De top 10 gekste vechtgame characters - De raarste rammers!

  Vechtgames staan bekend om hun kleurrijke cast aan vechtersbazen. Soms slaat kleurrijk zelfs om in bizar, en komt de vraag in je op hoe ontwikkelaars tot dit karakter zijn gekomen. Hier zijn de 10 gekste vechtgame characters.

  Vechtgames bestaan eigenlijk al zo lang als videogames. De eerste game die een vechtervaring voor twee spelers tegelijk introduceerde was de game Karate Champ uit 1984 (onder andere voor de NES). Over de jaren hebben we vele franchises van vechtgames zien komen, en sommige ook weer zien gaan.

  De meeste vechtgames hebben tegenwoordig meer dan twintig karakters die speelbaar zijn. Sommige van deze karakters komen qua type erg veel voor, zoals de mannelijke ninja. Maar het gebeurt ook wel eens dat er echt een vreemde snuiter tussenzit. Dit is onze top 10 gekste vechtgame characters ooit.

  10. Dhalsim (Street Fighter)

  Dhalsim is een flexibele yoga meester uit India. We zagen Dhalsim als eerste verschijnen in Street Fighter 2: The World Warrior en vanaf die tijd is Dhalsim niet meer weg te denken uit Street Fighter. Zo verscheen hij ook nog in het laatste deel Street Fighter V voor PlayStation 4.

  Waarom is Dhalsim één van de gekste vechtgame characters?

  Als we zeggen dat Dhalsim flexibel is, is dit geen understatement. Dhalsim kan zijn ledematen extreem ver uitstrekken om de tegenstander te belagen. Daarbij staat hij meestal op één been en kan hij uit het niets gigantische vuurballen creëren. Hij is helemaal zen, maar dat sluit niet uit dat Dhalsim toch ook een beetje een vreemde snoeshaan is.

  9. Panda (Tekken)

  Panda is een panda beer die we voor het eerst zagen in Tekken 3. Panda vecht precies hetzelfde als zijn bruine metgezel, Kuma. Kuma is erbij sinds de eerste game en is in elke game daarop volgend verschenen. Zowel Panda als Kuma zijn ook te spelen in Tekken 7, die uitkomt op 2 juni.

  Waarom is Panda één van de gekste vechtgame characters?

  Nou, Panda is een gigantische pandabeer. Oorspronkelijk is deze wilde beer werkzaam als lijfwacht en Panda is ook nog eens het husidier van de studente Ling Xiaoyu.

  Panda heeft wel wat antropomorfische elementen, maar het is duidelijk dat Panda echt gewoon een beer is. Het is een eigenaardig fenomeen om een panda te zien vechten met menselijke tegenstanders.

  8. Killer instinct (Rash)

  Rash komt oorspronkelijk uit de klassieke game Battletoads die wij laatst nog genoemd hebben in ons artikel over de moeilijkste retro games. Hij is alleen verschenen in de nieuwste game van Killer Instinct uit 2013.

  Waarom is Rash één van de gekste vechtgame characters?

  Battletoads was bedoeld als tegenhanger van de Ninja turtles. Er kwam onder andere een tekenfilmserie van uit, en deze serie flopte hard. Door het succes van de game leefde de legende van Battletoads verder.

  Hoe precies Rash in Killer Instinct is beland is niet helemaal duidelijk, maar het is mal om een pad het zien op te nemen tegen de rest van de kleurrijke cast van Killer Instinct.

  7. Alpha 152 (Dead or Alive)

  Alpha 152 is een kloon van Kasumi. Deze kloon verschijnt als eerst als eindbaas Kasumi α in Dead or Alive 2 en toen als Alpha 152 in Dead or Alive 4 en 5. In DoA 4 en 5 is Alpha 152 ook speelbaar als karakter.

  Waarom is Alpha 152 één van de gekste vechtgame characters?

  Naast de ahum, vormen, van Kasumi is Alpha 152 een soort schim. Voor een kloon lijkt Alpha 152 niet heel erg op Kasumi. Kasumi is bijvoorbeeld niet maar één kleur, Kasumi is niet doorzichtig en Kasumi geeft geen groene rook af. Als speelbaar karakter is Alpha 152 maar een vreemde verschijning.

  6. Zappa (Guilty Gear)

  Zappa verscheen als eerst in Guilty Gear XX in 2002. Hij verscheen ook in de laatste versie, Guilty Gear XRD Relevator alleen daar was Zappa geen speelbaar karakter. Guilty Gear is een game met vele vreemde snuiters maar Zappa spant absoluut de kroon.

  Waarom is Zappa één van de gekste vechtgame characters?

