5 redenen om Divinity Original Sin II te spelen

  Divinity Original Sin II ligt bijna alweer een jaar in de digitale schappen van Steam, maar komt eindelijk eind deze maand uit voor de PlayStation 4 en Xbox One als de Definitive Edition. Maar waarom moet je hier enthousiast over zijn? Dat laten we jullie weten in onze 5 redenen om Divinity Original Sin II te spelen.

  5. Diepgaande gesprekken

  Divinity Original Sin II is een roleplaying game in hart en nieren en heeft wat dat betreft goed gekeken naar oude klassiekers, zoals Baldur’s Gate II. Je zult dan ook veel NPC’s tegenkomen waarmee je kan praten, met name in dorpjes en steden, inclusief het nodig leeswerk.

  In Divinity Original Sin II ben je namelijk niet gelimiteerd aan een paar korte zinnen waaruit je kan kiezen, een element dat we steeds vaker terug zien komen in moderne RPG’s. In plaats daarvan krijg je een keuze uit een hele rits aan volledige zinnen, soms zelfs meer als je bijvoorbeeld belastende informatie over iemand hebt gevonden. En pas ook op, want als je de verkeerde zinnen gebruikt tegen de verkeerde persoon kan je zomaar eens een handjevol vijanden erbij krijgen.

  Tijdens de gesprekken in de game kan het ook voorkomen dat een reisgenoot van je ook iets te zeggen heeft over de kwestie als ze naast je staan. Of soms zullen ze zelfs jou als speler aanspreken, om een keuze die je net hebt gemaakt in twijfel te trekken of te versterken. Het maakt de conversaties in Divinity Original Sin II net even iets natuurlijker overkomen.

  4. Elementen en zwaartekracht

  Maar praten is niet de enige vorm van gameplay die er is in Divinity Original Sin II, er moet ook een hoop geknokt worden met talloze vijanden. Tijdens het avontuur kom je daarbij terecht in uiteenlopende locaties, waar de omgeving een grote rol kan spelen in een gevecht. De game maakt namelijk goed gebruik van de natuurwetten.

  Stel je bijvoorbeeld voor dat een groep vijanden door een smalle toegang naar jouw groep moet komen om dood en verderf te zaaien en je ziet een grote ton met olie staan. Je kan dan met een snel karakter, zoals een boogschutter, de ton kapot schieten om de smalle toegang te bedekken met olie en met een magiër vervolgens de olie in de brand steken. Of bij regen moet je bijvoorbeeld oppassen voor bliksemspreuken, want die hebben meer effect als iemand nat is. En in diezelfde regen zijn vuurspreuken weer minder effectief.

  De natuurwetten gelden ook voor andere dingen dan spreuken, zoals zwaartekracht. Voorwerpen en beschutting kunnen breken als er genoeg druk op komt te staan, maar als een licht object erbovenop komt zal er weinig gebeuren. Dit soort elementen komen niet alleen terug in gevechten, maar ook bij veel puzzels die te vinden zijn in de game.

  3. Eindeloos sleutelen aan je karakter

  Divinity Original Sin II wordt vaak vergeleken met Dungeons & Dragons en dat is niet zo gek. Net zoals in de klassieke pen & paper RPG kan je helemaal zelf je karakter in elkaar zetten. Dat betekent ook dat je verantwoordelijk bent voor je eigen keuzes en jezelf soms voor je kop slaat als je achter een grote fout komt.

  Allereerst kan je kiezen uit vijf verschillende rassen en zes origins, die elk hun eigen voordelen hebben of vaardigheden geven. Zo kunnen mensen goed onderhandelen, kunnen dwergen goed sluipen en hebben ondoden geen lockpick nodig om sloten te openen. Maar de echte fun begint pas bij het kiezen van je ‘klasse’.

  We hebben expres klasse tussen haakjes gezet, want hoewel je de keuze hebt uit veertien verschillende klassen, vormt deze keuze voornamelijk een bouwsteen voor de rest van je karakter. Kies je bijvoorbeeld voor een Ranger, dan weerhoudt je dat er daarna niet van om daarna vaardigheden te leren van een magiër en een moordmachine op afstand te worden. Jezelf teveel in één hokje stoppen kan je weinig mogelijkheden geven in een gevecht, maar jezelf als je je vaardigheden veel verspreid word je nergens écht sterk in. Het is jouw eigen keuze.

  2. Samen spelen met andere avonturiers in offline en online

  Een functie die we helaas steeds minder vaak zien is de mogelijkheid om games met meerdere spelers samen te spelen. Er gaat immers niks boven een avondje gamen samen met je beste vrienden. Gelukkig biedt Divinity Original Sin II ons wel die mogelijkheid en breidt het zelfs de co-op-mogelijkheden van de eerste Divinity Original Sin uit.

  In de eerste game kon je namelijk de hele game spelen samen met een vriend, vanaf de bank of vanaf zijn of haar eigen PC of console. Met Divinity Original Sin II kan je de game nu online spelen met maar liefst vier spelers en de game offline nog steeds met twee spelers. Maar heb je maar toegang tot drie consoles? Geen probleem, want je kan ook met twee spelers offline spelen, terwijl twee andere spelers online erbij komen.

  1. Je eigen avontuur samenstellen in Divinity Original Sin II

  Maar wat nou als je helemaal klaar bent met het verhaal en jij en je vrienden zin hebben in nog meer Divinity Original Sin II? Dan kan zeker, want de vergelijking die we eerder maakten met Dungeons & Dragons komt voornamelijk door een unieke feature in de game: de Game Master-modus.

  Net zoals een Dungeon Master in Dungeons & Dragons heb je de mogelijkheid om een compleet eigen campagne te maken. Dat houdt in nieuwe verhaallijnen, nieuwe karakters, nieuwe vijanden en noem het maar op. Dus terwijl je vrienden aan het nieuwe avontuur beginnen, ben jij ondertussen als een almachtige erboven aan het hangen en bepaal jij wat er gaat gebeuren.

  De Game Master-modus is daarentegen wel een enorm tijdrovende modus. Er zijn elementen die je meteen kan gebruiken in de game, maar als je nieuwe conversaties wilt hebben of nieuwe vijanden, dan moet je helemaal zelf aan de slag gaan om die te maken. Maar voor de echte fan moet dat geen probleem zijn en is Divinity Original Sin II een game die je zoet houdt voor een hele lange tijd.

  Divinity Original Sin 2: Definitive Edition komt op 31 augustus uit voor de PlayStation 4 en Xbox One voor 54,99 euro. Eigenaren van de originele Divinity Orginal Sin II op PC krijgen een gratis upgrade naar de Definitive Edition.

  Divinity: Original Sin 2

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.