5 redenen waarom Mario Kart 8 Deluxe in je collectie hoort

  Mario Kart 8 Deluxe is een versterkte port van Mario Kart 8 voor de Wii U. Twijfel je nog of je deze race sensatie (nogmaals) moet aanschaffen? Wij geven je 5 redenen waarom je Mario Kart 8 Deluxe moet kopen!

  5. Een vernieuwde Battle Mode

  Mario Kart 8 Deluxe heeft de Battle Mode helemaal vernieuwd. Deze voelde nogal ongeïnspireerd aan in Mario Kart 8, maar Nintendo heeft de Battle Mode in Mario Kart 8 Deluxe flink verbeterd.

  De Battle Mode in Mario Kart 8 Deluxe bestaat uit 5 verschillende onderdelen. De klassieke ballon-gevechten, Bob-Omb Blast, Shine Thief, Coin Runners en Renegade Roundup.

  In tegenstelling tot Mario Kart 8 speelt de Battle Mode zich ook niet meer af op standaard racetracks, maar speciaal ontworpen Battle Arena's. Deze arena's bestaan uit gloednieuwe locaties en terugkerende locaties uit voorafgaande Mario Kart games. Zo keren publieksfavorieten Luigi's Mansion uit Mario Kart: Double Dash!! en Wuhu Island uit Mario Kart 7 en zijn prachtig in HD uitgewerkt.

  Daarnaast is het ook mogelijk om de Battle Mode online te spelen. Tijdens het online spelen kun je zelfs afwisselen van de verschillende Battle modi. De Battle Mode was één van de zwakkere punten van de originele Mario Kart 8, maar deze is meer dan opgelost in Mario Kart 8 Deluxe.

  4. Verbeterde online ervaring

  Ondanks dat online spelen in Mario Kart 8 voor de Wii U in de meeste gevallen best soepel verliep, wilde het spel nog wel eens mankementen tonen. Tijdens het spelen van online toernooitjes kon het de Wii U nog wel eens te veel worden.

  Het online van Mario Kart 8 Deluxe is veel sneller en meer betrouwbaar, vooral omdat de Nintendo Switch in ieder opzicht een sterker apparaat is dan de Wii U. Het Wi-Fi signaal teken van je Switch geeft duidelijk aan of de verbinding sterk is of niet, zo dat de kans dat je een race doet met ontzettend veel vertraging kleiner is.

  Daarnaast maakt Mario Kart 8 Deluxe korte metten met irritatiepuntjes. Zo is het in Mario Kart 8 Deluxe wel mogelijk om tussen de racewedstrijden door van voertuig en personage te veranderen, iets wat niet mogelijk was in Mario Kart 8.

  Vanaf herfst 2017 begint Nintendo met het aanbieden van een betaalt online platform. Dit moet zo rond de €24,99 gaan kosten en zal het online spelen van Switch games soepeler moeten laten verlopen.

  3. Mario Kart 8 DLC inbegrepen

  Mario Kart 8 Deluxe bevat inhoud die als DLC aan Mario Kart 8 werd toegevoegd. Dit maakt Mario Kart 8 Deluxe de definitieve versie van Mario Kart 8. Deze DLC bestond uit twee pakketten die individueel zo'n €9,99 kosten, maar als combi-deal zo'n €14,99. Dit was dus een fantastische deal.

  Een nog betere deal is wanneer je Mario Kart 8 Deluxe aanschaft voor de Switch, deze DLC er dus al in zit vanaf het begin. Je hoeft dus niet meer moeilijk te doen met de Nintendo e-Shop!

  Deze DLC was ook niet zomaar aanvullende content, maar betekende het debuut van het legendarische personage Link uit The Legend of Zelda series, die daarnaast ook nog z'n eigen racebaan mee nam in de vorm van Hyrule Circuit.

  Daarnaast werden ook Villager en Isabel toegevoegd als speelbare personages en namen ook zij een racebaan mee gebaseerd op Animal Crossing. Beide DLC pakketten bij elkaar boden zo'n 16 extra tracks en 6 nieuwe personages. Dit is dus allemaal speelbaar vanaf het begin in Mario Kart 8 Deluxe, een koopje dus.

  2. Veel nieuwe features

  Mario Kart 8 Deluxe zit vol met talloze nieuwe features en aanpassingen die de gameplay net nog wat fijner laten verlopen. Zo vind je in Mario Kart 8 Deluxe naast alle terugkerende items ook twee nieuwe, namelijk de Boo en het veertje. Het Boo spookje zorgt er voor dat degene die dit item gebruikt tijdelijk onzichtbaar wordt, en steelt vervolgens ook nog eens een item van van een andere speler.

  Het veertje verschijnt alleen tijden de Battle Mode en zorgt ervoor dat de speler een sprong in de lucht maakt. Een goede techniek om talloze schildjes en bananenschillen te ontwijken dus. Daarnaast introduceert Mario Kart 8 Deluxe ook een derde mini-turbo drift t, genaamd de ''ultra-mini turbo.'' Deze mini-turbo drift is rose van kleur en is de snelste tot heden. Altijd door de bochten heen scheuren met een drift dus!

  Daarnaast is er gelukkig ook nog aan nieuwe spelers gedacht. De nieuwe opties Auto-Accelerate en Smart Steering zorgen ervoor dat je niet alleen automatisch door de bochten rijdt, maar ook niet van de baan af kunt raken. Perfect voor nieuwe spelers dus.

  1. Altijd & overal Mario Kart

  Het beste aan Mario Kart 8 Deluxe is dat het spel voor de Switch is. Je kunt de Switch overal mee naartoe nemen, en dat betekent dus dat je Mario Kart 8 Deluxe altijd & overal kunt spelen.

  Door de Joy-Con controllers los te klikken van de Switch tablet heb je al twee controllers tot je beschikking en kun je met z'n tweeën spelen. Wanneer de Switch in het docking-station staat kun je op je televisie met vier spelers spelen. Wanneer je in een ruimte ben met meerdere mensen met een Switch is het zelfs mogelijk om tot 8 spelers met elkaar te spelen!

  Met zoveel mogelijkheden is Mario Kart 8 Deluxe de ultieme sociale game ervaring.

  Ga jij Mario Kart 8 Deluxe halen? Laat het ons weten in een reactie! Mario Kart 8 Deluxe is verkrijgbaar vanaf 28 april.

  Mario Kart 8 Deluxe

  Verkijgbaar vanaf 28 april 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.