5 superschurken die we willen zien in het MCU

Article
zondag, 21 februari 2021 om 15:00
wandavisionf1600338620
Je vraagt je misschien af hoe ze bij Marvel ooit Thanos willen overtreffen als de grote slechterik. Gelukkig zijn er meer dan genoeg superschurken nog beschikbaar om te verschijnen in het MCU. Wij hebben er in ieder geval vijf die we willen zien.
Marvel heeft in de stripboeken gelukkig geen tekort aan superschurken gemaakt, het overgrote deel moeten we dan ook nog terugzien in het MCU. Sommige zijn kleine schurkjes die waarschijnlijk een cameo gaan krijgen in aankomende films, maar er zijn nog een paar superschurken die Thanos zouden kunnen rivaliseren in het MCU. De eerste zien we misschien eerder dan gedacht en zou een grote twist zijn.

Wanda - The Scarlett Witch

Wandavision is dan misschien nog bezig en we hebben geen idee hoe het gaat aflopen, er bestaat een kans dat de geliefde Wanda een van de nieuwe superschurken in het MCU wordt. Het zou een onverwachte twist zijn om van Wanda de grote slechterik te maken en waarschijnlijk zal het ook niet heel goed vallen bij de fans. Toch zou zij een van de interessantste schurken zijn die het MCU kan krijgen.
In Wandavision is namelijk al subtiel vermeld dat zij Thanos makkelijk in haar eentje had kunnen verslaan als ze niet afgeleid zou worden door zijn handlangers. Wanda is namelijk buitengewoon sterk en dat zien we nu ook in de populaire Marvel serie. De kans dat zij zich zal aansluiten bij een indrukwekkend team superschurken is niet heel groot, maar toch hopen we er stiekem wel een beetje op om te zien hoe de Avengers omgaan met iemand die zo sterk is in het MCU.
marvel hulk acteur vervangen omdat hij een beter script wilde 136132 1f1619433157

General Ross - Red Hulk

Ross zit al in het MCU, maar we hebben hem nog niet gezien als het karakter dat hij uiteindelijk moet worden. Hij begon als General Ross in de Hulk-film die in 2008 uitkwam, met Captain America: Civil War kwam hij terug als de staatssecretaris van Defensie die de Avengers aan banden moest leggen. In de stripboeken gaat Ross op gegeven moment tot extreme maatregelen over om zijn grootste tegenstander, de Hulk, te lijf te gaan.
Hij verandert zichzelf namelijk in de Red Hulk, hierbij moet je denken aan de Hulk, maar dan rood. Het is een van de superschurken die we heel graag willen zien in het MCU, gewoon simpelweg omdat hij een kwaadaardige versie van de Hulk is. Zeker omdat Bruce Banner nu een soort van goedaardige Hulk is geworden zal het interessant zijn om te zien hoe een strijd tussen deze krachtige titanen zal uitpakken. Er bestaat ook een kans dat Red Hulk zich niet voegt bij de superschurken, maar juist bij de helden, in de stripboeken doet hij namelijk allebei.

Max Eisenhardt - Magneto

Nu de X-Men van FOX zich bij het MCU van Disney kunnen voegen is het tijd om een van de grootste superschurken aller tijden te introduceren. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Magneto. Overigens een karakter dat niet altijd een schurk is geweest, maar uiteindelijk toch altijd neigt naar extremere handelingen om zijn doelen te bereiken.
In de stripboeken van Marvel is Magneto misschien wel een van de meest complexe karakters vanwege zijn visie en morele kompas. De kans is groot dat, als hij verschijnt in het MCU, hij eerst zal verschijnen als een soort van held, maar zich langzaam zal voegen bij de superschurken. Overigens zou hij volgens geruchten de vader zijn van Pietro en Wanda Maximoff, dus wie weet zien we hem eerder verschijnen dan gedacht in Wandavision.
avengers endgame thanos snapf1580115998

Lady Death

Hier is geen geheime identiteit te vinden, we hebben het echt over Lady Death. Marvel heeft een gezicht gegeven aan de god die verantwoordelijk is voor de dood. In de stripboeken is ze onder andere de minnares van Thanos en is zij de reden waarom hij besluit om met zijn vingers te knippen om het halve universum uit te roeien. Er is ook een grote kans dat we de belichaming van de dood vrij gauw gaan zien.
Naast Thanos heeft ze namelijk nog een grote liefde, die binnenkort naar het MCU komt. We hebben het over niemand minder dan Deadpool. De goedgebekte huurling heeft namelijk een rare verhouding met Lady Death. Ze verschijnt niet vaak en is eigenlijk alleen maar zichtbaar voor mensen die op sterven liggen en degenen met wie ze een bijzondere band heeft. Van de levende helden is dat naast Deadpool ook Gomorra die nog steeds ergens in het universum rondzwerft. Als Lady Death verschijnt zal ze gelijk een van de sterkste superschurken ooit zijn in het MCU, niemand is natuurlijk sterker dan de dood.

Dr. Victor von Doom - Dr. Doom

Doom gaat geen creativiteitsprijs winnen voor zijn naam, maar hij zal wel een van de sterkste superschurken ooit zijn in het MCU. We hebben al een filmversie gezien van het kwaadaardige genie in de eerste twee Fantastic Four films, die niet heel erg goed waren. Een goed uitgewerkte Dr. Doom in het huidige MCU zal een verademing zijn voor alle fans van de superschurk en fans die een goede vervanging van Thanos zoeken.
Dr. Doom heeft een gigantische hoeveelheid aan krachten, maar een van de belangrijkste is zijn gigantische intellect. Hierdoor kan hij zijn vijanden altijd een stap voorblijven. Daardoor kan hij al zijn andere krachten beter en effectiever inzetten. Er zijn veel opkomende films en series waar ze hem zouden kunnen introduceren als nieuwe superschurk in het MCU. Zo heeft hij links met Doctor Strange, Loki en de X-Men. Toch is het waarschijnlijk dat hij als een van de superschurken gaat verschijnen in de nieuwe Fantastic Four film, hij is namelijk de aartsrivaal van de Marvel familie.