Afgelopen week werd bekend dat Project CARS 2 ook een off-road modus krijgt waarin onder meer aan rallycross kan worden gedaan. Dit is de eerste keer dat in Project CARS niet alleen maar op het asfalt kan worden gereden. De modus is daarom ook een prettige afwisseling in de game.

Er zijn ook hele series die zich enkel focussen op rally's. Terecht, want rallyracen is een belangrijke tak in de race-industrie. Het brengt memorabele momenten wanneer coureurs in gepimpte auto's zo snel mogelijk over een onverharde ondergrond de finish proberen te bereiken.

Deze series brengen de verschillende aspecten van het rallyracen goed over. Riemen vast? Daar gaan we dan, full-speed met de Top 5 beste rallygame series.

5. Sebastien Loeb Rally Evo

Sebastien Loeb is een legende in de rallywereld. De Fransman won het wereldkampioenschap rally maar liefst negen keer achter elkaar! Ook is hij erg succesvol in de zwaarste rally op aarde, de Dakar rally, waar hij vanaf 2016 aan meedoet. In 2016 kwam er ook een rallygame uit die de naam van Loeb droeg: Sebastien Loeb Rally Evo.

Het spel draagt niet alleen de naam van de coureur, hij is een belangrijk aspect in de game. Zo heeft Loeb tijdens de ontwikkeling van de game de ontwikkelaars geadviseerd over de rallysport. De carrièremodus draait ook grotendeels om Loeb.

Het doel van de carrièremodus is namelijk om teamgenoot van Loeb te worden tijdens een jaarlijkse hillclimb-wedstrijd. Dit doe je door evenementen te spelen die gebaseerd zijn op Loebs eigen carrière. Zo zul je jezelf in de kijker moeten zien te spelen.

De game zelf kent veel verschillende modus, waardoor er genoeg afwisseling in het spel zit. Er is genoeg keuze uit wagens en je kunt deze wagens ook nog eens zelf customizen.

In onze review beloonden we de game met een mooi cijfer. Het realisme in de game werd als groot pluspunt gezien. Alleen vonden we het grafisch teleurstellend.