Skylanders Battlecast Review - Tof kaartspel voor tussendoor

Review
zondag, 05 juni 2016 om 16:03
xgn google image
Skylanders is een franchise die van alle genres pap lust. Activision heeft al meerdere succesvolle toys-to-life games uitgebracht en zelfs een serie kaartspellen, Skystones. Nu is de franchise toe aan een nieuwe game met kaarten in Battlecast. Lees in de Skylanders Battlecast Review of deze game jouw mobiel met je hand laat vergroeien!
In het begin was er Spyro, een avonturengame met het bekende draakje. Daarna kwam Activision met de franchise Skylanders, waarbij je figuren tot leven wekt in je game. Die franchise bevat intussen allerlei games van toys-to-life titels (bijvoorbeeld Skylanders: Superchargers) tot kaartspellen (Skystones).Het succes van de franchise is enorm en intussen al goed voor ruim 3 miljard dollar in de zak van Activision.
Skylanders Battlecast Review

Behoorlijk zware app

Nu is het tijd voor de volgende kaartgame. Activision komt namelijk met Skylanders Battlecast, waar je met een arsenaal aan kaarten ten strijde trekt. Dit doe je in een singleplayer modus waarin je tegen Kaos en zijn schurken strijdt in ruim 64 levels verspreid over 8 eilanden. Maar ook in een goed bevolkte multiplayer modus waarin je het tegen andere spelers opneemt met jouw Skylanders.
En dat kun je doen vanaf iedere plek die je wil. Skylanders Battlecast is namelijk te downloaden voor alle iOS en Android apparaten. Tenminste, als je apparaat genoeg vermogen heeft. Battlecast is namelijk een behoorlijk zware app die veel van je apparaat vraagt. Dat geldt voor de accu, maar ook voor het geheugen en de grafische kracht.
De basis installatie van de game is bijna 500 MB groot en als je de game voor het eerst opstart haal je meteen nog even wat extra data binnen. Al met al een behoorlijke deuk in je geheugen dus. Daarbij slurpt Battlecast als een hongerige wolf je accu leeg, ongeacht of je op een mobiele telefoon of een tablet speelt.
Skylanders Battlecast Review

Gameplay boven graphics

Dat laatste maakt wel behoorlijk veel verschil qua graphics. Speel je de game op een mobiele telefoon, dan ziet alles er veel minder goed uit dan op een tablet. Over het algemeen zijn de graphics niet slecht, maar ook niet zo geweldig dat je een vreugdedansje doet. De animaties zijn bijvoorbeeld wel leuk, maar sommige dingen sluiten niet goed aan waardoor het spel last lijkt te hebben van lag, ook in offline gevechten.
Je hoort Spyro bijvoorbeeld een dikke vuurbal op de vijand afsturen en een seconde later gebeurt er pas daadwerkelijk iets. Dit gebeurt niet de hele tijd, maar wel vaak. Te vaak. De magie van de game komt dus niet van de graphics af. Gelukkig maakt de gameplay dat ruimschoots goed, want die staat als een huis.
Battlecast is net als Hearthstone een kaartspel, waarin je dus gebruik maakt van kaarten om je tegenstander af te maken. Je begint met een eenvoudig deck bestaand uit een paar Skylander kaarten en wat spreuken. Ieder Skylander is uniek door zijn aanvalskracht, hoeveelheid leven en een unieke kracht, zoals het helen van zichzelf of juist zijn teamgenoten.
Er wordt om de beurt geknokt en in jouw beurt mag je een keer slaan of wisselen. Daarbij heb je een aantal kristallen tot je beschikking per beurt, die gebruikt kunnen worden om een spreuk, reliek of een andere kaart in te zetten.
Skylanders Battlecast Review

Tactisch spel vereist

De spreuken kunnen aanvallend zijn, maar ook defensief. En afhankelijk van je vijand moet je goed weten in te schatten wat je in moet zetten. Sommige vijanden kunnen bijvoorbeeld beter tegen vuur of water dan anderen. Daarbij heeft iedere Skylander ook nog eens een bepaald element dat je dwingt steeds tactisch te spelen. Jouw Skylander kan tenslotte ook niet alles even goed hebben.
Dit tactische spel zorgt ervoor dat je je geen moment verveelt (zelfs niet als de beurt van de tegenstander wat langer duurt), maar ook gelijk voor dat je compleet het spel ingezogen wordt. Je zult dan ook al snel verkocht zijn als je eenmaal begint te spelen. Zeker doordat de game zo eenvoudig op te pakken is. Een ander verslavend element is het geld en de kaarten die je kunt krijgen.
Battlecast prikkelt je constant om je collectie uit te breiden. Enerzijds doordat je geld verdient waarmee je weer kaarten kunt kopen en anderzijds doordat je telkens een incomplete set Skylanders voorgehouden krijgt voor een gevecht. Tactisch gespeeld van Activision dus!
Skylanders Battlecast Review

In app aankopen én echte kaarten

Een gratis app kan tegenwoordig bijna niet meer zonder in-app aankopen. En ook Battlecast heeft dit element. Je kunt in-game geld aanschaffen met echt geld en wordt geprikkeld dat ook te doen. Eens in de zoveel tijd krijg je namelijk wat kaarten cadeau, maar het duurt steeds weer een hele tijd voordat je weer nieuwe kaarten krijgt.
In-game aankopen zijn alleen niet verplicht. Een leuke andere manier om kaarten in je spel te krijgen is door fysieke kaarten te kopen. Er zijn Battledecks met 22 kaarten te koop voor ongeveer 13 euro, maar ook Booster packs met acht kaarten voor ongeveer 6 euro.
De fysieke kaarten kun je inscannen en aan je collectie toe te voegen. Heb je een dubbele? Dat geeft niks, dan kun je deze gewoon in scannen en je karakter of spreuk in level laten stijgen. Alleen zijn de effecten daarvan niet echt duidelijk. Via Augmented Reality kun je je karakters ook op je scherm tegen elkaar laten knokken. Een redelijk zinloze toevoeging, maar het is wel leuk om er even mee te rotzooien.
Skylanders Battlecast Review

Vermakelijke, maar veel te zware game

Skylanders Battlecast biedt dus meer dan Hearthstone door de toevoeging van fysieke kaarten. Het is een vermakelijke game die je binnen een paar potjes knokken naar binnen zuigt. Er is genoeg content in de vorm van de vele kaarten en in-game aankopen.
De constante prikkel om in-game aankopen te doen is er zeker, maar je wordt nooit verplicht een aanschaf te doen. Je kunt de game alleen steeds maar kort spelen, tenzij je apparaat aan de stroom ligt. Je mobiel zal hierdoor dus zeker niet met je hand ver
Cijfer: 7