Mario World. Dit was namelijk de eerste game waar de groene dinosaurus in voor kwam. De hechte bond tussen Mario en Yoshi is ontstaan nadat Mario Dinosaur Land gered heeft van Bowser.
In zeven afwisselende werelden kon je als Mario, of Luigi maar niemand die daarvoor kiest, de inmiddels bekende levels doorlopen. Dit was ook de eerste keer dat de veer toegevoegd werd die Mario kon laten vliegen. Dit is de favoriete Mario game van Shigeru Miyamoto en de best verkopende SNES game ooit, dus het lijkt ons een zekerheidje dat deze game aanwezig zal zijn in een eventuele SNES Mini.
110376

2. Donkey Kong Country

De game die het met een tweede plek moet doen is Donkey Kong Country geworden. Het is duidelijk dat deze SNES game veel gewaardeerd wordt op XGN.nl want er werd veel op gestemd. Een eerste plek zat er helaas net niet in. Naast de eerste Donkey Kong Country werden ook opvolgers Donkey Kong Country 2 Diddy’s Kong Quest en Donkey Kong Country 3 Dixie Kong’s Double Trouble genoemd door jullie in de reacties.
Donkey Kong Country is een sidescroller die secties waarbij je in een karretje rijdt populair maakte. Je speelde deze titel met Donkey of Diddy Kong. De andere aap was ook altijd beschikbaar tijdens het spelen, maar de gamer kan kiezen welk karakter hij bestuurt. Hopelijk zien we deze klassieker ook terug op een eventuele SNES Mini.
110377 1

1. The Legend of Zelda A Link to the Past

De game die jullie het liefste willen zien op een eventuele SNES Mini is The Legend of Zelda A Link to the Past. Dit is de derde game die uitgebracht werd in de The Legend of Zelda serie. A Link to the Past wist meteen veel indruk te maken. Dit was de eerste keer dat bekende dingen als de Master Sword en een alternatieve schaduwwereld aanwezig waren in een Zelda game.
A Link to the Past is een tijdloze game, die mede dankzij zijn unieke artstijl, nog steeds goed te spelen is anno 2017. Geen wonder dus dat jullie deze titel graag willen zien op een SNES Mini. Een vervolg op deze game werd in 2014 uitgebracht voor de Nintendo 3DS in de vorm van A Link Between Worlds. Deze werd ook goed ontvangen en verdiende in onze review een 8,0.

Populair Nieuws