Een persoonlijk verhaal

Eén van de gaafste Divinity Original Sin 2 Definitive Edition features is de manier waarop jij je eigen avontuur naar jouw hand kan zetten. Zoals in zo veel andere games kan je aan het begin van de game een eigen personage in elkaar zetten. Het uiterlijk, geslacht, ras (inclusief undead variant van elk ras) en class van het personage zijn bijvoorbeeld onderdelen die je kan kiezen. Dit is op zichzelf staand niet zo bijzonder, maar dit volgende gedeelte wel.

In deze game kan je namelijk kiezen uit verschillende onderdelen van het verhaal achter jouw personages en zelfs je complete eigen class samenstellen. Er zijn ook voorgekookte personages die een vooraf bepaald verhaal hebben, maar je kan ook je creativiteit loslaten en de verhaalonderdelen van andere personages samensmelten tot jouw eigen epos.

De achtergrond die je voor jouw personage kiest heeft invloed op hoe het verhaal verloopt en op de interacties die je met andere personages in de game hebt. Als je bijvoorbeeld voor het verhaal van de Red Prince kiest krijg je in alle dialogen de optie om mensen als je onderdaan aan te spreken.