5 redenen om uit te kijken naar de Polar release op Netlix

  De kogel is door de kerk. 25 januari moet in ieders agenda rood gemarkeerd worden. Geen vrijdagavond waarop mensen moeten stappen of wat voor onzin ook gaan meemaken. 25 januari is namelijk dé vetste Netflix release dit jaar: Mads Mikkelsen rent je huiskamer in met de Polar release. Boem. Wat een start van het jaar! Hello, Mads.

  Netflix

  5. John-Wick-achtig?

  Een reden om Polar te kijken is de link die al snel door menig kijkers van de trailer gelegd werd met de John Wick serie met Keanu Reeves. En hoewel Reeves misschien nooit meer dát niveau van The Matrix wist te evenaren, zal er weinig twijfel over bestaan dat hij het goed doet in de John Wick serie. Het werkt: een man wiens puppy, die hij net van zijn overleden vrouw had gekregen, wordt gedood, is gebroken én vooral woest. Want hoe verzint iemand het om het laatste wat iemand nog van zijn vrouw over had te vermoorden? Zijn ziel is daarmee voorgoed dood. Daardoor rest er niets anders dan de daders vinden en ze keihard af te maken. Sinds 2014 zijn er twee delen van John Wick verschenen en een derde is in de maak. We houden ervan om naar iemand te kijken wiens agressieve rimpels in het voorhoofd tekenender zijn dan welke gezichtsuitdrukking dan ook.

  Polar draait om Duncan Vizla (Mads Mikkelsen) een voormalige huurmoordenaar die eigenlijk van zijn pensioen-achtige rustige bestaan wil genieten. Maar zoals het zo vaak gaat met huurmoordenaars in actiefilms: ze hebben nooit rust en moeten altijd over hun schouder kijken. Wanneer het buurmeisje van Vizla ontvoerd wordt om hem in een val te lokken, gaan alle remmen los bij de man.

  Het is niet bloed dat door zijn aderen stroomt, maar buskruit. Klaar om alles en iedereen af te knallen. Het verhaal is iets anders, maar de norse kop van Mads komt aardig overeen met die van Reeves. En het enige wat telt is voor jezelf opkomen en voorgoed afrekenen met bad motherfuckers.

  Netflix

  4. Mooie landschapsplaatjes

  Wie de trailer heeft bekeken zal het opgevallen zijn: de film zit vol met prachtige filmlocaties. Mooie bossen en sneeuwachtige gebieden zijn te bewonderen. Als je dan in je achterhoofd hebt dat een Deen de hoofdrol vertolkt, verwacht je misschien dat de film ergens in Scandinavië gefilmd is. Niets is minder waar. De film is opgenomen in Orono, Ontario. Canada dus! Vorig jaar februari werden Mads en en Vanessa Hudgens daar gespot. Rond die tijd van het haar is het koud in Canada en valt er genoeg sneeuw. Sneeuwvlokken dragen in ieder geval goed bij aan ijzige koud en daarmee ook meteen ‘kille koude’ atmosfeer.

  Als je de trailer goed bekeken hebt, zie je nergens, maar dan ook nergens Mads Mikkelsen lachen. Hij is pislink en ijskoud in het afmaken van divers mensen. Kijk, daar houden we van. Actie! Brute wapens. En nog meer actie!

  Netflix

  3. Het oogt bruut

  En daarmee komen we meteen bij de derde reden om deze film te kijken. Polar oogt bruut! We zien Mads half naakt in gangen mensen wurgen, pistolen hanteren en een of andere automatische machinegun ter hand nemen. De lichaamstaal van deze film is: een dans der kogels! Het mooie is dat dat geregisseerd wordt door Jonas Akerlund, die eerder verantwoordelijk was voor veel videoclips. Zijn sierlijke en artiestieke blik op dingen zal er hoogst waarschijnlijk voor zorgen dat de shots en montages in Polar net even anders aanvoelen dan we gewend zijn. En daarmee moet de film – hopelijk- meer worden dan een doorsnee John Wick kopie.