  Wat of wie Zappa precies is wordt in Guilty Gear niet duidelijk. Zappa hangt achterover en beweegt zich eigenaardig voort. Zappa is zelf niet kwaadaardig, maar in Zappa's lichaam huizen geesten. Hij kan met deze geesten tegenstanders aanvallen, wat een bizar plaatje oplevert.

  5. Bo Rai Cho (Mortal Kombat)

  Deze volslanke vechtersbaas was als eerste te zien in Mortal Kombat: Deadly Alliance uit 2002. Na een kleine pauze is Boi Rai Cho nu ook weer speelbaar in Mortal Kombat X (als DLC) en XL.

  Waarom is Bo Rai Cho één van de gekste vechtgame characters?

  Boi Rai Cho maakt (net zoals bijvoorbeeld Lei Wulong uit Tekken) de Zui Quan vechtstijl. In deze stijl beweegt de strijder zich als een dronkaard. Ook al klinkt dit best vreemd, dit is echt een bestaande vechtstijl. Deze stijl komt voort uit Boeddhistische en Daoïstische tradities.

  In tegenstelling tot Lei Wulong is Bo Rai Cho ook echt een dronkaard. Al kotsend en schetend begeeft Boi Rai Cho zich op het strijdveld. Voor een dronkenlap doet hij dat eigenlijk best goed. Maar het is toch een beetje gek.

  4. Taokaka (Blazblue)

  Taokaka is één van de 12 karakters die verscheen in de eerste game in de Blazblue serie, BlazBlue: Calamity Trigger. Ook in de laatste game, BlazBlue: Central Fiction is Taokaka te spelen.

  Waarom is Taokaka één van de gekste vechtgame characters?

  Taokaka is een katmeisje. Dat is in Japan een vaak voorkomend iets, maar hier in het Westen kijken we toch een klein beetje eigenaardig op als iemand haar hele leven in dezelfde katachtige jas gehuld is waarin haar gezicht vrijwel nooit te zien is. De jas heeft overigens ook grote poot-achtige uitstulpingen waar haar handen in zitten. Taokaka is een beetje eng en behoorlijk vreemd.

  3. Mr. Game & Watch (Smash Bros)

  Mr. Game & Watch komt uit de klassieke Game & Watch handhelds. Deze spelcomputertjes konden maar één spel afspelen. Eén van deze handhelds heette Ball.

  Dat is de eerste keer dat de wereld het simpele figuurtje Mr. Game & Watch zag. Zoals wel meer videogame figuren uit die tijd hoorden we decennia lang niks van het mannetje tot opeens Mr. Game & Watch speelbaar was in Super Smash Bros. voor Wii U en 3DS.

  Waarom is Mr. Game & Watch één van de gekste vechtgame characters?

  Een 3D vechtgame als Super Smash Bros heeft, zoals dat logisch is, alleen maar 3D karakters. Mr. Game & Watch is de uitzondering op deze regel. De keuze om een 2D karakter uit 1980 toe te voegen is een zeer opmerkelijke.

  Misschien is Mr. Game & Watch niet een vreemd personage, maar in een vechtgame is het absoluuut een vreemde snuiter. Ook de Amiibo van dit figuur was bijzonder opmerkelijk, omdat er drie verschillende, afwisselende poses gekozen kunnen worden.

  2. Gon (Tekken)

  Dit personage verscheen alleen maar in Tekken 3 en is speelbaar als je Gon verslaat in Tekken Ball mode (een modus die terugkwam voor Tekken Tag Tournament 2 voor de Wii U)

  Waarom is Gon één van de gekste vechtgame characters?

  Gon is een oranje draakje met bokshandschoenen aan. Gon is vele malen kleiner dan alle andere karakters beschikbaar in Tekken 3 en met Gon vechten ziet er altijd vreemd uit. Daarbij kan het draakje (net zoals Bo Rai Cho) puffen waardoor je tegenstander tegen de vlakte gaat. Dit vreemde beestje is absoluut een excentriekeling.

  1. Voldo (Soul Calibur)

  Ook al zijn er geruchten dat er een nieuwe Soul Calibur game gaat aankomen, wachten we al sinds 2012 op een nieuwe game in de serie van Bandai Namco. Voldo verscheen in de oorspronkelijke game, Soul Blade voor de Dreamcast in 1997. In elke opvolgende Soul Calibur game (die vanaf toen ook Soul Calibur gingen heten) speelde Voldo een rol.

  Waarom is Voldo één van de gekste vechtgame characters?

  Gehuld in extreme en rare nietsverhullende pakjes is Voldo een beetje een viezerik.Voldo is blind en spreekt nooit, maar dit maakt hij meer dan goed in vreemde geluiden en rare bewegingen. Hij heeft een gekke vechtstijl waarin hij over de grond kruipt en zich in verschillende extreme posities wringt. Voldo is voor ons de gekste vechtgame character die er is.

  Killer Instinct

  Verkijgbaar vanaf 20 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.