De 5 beste voetbalgames waar liefhebbers vele uren aan spendeerden

Voetbalgames gaan inmiddels al tientallen jaren mee. Zo kent jong en oud natuurlijk de FIFA-reeks vanuit een jongere jaren, of van het meest recente deel FIFA ’16. De games zijn tegenwoordig zo uitgebreid en realistisch dat ze je helemaal in de game opnemen. Het is alsof je zelf op het veld of langs de lijn staat en zelf Cristiano Ronaldo of Jose Mourinho bent.

Natuurlijk hebben voetbalgames een lange voorgeschiedenis en zijn er door de jaren heen hele vermakelijke voetbalgames voorbij gekomen. Daarom hebben wij de 5 beste voetbalgames voor je uitgewerkt.

5. Championship Manager 2001/2002 (PC)

De Championship Manager series startte in 1992 met de eerste release. De jaarlijkse terugkerende game werd tot 2003 ontwikkeld door Sports Interactive en uitgebracht door Eidos. Vooral eind jaren ’90 en begin 2000 was het voetbalmanagement spel immens populair en verbrak destijds verscheidene verkooprecords.

In 2003 scheidden de wegen van Sports Interactive en Eidos. Sports Interactive behield de database en engine van de game en ging verder onder de noemer “Football Manager”. Eidos behield de naam en interface en ging met BGS een nieuwe samenwerking aan voor de ontwikkeling van Championship Manager. De games liepen parallel aan elkaar, maar in 2010 moest Eidos zijn meerdere erkennen en besloot de stekker uit de Championship Manager serie te trekken.

Zoals gezegd, was Championship Manager vooral in de beginjaren van 2000 erg populair. Met Championship Manager 01/02 als absolute hoogtepunt, werd de series uitgebreid naar de Xbox. CM 01/02 had geen grote veranderingen ondergaan ten opzichte van de game een jaar eerder, maar werd door voetbalfans ontzettend goed ontvangen. Zo goed zelfs dat fans mods maken om de game up-to-date te houden en deze game nog prefereren boven de moderne Football Manager.