Toen Mario Kart 8 voor de Wii U uitkwam in 2014 werd het spel erg positief ontvangen door critici. Nog nooit eerder speelde een Mario Kart game zo heerlijk en ook was het spel grafisch erg indrukwekkend. Mario Kart 8 was precies de multiplayer topper die de Wii U op dat moment nodig had. Ondanks alles waren wel veel gamers ontevreden over de Battle Mode.

In de vorige Mario Kart spellen waren er namelijk altijd speciaal ontworpen Battle Mode arena’s. In deze arena’s konden spelers het tegen elkaar opnemen in talloze verschillende Battle Mode stijlen. De meest bekende (en geliefde) van deze Battle Mode stijlen, zijn toch wel de ballongevechten.

Mario Kart 8 Deluxe Special – Welke features mogen we verwachten?

Vernieuwde Battle Mode

Hierin krijgt elke speler een handjevol ballonnen aan zijn of haar voertuig vastgebonden en de bedoeling is om die lek te prikken door elkaar aan te vallen met Koopa schildjes en andere bekende Mario Kart items. Degene die uiteindelijk de meeste ballonnen overhoudt, is de winnaar.

Nintendo sloeg helaas in Mario Kart 8 de plank volledig mis met de ballongevechten. Deze gevechten vonden namelijk plaats op een selectie bestaande racetracks, in plaats van in creatief ontworpen arena’s. Hierdoor voelden de ballongevechten nogal saai en ongeïnspireerd aan.

Aan Mario Kart 8 Deluxe de taak om dit op te lossen dus. En dat is gelukt! Mario Kart 8 Deluxe brengt niet alleen de oude formule van de ballongevechten terug, maar ook nog vier andere modi. Naast de ballongevechten bevat Mario Kart 8 Deluxe namelijk ook Bob-Omb Blast, Shine Thief, Coin Runners en het gloednieuwe Renegade Roundup.