5 toffe game soundtracks om nu op vinyl te scoren!

Article
zondag, 13 februari 2022 om 12:00
hero of time vinyl legend of zeldaf1644408738
Nu we overspoeld worden met nieuwe indrukwekkende games is het soms makkelijk om de pareltjes van het verleden te vergeten. In deze lijst nemen we je mee naar vijf LP's waardoor je je oudere games gaat missen.
Een goede videogame wordt beoordeeld op veel vlakken. Zo zal er vaak het snelst gekeken worden naar de graphics van de game. Ziet de game er wel mooi uit? Is de game realistisch? Verder is het verhaal belangrijk. Word je meegetrokken door het verhaal of speel je liever een luchtige game?
Toch blijft een onderdeel bij games heel belangrijk en kan het verschil maken tussen het verliefd worden op een game en er totaal geen behoefte aan hebben, muziek. Muziek is een groot onderdeel van games geworden, het plaatsten van de juiste soundtrack bij het juiste moment kan al snel een paar vrolijke en mooie herinneringen bij je naar boven halen. Om deze reden hebben wij een lijstje gemaakt met Vinyl die gegarandeerd wat herinneringen bij je naar boven brengt!

Hero of Time LP - Soundtrack from The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Deze Vinyl van The Legend of Zelda is echt een bijzondere. Waar de Ocarina of Time sound eerst alleen beschikbaar was via de Nintendo 64 is er nu een geheel album gemaakt om de herinneringen van de game nog eens naar boven te halen. Iam8bit & Materia Collective presenteren dit uur durende album vol met muziek voor The Legend of Zelda: Ocarina of Time.
Het album is samengesteld en gecomponeerd door Eric Buchholz een videogameconcerten maestro die al langere tijd ervaring heeft met verschillende Zelda soundtracks. Het album is opgenomen door het Slowaakse Nationale Symfonie Orkest met maar liefst 64 spelers. Het album-artwork is gemaakt door Ryan Brinkerhoof en bevat subtiele details. Zo is er rekening gehouden met lichte en donkere kanten en heeft het album een glinsterende met goudfolie gestempelde Triforce op de rug.
rainbow 6 siege vinyl widef1644409471

Rainbow 6 Siege Fifth anniversary

Ubisoft en Laced Records hebben samen deze mooie Vinyl uitgebracht. Voor het 5-jarig jubileum van Rainbow Six Siege. De muziek van de tactische online shooter bestaat uit 29 tracks speciaal gemastered voor vinyl. De sleeve heeft een mooi artwork van de game met daarop een aantal operators uit het spel en bevat Twee LP’s met een zwart witte kleur.
castlevania iii draculas curse vinylf1644510931

Castlevania III Dracula’s Curse

Castlevania III Dracula’s Curse is de bekende prequel voor de originele Castlevania game. De game die nog uitkwam voor de NES had verschillende keuzes die de speler kon maken en ook verschillende einden. Om het 30-jarig jubileum te vieren heeft Mondo deze Vinyl uitgebracht. De Vinyl heeft een prachtig artwork op de voorkant en zelfs de LP zelf is gedrukt in het kleurenschema van Castlevania. De LP bevat twee verschillende versies van de muziek uit de game. Aan de ene kant is er de NES versie van de muziek waar aan de andere kant je kunt genieten van de Famicom versie.
shadow of the tomb raider soundtrack vinylf1644410115

Shadow of the Tomb Raider Soundtrack LP

Waar Lara Croft inmiddels al tal van avonturen en expedities heeft meegemaakt is het nu mogelijk om terug te luisteren naar een van haar expedities. Laced Records werkte samen met Square-Enix en Eidos-Montreal om de de sfeer van de game perfect te realiseren voor de soundtrack. Met meer dan 28 nummers is er een duister maar diepgaand muziekselectie gemaakt. Het album bestaat volledig uit akoestische instrumenten en live optredens. De soundtrack won dan ook beste originele soundtrack en de beste interactieve score bij de Game Audio Network Guild Awards in 2019.
tetris effect soundtrack vinylf1644410282

Tetris Effect Official Soundtrack LP

Hoewel Tetris misschien niet de eerste game is waaraan je denkt als het gaat om soundtracks heeft de game wel degelijk mooie muziek. Zo zal deze vinyl je bijvoorbeeld zeker meenemen op een nostalgische trip. Deze twee disc vinyl is uitgebracht met 17 verschillende tracks van de Journey Mode van de game en staat vol met favorieten. De LP bevat tracks zoals “Connected” en “World of Colors”, behalve de normale LP zal er ook een downloadcode zijn om de soundtrack digitaal te luisteren.
Laat vooral weten welke soundtrack jou terug in de tijd brengt of door welke track je weer zin krijgt om terug te duiken in een oude game!