5 redenen om Dead by Daylight te spelen - Multiplayer gegriezel

  Vier arme zielen die worden opgejaagd door een meedogenloze moordenaar. Het klinkt als het plot van een typische horrorfilm, maar niets is minder waar. Het vormt de basis van de multiplayergame Dead by Daylight. In deze special belichten we 5 redenen om Dead by Daylight te spelen!

  5. Speel als overlevende én als moordenaar

  Het toffe aan Dead by Daylight is dat je niet enkel kan rondlopen als angstige overlevende. De game geeft je namelijk ook de mogelijkheid om in de huid te kruipen van enkele van de meest bekende horrorfilmkarakters die vandaag de dag bestaan. Zo heb je naast originele karakters als The Trapper en The Hag ook de keuze uit wezens als Micheal Myers of Freddy Krueger.

  Elke moordenaar heeft een eigen set met unieke vaardigheden en aanvallen, wat ervoor zorgt dat je jouw tactiek per personage moet aanscherpen. Het overleven als groep is misschien geen simpele taak, maar het vermoorden van alle vier de andere spelers is minstens net zo'n grote uitdaging. Probeer de verschillende moordenaars vooral uit en kom erachter met welk karakter jij de kills het snelst aan elkaar rijgt.

  4. Easy to learn, hard to master

  In de kern is de opzet van Dead by Daylight redelijk simpel. Vier overlevenden worden in een level gestopt en moeten hier vijf generatoren aan de praat krijgen. Lukt hen dit, dan kunnen zij de poorten openen om te ontsnappen. Alleen worden zij wel te allen tijde op de hielen gezeten door een moordenaar die het op hen gemunt heeft. Doordat de basis van elk potje hetzelfde is, krijg je al snel door hoe de game in elkaar steekt en hoe je het best kunt spelen.

  Daardoor is Dead by Daylight een redelijk makkelijke game om op te pakken. Alleen als de basis eenmaal bekend is, komen de vele tactieken om de hoek kijken. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en ook in het geval van Dead by Daylight kun je meerdere speelstijlen handhaven. Een perfect potje bestaat helaas niet, dus je moet altijd creatief blijven wat betreft het oplossen van situaties. Dit zorgt ervoor dat Dead by Daylight ook na uren spelen interessant blijft.

  3. Een multiplayergame op en top

  Dead by Daylight is een game waarbij multiplayer is ingebakken in het DNA van de titel. Zeker als overlevende heb je de hulp van de anderen dan ook hard nodig. Samenwerking is de sleutel tot de overwinning en ondanks het ontbreken van voice chat in de game, kun je er op rekenen dat andere voor je klaar staan als je in de penarie zit. Mocht je die gok niet willen wagen, dan kun je zonder problemen wat vrienden optrommelen om samen uit de klauwen van de moordenaar te blijven.

  Op die manier is Dead by Daylight ook het leukst om te spelen. De lol en angsten die je samen doormaakt, zorgen ervoor dat je een onvergetelijke avond tegemoet gaat. Dus pak die headset erbij, nodig je vrienden uit en trotseer samen de arena's die Dead by Daylight je voorschotelt.

  2. Spannend tot op het bot

  Je hebt als speler dus de keuze uit een ruime selectie moordenaars, maar ook als overlevende hoef je je niet te vervelen. De game geeft je een fiks aantal karakters om uit te kiezen, die elk bepaalde vaardigheden hebben om het je wat makkelijker te maken. Toch blijft een ding altijd hetzelfde: blijf uit handen van de moordenaar!

  De eerste keer dat een killer bij je in de buurt komt en de hartslagmeter in de game omhoog gaat, begin je hem te knijpen. Waar komt hij vandaan? Met wie heb ik te maken? Tevergeefs ren je weg en verstop je je in een kast. Hij heeft je door en neemt je te grazen. Dead by Daylight weet je als speler heel goed de stuipen op het lijf te jagen en alleen al daarom is deze horrorgame de moeite waard.

  1. Geen enkel potje is hetzelfde

  Eerder werd de simpel op te pakken gameplay van Dead by Daylight al eens aangehaald en het feit dat je altijd een tactiek in je achterhoofd moet hebben. Het is goed om te weten dat je die tactieken nooit helemaal kunt uitwerken, door het feit dat de levels in de game elke keer willekeurig worden gegenereerd. De locaties staan vast, maar de indeling van de muren en doorgangen is elke keer anders.

  Je kunt een bepaalde kaart dus al zo vaak hebben gespeeld, je weet nooit wat je precies te wachten staat. Het laat de game fris aanvoelen en het zorgt er tevens voor dat je altijd op je hoede bent voor handige doorgangen en ontsnappingsroutes. Een horrorgame is immers niets als je als speler geen spanning voelt.

  5 redenen om Dead by Daylight te spelen - Wat zijn jouw ervaringen?

  Dit zijn volgens ons dé 5 redenen om Dead by Daylight te spelen. Hebben jullie de game al een een kans gegeven? En zo ja, wat vind jij van de titel? Laat het zeker weten in de reacties hieronder! Mocht je nieuw zijn met de game, lees dan ook onze Dead by Daylight tips and tricks special voor alle weetjes omtrent dit multiplayeravontuur.

  Dead by Daylight

  Verkijgbaar vanaf 14 june 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.