5 redenen om F1 2019 te spelen - Waan jezelf een coureur van wereldklasse!

  Terwijl het officiële Formule 1-seizoen bezig is met een zomerstop, kun je zelf gelukkig wel door blijven racen in de snelste wagens ter wereld. Hier zijn vijf redenen om F1 2019 te spelen!

  De F1-games van ontwikkelaar en uitgever Codemasters zijn consistent als het op kwaliteit aankomt. Het ene jaar is de stap iets groter dan het andere, maar doorgaans legt de serie met elk nieuw deel de lat hoger. F1 2019 is daarin geen uitzondering, dus of je nu nieuw in de sport stapt, benieuwd bent hoe het is om te racen in een virtuele F1-bolide of al een doorgewinterde fanaat bent: er zijn genoeg redenen om F1 2019 te spelen!

  Meest realistische ervaring van F1-actie

  Veel dichter bij ervaren hoe het is om een Formule 1-coureur te zijn, zullen de meeste mensen niet komen. Met F1 2019 krijg je toch nog een goed beeld van wat er komt kijken bij een race die je vanuit de cockpit zelf meemaakt. En dat is wel even andere koek dan het relaxed volgen van de Grands Prix op televisie. De actie spat in deze game echt van het scherm en vergt een sterke focus om zonder brokken een puntenfinish te halen.

  Codemasters weet het gevoel dat je krijgt bij het racen in een bloedsnelle bolide zeer goed over te brengen en beschikt bovendien over de licenties van de sport. Dit is gelijk een van de beste redenen om F1 2019 te spelen, want je neemt het namelijk op tegen de echte coureurs van de officiële teams en gaat langs alle bestaande circuits op de kalender. Bovendien is het audiovisueel weer een stap vooruit: de zonnestralen reflecteren op natuurlijke wijze op het snikhete asfalt, in de regen is het alsof je rijdt met je ogen dicht door het opspattende water en ook het geluid van de wagens komt meer in de buurt van de werkelijkheid.

  Nu ook racen in F2

  Andere redenen om met F1 2019 te spelen: je kunt nu voor het eerst deelnemen aan de Formule 2, oftewel de opstapklasse naar de Formule 1. Veel talenten stromen vanuit de F2 door naar een renstal in de koningsklasse, denk aan Lando Norris (McLaren), George Russell (Williams) en Alexander Albon (Toro Rosso). De game beschikt over het seizoen 2018 met alle rijders van toen en middels een update ook over het huidige seizoen. Zie je het dus meer zitten om hier je skills te verbeteren voor je het opneemt tegen de 'grote jongens', dan is het nu een goed moment om in te stappen.

  Het verschil tussen de F2 en F1 is goed te merken. De wagens zijn een stuk langzamer, maar ook lastiger te besturen. Omdat ze allemaal identiek aan elkaar zijn qua onderdelen wordt er des te meer van je talent gevraagd en is de concurrentie groot: je zult namelijk geen verschillen zien zoals tussen F1-teams Ferrari en Alfa Romeo. Een klein foutje en je bent zo een paar plekken kwijt. Zo leer je pas echt om consistent te presteren!

  Een echte simulatie

  Het racegenre is doorspekt met arcade games. Het voordeel daarvan is dat je de besturing snel oppakt en al gauw mee kan doen voor de overwinningen. Maar ben je op zoek naar wat meer uitdaging en houd je van sleutelen aan je auto voor de perfecte set-up, dan is F1 2019 jouw ding. Het kost je alleen meer tijd om alles te begrijpen en het onder de knie te krijgen.

  Ben je eenmaal op dat punt aangekomen, dan kan het zoveel meer voldoening geven dan welke arcade racer ook. In F1 2019 ligt de nadruk nog meer op realisme en kan een afstelling met veel of weinig downforce het verschil maken tussen de zege en een teleurstelling buiten de top vijf, zeker als je voor langere races kiest. Dus geef het niet te snel op, begin op het niveau dat je gewend bent en je krijgt er een geweldige simracer voor terug.

  Competitieve online community

  F1 2019 gaat nog verder met de multiplayer opties. In voorgaande delen was het mogelijk om ranked en unranked matches te spelen, een kampioenschap tegen anderen en eventueel bots af te leggen en events en time trials te doen, maar met het nieuwe deel is daar nog een schepje bovenop gedaan. De keuze is reuze!

  Voor het eerst kun je jouw eigen F1-bolide vormgeven met een eigen livery. Je hebt uit tal van verschillende kleurstellingen de keuze die vervolgens naar wens zijn af te stemmen, maar je zult die eerst moeten vrijspelen. En hoe doe je dat: juist, online racen. Hetzelfde geldt voor je pak, helm en badges. Codemasters giet hiermee een persoonlijk sausje over de multiplayer.

  Daarnaast zijn de tijdelijke en roulerende events parallel aan de echte F1-weekenden en lopen singleplayer en multiplayer voor het eerst door elkaar. Je legt de vrije trainingen en kwalificatie af tegen bots om het in de race vervolgens tegen andere spelers op te nemen, die aan de hand van je kwalificatietijd gematcht worden. Daar verdien je als je het goed doet heel wat punten mee en leuke trofeeën voor op je persoonlijke superlicentie. Wil je het écht serieus aanpakken, dan kun je ook deelnemen aan de Esports-competitie en wie weet heb jij wel een uitzonderlijk talent waar meer uit te halen valt!

  Diepgaande carrière

  Houd je er meer van om alleen te rijden in plaats van tegen andere spelers, dan is er ook nog de uitgebreide carrièremodus. Dit jaar is dat onderdeel diepgaander dan ooit en kun je proberen om de top te bereiken, nadat je op de F2 je stempel hebt gedrukt. Je kunt natuurlijk ook direct bij Mercedes of Ferrari voor de wereldtitel gaan, maar het team zal ook meer van je verwachten. Hoe goed of slecht je presteert heeft gevolgen voor de route die je verder aflegt in de F1.

  Een reputatie als brokkenpiloot is niet heel handig en kan bepaalde deuren sluiten. Presteer je het daarentegen boven verwachting, dan kun je wel eens een beter contract aangeboden krijgen. Codemasters kwam na de release van de game nog met een leuke verrassing: voor het eerst kunnen ook je tegenstanders transfers maken! Dus wie weet rijd jij straks met Max Verstappen bij Mercedes, of keert Sebastian Vettel terug naar Red Bull om toch nog een keer die vijfde wereldtitel binnen te slepen.

  Meer redenen om F1 2019 te spelen nodig?

  Lees dan vooral onze F1 2019 review, waarin we uitgebreid ingaan op de belangrijkste aspecten.

  F1 2019

  Verkijgbaar vanaf 28 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.