  Hoe dan ook: alles oogt bruut. Niet alleen de hoofdrolspeler oogt bruut, vrijwel iedereen die in de trailer voorbij komt lijkt wel een bad ass gehalte te hebben. En de beelden van veraf (de landschapsbeelden) in combinatie met de extreme close-ups, van bijvoorbeeld een sluipschuttergeweer, zorgen ervoor dat je al tijdens het kijken nog net niet op het puntje van je stoel zit. Wij willen meer en niet pas 25 januari!

  Netflix

  2. Een graphic novel als basis

  Kijk hier houden we van: graphic novels. Je bent een gek in hart of nieren of je bent het niet natuurlijk. De Polar release op Netflix is gebaseerd op een graphic novel! Wie had dat gedacht? Het gaat om een graphic novelserie uit de stal van Dark Horse, niet de minst onbekende naam zoals velen ongetwijfeld weten. Een graphic-achtige noir serie, geschreven door Victor Santos. De serie zag voor het eerst het levenslicht in 2012. De vraag is hoe regisseur Akerlund precies de graphic novel heeft ingezet als film, maar dat zal pas op 25 januari bekend worden.

  Het is heel simpel: je begint een project met een iets vets. En graphics novels zijn kicken! Dus wat dat betreft lijkt de film alle ingredïënten in huis te hebben om straks in ieders woonkamer voor één en al spektakel te zorgen waarbij menig tsunami nog helemaal niets is

  Netflix

  1. Mads Mikkelsen

  Het is geen geheim voor menig lezer: ondergetekende heeft nogal een obsessie met Mads Mikkelsen. Grapje. Of toch niet? Hoe dan ook: deze man speelt de sterren van de hemel. In de Deense film liet hij al zien waartoe hij in staat is met zijn mimiek. Hij is in staat om met zijn gezichtsuitdrukking verhalen te vertellen. Wat dat betreft is het eigenlijk jammer dat menig gemiddelde kijker bij Mads denkt aan Casino Royale, Hannibal en welke rollen nog meer waarin hij de bad guys peelt. Al was het al snel duidelijk dat hij hiertoe in staat is, zoals bijvoorbeeld bleek uit de twee films Pusher waarin Mads met kaalgeschoren hoofd een nazi speelde.

  Toch kan hij meer dan een slechterik spelen, alleen is dit nu eenmaal niet de manier waarop hij zijn grote Hollywood doorbraak kende. Wat dat betreft is het heerlijk om te zien dat hij nu niet als een typische slechterik is gecast. Natuurlijk, hij is een voormalige huurmoordenaar. Maar hij beschermt duidelijk zijn buurmeisje. Wat dat betreft danst hij tussen twee rollen: die van een schurk en die van een beschermengel. Zo komen zijn roots als voormalige danser toch nog van pas.

  Dansers lopen rechtop en zijn een sierlijk genot om naar te kijken. Niet voor niets citeerde Hideo Kojima al dat Mads de enige acteur is die mét bloed op zijn gezicht nog in staat is om sexy te lijken. Het is waar! Die bravoure zagen we ook al terug in de serie Hannibal. Compleet geschift én toch zo aantrekkelijk. Niet voor niets lopen er heel wat fannibals rond op de aardbodem die ervan balen dat Mads niet een echte kannibaal is. Ok, een tikkeltje overdreven wellicht. Maar neem van ons aan dat Mads dé nummer 1 reden is om deze film te kijken. Hij is in staat om nors, sierlijk én sexy te zijn, terwijl hij mensen een enkeltje naar het hiernamaals geeft.

  Overigens viel in de trailer ons één ding op en dat is een ooglapje over Vizla’s oog? Mads heeft veel vaker een niet werkend oog in films én in Kojima’s aankomende videoproject Death Stranding...

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.